Šta je novo?

iOS 26

Kod mene bag sa slusalicama. Iako je iskljucen bluetooth i slusalice su u kutiji i dalje pokazuje kao da su konektovane.WhatsApp Image 2025-09-18 at 08.26.34_4e151d82.jpg
takodje i ovo mi je sada On, ne znam jeli bilo pre ili je doslo sa 26, znam da to mora i Carrier da nesto odradi

Pogledajte prilog 505525
I mene ovo isto zanima. Posto ranije na iOS 18 je bilo da je moglo da se ukljuci, ali se posle nekog vremena iskljuci. Sada stalno stoji da je ukljuceno.

Posle toliko beta i testiranja,definitivno su izbacili poluproizvod. Gliceva i na telefonu i na ipad-u more jedno. Da ne pominjemo pregrevanje i cedjenje baterije. Bas lose ali bitno da je staklasto😂😂

Dole u sredini gde piše link (apple.com u ovom slučaju), ispred toga je pravougaonik i ispod njega dve crte, kliknem na to i pojave se ove opcije kao na slici
Upravo ta opcija mi je falila za jedan švedski sajt.

Ne znam otkud mi da bi iPhone mogao prevesti svaki EU jezik, stvarno su mi prevelika očekivanja :cautious:

Nesto nece,samo na kraju.
Ne vibrira na početku kada primaš poziv, neko ja logično da je druga osoba već na vezi.
Vibrira prilikom uspostave poziva samo kada ti zoveš.

A i ti našao baš švedski sajt...

:D

Kod mene bag sa slusalicama. Iako je iskljucen bluetooth i slusalice su u kutiji i dalje pokazuje kao da su konektovane.Pogledajte prilog 505576

I mene ovo isto zanima. Posto ranije na iOS 18 je bilo da je moglo da se ukljuci, ali se posle nekog vremena iskljuci. Sada stalno stoji da je ukljuceno.
I kod mene je isto to sa slušalicama ali se čuje zvuk normalno. Dok mi se na ipadOs 18 dešavalo da ne čujem ni zvuk a slušalice u kutiji i onda mora restart. Odavno su poluproizvod. Desilo mi se juče da mi nestane blurovana slika sa pozadine, bude crna pozadina skroz. Imam neki utisak da je više sad bagova nego na beti.

Jedno lepo iznenađenje koje sam zapazio od jutros. Merenje glasnoće slušalica je ranije radilo samo na Airpods i wired Earpods slušalicama, ali na iOS 26 radi i na 3rd party slusalicama i wired i wireless. Kada sam povezao IEMs preko Apple adaptera iskočio je prozor sa pitanjem da li su slušalice u pitanju, i proradilo je merenje glasnoće. Na Anker Soundcore A40 je samo proradilo, bez pitanja.
IMG_3669.png

U Safariju i SMS-u je nova tastatura, u Viberu, FB, Insta stara.
Jel to bag ili do podešavanja?
IMG_6444.pngIMG_6443.png

Dešava se iz razloga jer nije urađena potpuna implementacija novog UI dizajna kod svih developera. Proveri da li imaš nekih ažuriranja aplikacija da nisi odradio. Mada s obzirom da je Viber, pitanje je i kada će biti.

Takođe neke aplikacije izvorno u samom kodu ne podržavaju Liquid Glass i pitanje je kada će se to i desiti. Tako da će se šaltati sa jedne na drugu u okviru default tastature dok to ne reše. To se isto desilo i kada je bila tranzicija sa iOS 6 na iOS 7.

Sta znam, meni je nekako bas odbojan ovaj stakleni fazon. Deluje mi zastarelo, nedovrseno, oni okidaci za on off su mi uzasnih animacija i predimenzionisani kao i same ikonice. Sto neko rece kao da su temu zamenili... kad je vista ovo imala bilo je extremno lepo za oko u toj eri , ali vratiti to u zivot ovako nedovrseno meni licno bas bzvz. Ovako nesto ruzno od apple-a nisam ocekivao.

