Caos, zavrsio sam sve sa roletnom pa samo da pojasnim ovo oko cena i ugradnje ako nekog bude zanimalo.Pričamo o koliko prozora za 300-400€ ?
Mene po prozoru košta motor 40€ + Zigee (ili WiFi) kontroler još 10€.
Ukupno imam 12 roletni koje se tako pokreću. Od čega su dve dosta velike na terasnim kliznim vratima.
Da, koristim PETG beli obavezno, i uopste nije puno filamenta, za taj konkretno je 80g.

Odštampao pa kad sam stavio senzor bila mi čudna temperatura,ali se stabilizovala.Malo sam požurio,treba više vremena nego kad je samo senzor.Da, koristim PETG beli obavezno, i uopste nije puno filamenta, za taj konkretno je 80g.
Imam i onaj okrugli, on je 51 gram ,(oko 60-70 RSD filamenta), mislim cak da je okrugli prakticniji.
Najbolje je da stoji na severnoj strani, moji su svi tako. Cak je jedan PLA Plus 2.0 i ni on nije mrdnuo na severu.
Ekstra su se pokazali.
Pogledajte prilog 527482
Pogledajte prilog 527485
da ispravim, od BEZICNIH wifi uredjaja bezite. ovi sto idu u struju(tipa shelly) rade iskreno i pouzdanije od zigbee-a.Od wi fi uređaja beži što dalje,nepouzdani su po pitanju konekcije.Zigbee i miran si,ja Matter isto izbegavam 🙂
Uzmi neki polovan intel nuc, tesko ces to naci ovde, a i ne vidim svrhu bas..Da li neko ovde možda prodaje nov ili polovan Home Assistant green?
Stavi senzor tako da mu otvor gleda na gore, ne na dole.Od wi fi uređaja beži što dalje,nepouzdani su po pitanju konekcije.Zigbee i miran si,ja Matter isto izbegavam 🙂
Odštampao pa kad sam stavio senzor bila mi čudna temperatura,ali se stabilizovala.Malo sam požurio,treba više vremena nego kad je samo senzor.
Pošalji i za ovaj okrugli link 🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari