Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Izvoli, pa mi to dokaži chart-om. Ja mogu vrlo lako da ti dokažem da nije.
Ako istu laž ponovi milion ljudi milion puta, mora da je istina, jel?
Evo pomoc prijatelja;).Ispod je vrednost kilo zlata preracunata u BTC. U jednom momentu 2010. je bilo potrebno preko 4 miliona BTC za kilo zlata.Danas kilo zlata vredii spod 1 BTC-a.Ne postoji nesto kao siguran aset.(i zivot je relativno siguran aset :)).I da ,BTC je veoma volatilan i to u najboljem smislu reci.Zapravo sve je volatilno samo zavisi sa cime se uporedjuje

1758231069137.png

Evo pomoc prijatelja;).Ispod je vrednost kilo zlata preracunata u BTC. U jednom momentu 2010. je bilo potrebno preko 4 miliona BTC za kilo zlata.Danas kilo zlata vredii spod 1 BTC-a.Ne postoji nesto kao siguran aset.(i zivot je relativno siguran aset :)).I da ,BTC je veoma volatilan i to u najboljem smislu reci.Zapravo sve je volatilno samo zavisi sa cime se uporedjuje

Pogledajte prilog 505656
Da, ali zlato nema predvidljive cikluse kao BTC.

Kao što vidiš, zlato je prema BTC dotaklo dno 2021, baš kad sam ja krenuo da kupujem, dobro da sam i ja jednom pogodio pravi trenutak. BTC ne donosi bolji profit od zlata, a bukvalno imaš 0% rizik sa zlatom. Vrednost u BTC pruža samo social engineering, u zlatu te čuva fizika. Sad se gura BTC u institucije i fondove, ne bi li američka vlada morala da spašava kripto kad bude problema, pa da tako BTC dobije neku sigurnost. Zlato ne mora niko da spašava, zlato spašava tebe. 🤘

Tako da sam ja kao investitor izgubio praktično svako interesovanje za kripto, smor mi je i da diskutujem o njemu. Problem što su nam zatvorili temu o plemenitim metalima i ne možemo da razmenjujemo iskustva baš sad kad je najvažnije. Ljudi mi zatrpavaju inbox pitanjima, pravi se i ovde offtopic, ne ide ovako.

Nemojte o tozla opet, zatvorice nam temu.
Inace, ponovo pomalo mirise da ce ici gore. Leto je bilo izrazito smorno sa laznim skokovima i padovima. Neki su akumulirali, neki digli sidro...

primiče se kraj ciklusa, ko na vrijeme to prihvati nesto će sigurno uzeti, samo je teško prihvatiti realnost svi bi neku alt sezonu da uzmu što više.

Ne bih se složio da je kraj blizu. BTC Dominance je na 58% i ne mislim da će ići kao nekada na 40% ali se mora spustiti bar na 48 - 50%. Tak tada je moguće ponovo prelivanje iz altova u BTC. Ovo važi samo za odnos btc/alt.

primiče se kraj ciklusa, ko na vrijeme to prihvati nesto će sigurno uzeti, samo je teško prihvatiti realnost svi bi neku alt sezonu da uzmu što više.
Pumpao je BTC, pa ETH, sad su BNB Solana i ostali došli na ATH ili su blizu tako da je sve kao inače, samo što ljudi to ne vide. Smanjuju se procenti kako mcap raste ili u slučaju "altova" kako broj istih raste.
Mnogo ima svega i ne mogu svi da porastu i da se napumpaju. Bio bih srećan kada bih ovaj ciklus počistio sve to, ali sigurno neće.

Definitivno treba postaviti cilj kada želiš da izađeš, jer to je jedino bitno.

Tako da se slažem da treba prihvatiti realnost i ne biti pohlepan, jer je to put do uspeha...

ja ne vidoh alt sezonu :(

Nazad
Vrh Dno