Sta znam, meni je nekako bas odbojan ovaj stakleni fazon. Deluje mi zastarelo, nedovrseno, oni okidaci za on off su mi uzasnih animacija i predimenzionisani kao i same ikonice. Sto neko rece kao da su temu zamenili... kad je vista ovo imala bilo je extremno lepo za oko u toj eri , ali vratiti to u zivot ovako nedovrseno meni licno bas bzvz. Ovako nesto ruzno od apple-a nisam ocekivao.

To što je Jony Ive dizajnirao u iOS 7 2013. godine je bilo jedinstveno i neprevaziđeno tada i ostalo je tako do danas.
Sada je neko odlučio da uradi nešto potpuno obično i više puta viđeno.

To što je Jony Ive dizajnirao u iOS 7 2013. godine je bilo jedinstveno i neprevaziđeno tada i ostalo je tako do danas.
Sada je neko odlučio da uradi nešto potpuno obično i više puta viđeno.
Bukvalno, sistem tolike godine izgleda sveze i promene nam i nisu potrebne sem mozda nekih fungcija, ali ovo je bezidejno skroz, ne prija oku. Meni je uvek bilo fascinantno koliko je pocetna strana iosa primamljivija za oko od bilo kog androida, i verujem da je tesko to boljsati ne znam ni ja koliko ali je vracanje 10god u nazad tek besmisleno.

Bilo je dovoljno da urade redizajn ikonica i da time donesu neko osveženje što se tiče vizuelnog. Sam stil i dizajn UI-a je sasvim modernog izgleda bez potrebe za ovim vraćanjem u Aqua macOS i Vista vreme s početka i polovine 2000tih.

Bukvalno, sistem tolike godine izgleda sveze i promene nam i nisu potrebne sem mozda nekih fungcija, ali ovo je bezidejno skroz, ne prija oku. Meni je uvek bilo fascinantno koliko je pocetna strana iosa primamljivija za oko od bilo kog androida, i verujem da je tesko to boljsati ne znam ni ja koliko ali je vracanje 10god u nazad tek besmisleno.

Sve je krenulo nizbrdo kada su ubacili "tinted icons", tu se videlo da će uništiti dizajn iOS-a.
Bilo je dovoljno da urade redizajn ikonica i da time donesu neko osveženje što se tiče vizuelnog. Sam stil i dizajn UI-a je sasvim modernog izgleda bez potrebe za ovim vraćanjem u Aqua macOS i Vista vreme s početka i polovine 2000tih.

Aqua interfejs je isto za to vreme bio nešto neviđeno. Vista je izašla tek posle 7 godina i imala je mnogo nekonzistentnosti u GUI-ju, jer se konstano mešao classic i taj novi interfejs, što je boljka i Windows 11.

PC je u vreme Aqua interfejsa bio na Windows 2000 i Windows ME, oba su koristila tzv. classic interfejs. Kasnije je izašao Windows XP koji je imao u beti onu cool Whistler Watercolor temu. Ipak sve to je bilo neuporedivo lošeije od Mac OS X.

Koristim Mac još od PowerBook-a G4, ali poslednjih godina su malo zalutali.

Poslednja izmena:
Da li se i Vama desava da smanji brightness sam od sebe telefon? Kada ga zakljucam i ponovo otvorim, brightness je opet ok. iPhone 15PM.

Kod mene bag sa slusalicama. Iako je iskljucen bluetooth i slusalice su u kutiji i dalje pokazuje kao da su konektovane.Pogledajte prilog 505576

Ja taj problem imam na, evo, trećem iPadu. Upravo sad mi i dalje stoji kao da imam povezane slušalice.

Uđeš u BT vidiš da ništa nije povezano, a sličica stoji.

Da li se i Vama desava da smanji brightness sam od sebe telefon? Kada ga zakljucam i ponovo otvorim, brightness je opet ok. iPhone 15PM.
proveri da li ti je adaptive power mode ukljucen: battery / power mode / adaptive power.

Sto ste tice bug-a sa slusalicama, ja ga nemam, ali problem mi pravi swift keyboard. Viber je kritican po top pitanju.
Sto se tice ikonica i onog shine efekta, uspeo sam da ga ponistim sa accessibility-em: accessibility / display&text size / increase contrast
Mnogo bolje izgleda na dark temi.

Nazad
Vrh Dno