Šta je novo?

ATI Catalyst/AMD Crimson - diskusija, pitanja, linkovi

Imao sam problem sa mikro stuttering u CS2 sa novim drajverima (7700XT), ma šta uradio i menjao , uvek seckanje a fps 150+.... Problem sam rešio vraćanjem prošlog drajvera i za sad ostajem na njima...

Sve te alatke možeš i posebno da instaliraš, samo što je to sad tako skupljeno da olakša korisnicima. Ako te to zanima, onda vredi, ako grafiku koristiš samo za igre, onda ti to ništa ne znači.
ma pobrisao ih , neke ai alatke koje meni ne trebaju niti su uopste vezane za amd , nego vrv platili amdu reklamu da tokom update novog drajvera ponude i ove gluposti...

pa da, ruka ruku mije..
amd zasao u AI vode i prodaje svoj hardver a za uzvrat da malo provlaci taj softver kao dodatni crapware korisnicima..

Obrnuto je, nije niko platio AMDu reklamu, nego AMD reklamira da sad ima zvaničnu podršku za ROCm Pytorch na Windowsu, a do sad su AMD kartice bile upotrebljive za AI samo na Linuxu.

Imao sam problem sa mikro stuttering u CS2 sa novim drajverima (7700XT), ma šta uradio i menjao , uvek seckanje a fps 150+.... Problem sam rešio vraćanjem prošlog drajvera i za sad ostajem na njima...
Takodje isti problem od kada sam odradio zadnji apdejt.
Ja sam se vratio na novembarske 25.11.1 i za sad nema problema.

Takodje isti problem od kada sam odradio zadnji apdejt.
Ja sam se vratio na novembarske 25.11.1 i za sad nema problema.
Kako se pravilno vraća na starije drivere? Prvo deinstalacija pomoću DDU pa onda instalacija starijih ili može samo deinstalacija AMD software iz Installed apps pa onda instalacija starijih.
Takođe da ne pitam posebno, update na novije drivere kada ponudi u Adrenalinu, da li je pametno raditi update iz samog Adrenalina. Ili mora prethodno deinstalacija postojećih drivera bilo sa DDU ili iz Installed Apps ?

Prvo deinstal sa DDU, restart pa onda instal zeljenih drajvera, pa opet restart (ko' nekad)... Pre instalacije drajvera pobrisem sta je ostalo sa disc clean za svaki slucaj.
A sto se tice Adrenalina, ja sam dugo koristio DDU, ali zadnjih nekoliko verzija drajvera samo odradim update iz Adrenalina. Radilo je dobro, nisam imao problema do sad. Mada mislim da je ovo verovatno neki problem sa ovim drajverom.
Sad nemam problema sa ovim starijim drajverima, cekam novu verziju pa vidim..

Ma ima pun q problema sa novim drajverom i CS2, pratim dosta threadova svuda, naravno nema rešenja, videćemo sa sledećim apdejtom....

Sad sam bio na AMD siteu. Ja to ne vidim. Kad izaberem RX 9060XT i Windows 11 64 Bit poslednji je 26.2.1 ?

Jeste tu se vidi. Zbog čega su ova dva poslednja drivera 1.6 GB, a prethodni su bili oko 980 MB. Da nisu ubacili onaj AI Bundle i da li se on može izbeći kad se radi update iz Adrenalina ?

26.2.1 je bio optional. ovaj je WHQL. možda zato, od toga AI nisam još ni traga video.

cudo su tu ubacili.
ako imas 9060 sa tih dodatnih 700mb dobijas 9070xt i to overklokovan.

Trebalo bi ovako da ide, sa oznakom na kraju imena fajla:

A -> RDNA1/2 driver oko 900 MB
B -> RDNA3/4 driver oko 900 MB
C -> RDNA1/2 i RDNA3/4 kombinovani oko 1,6 GB

Kombinovani je tu, jer verovatno mnogima koji imaju Zen4/5 CPU, ostaje uključen integrisan iGPU koji je RDNA2, iako već koriste RDNA3/4 diskretni GPU.

Ja ne vidim nigde da je drajver 1,6 gb, za seriju 9 su 908 mb, a za moju 6700xt je 913 mb ??
Valjda su popravili greske iz prethodnog..
sshot-2026-02-26-[2].jpg sshot-2026-02-26-[1].jpg

Ok, pojavili su se pojedinačni konačno. To izgleda ovako:

RDNA1/2: (913 MB)

Kod:
https://drivers.amd.com/drivers/whql-amd-software-adrenalin-edition-26.2.2-win11-a.exe

RDNA3/4: (908 MB)

Kod:
https://drivers.amd.com/drivers/whql-amd-software-adrenalin-edition-26.2.2-win11-b.exe

Kombinovani: (1,6 GB)

Kod:
https://drivers.amd.com/drivers/whql-amd-software-adrenalin-edition-26.2.2-win11-c.exe

Jel neko probao ovaj najnoviji drajver, da li ima stucanja kao sa proslim?
Zanimam se sa jednom igricom pa mi se bas ne radi reinstal, brisanje itd...
Ako je ok da odradim samo apdejt preko Adrenalina. Hvala.

Jel neko probao ovaj najnoviji drajver, da li ima stucanja kao sa proslim?
Zanimam se sa jednom igricom pa mi se bas ne radi reinstal, brisanje itd...
Ako je ok da odradim samo apdejt preko Adrenalina. Hvala.
Radi super sve na RX 6600, to je ono sto mogu ja da kazem.

Opet im se ponavljaju stare boljke, ponekad nece da se probudi Win iz sleep moda.
Doduse samo dvaput mi se to desilo, po jednom u dva dana. Nakon restarta (na dugme) radi normalno..??
Izgleda da je bolje koristiti DDU za apdejt drajvera.

Opet im se ponavljaju stare boljke, ponekad nece da se probudi Win iz sleep moda.
Doduse samo dvaput mi se to desilo, po jednom u dva dana. Nakon restarta (na dugme) radi normalno..??
Izgleda da je bolje koristiti DDU za apdejt drajvera.
Sleep meni radi normalno, neverujem da je do driver-a. Ne znam koju karticu imas ali na mojoj konfi sto pise, radi sleep bez greske.

Pise u mom profilu koja je kartica (6700xt). Desilo mi se dva puta da se ne podize iz sleep moda. Mada nisam bio precizan, nije u pitanju sleep mod win-a vec monitora.
Secam se da je ovaj problem bio i sa nekim starijim verzijama drajvera i znam da sam zbog toga koristio DDU.
Posumnjao sam na drajver jer mi se to desilo neposredno nakon apdejta, a takodje mi Adrenalin vratio podesavanja na difolt kad se to desilo.
Mislim da je zbog apdejta direkno iz Adrenalina, kao da ostane neki "rep" koji pravi problem. Nakon dva-tri restarta radi ok i posle nisam imao taj problem.

Ne, to je klasican windows problem.
Drajver je instaliran u nekom trenutku pa ga je kasnije pregazio windows update koji je zeznuo i power management te kartice i sve ostalo vezano za nju, pokusavajuci verovatno i sam da ih instalira, posto su iz microslopa tako pametni..

Ne znam, zasto bi win radio apdejt istog drajvera? Nije valjda pregazio sa istim drajverom vec instalirani?
Zabranio iz Winaero Tweaker-a apdejt drajvera, valjda to funkcionise.
Device menager pokazuje istu verziju drajvera kao i Adrenalin (32.0.21043.1005). U Adrenalinu stoji notifikacija "Default performance tuning settings have been restored due to an unexpected system failure".
U Event Viwer-u imam gresku "Session "Microsoft.Windows.Remediation" failed to start with the following error: 0xC0000035". Windows Fast Startup mi je ugasen.
AI sugerise na: "This message appears in AMD Radeon software after a system crash, improper shutdown, or driver instability causes it to revert custom GPU settings (overclocking, undervolting, or fan profiles) to safe defaults."
To sto ja mogu da "vidim", za dublju analizu ne poznajem dovoljno materiju..😏

Nazad
Vrh Dno