Zadovoljan sam.
Sasvim dobra snaga, za te novce odličan. U Selu imam Karcher K5, i profi sivi karcher, i ovaj Parkside je jači od oba Karchera.
Uzmi to sa rezervom, jer su Karcheri nabavljeni polovni u nekoj kombinaciji/razmeni.
Snage ima dosta. Snaga dolazi do izražaja tek kada se ubace profi dizne i tad je i više nego odličan.
Crevo je taman dugačko koliko treba, sa 10m ostaviš ga pored auta i samo vučeš njegovo crevo, Ja operem oba auta u cugu i on se ne pregreje.
Prao sam i fasadu, i stepenište, i nisam imao nikakvih problema sa njim, u smislu da se pregreje ili nešto slično, niti sa tim što je perač dole u prizemlju a ja vučem njegovo crevo i pištolj na sprat da perem stepenište i terasu, ta visinska razlika mu ne smeta.
Bučan je isto kao i Karcher, a sa pogrešnim diznama je još i bučniji

Da sebi olakšam život, uzeo sam nastavak sa diznama, kao i Penomat za njega.
Jedino što mu može smetati su dizne pogrešnog preseka (i ove quick Plug, i dizna na Penomatu trebaju biti odrežene veličine)
Kada se uzimaju nastavci za Parkside perač, traži se Lavor Sistem povezivanja.
Sve je dostupno na Temu, šaljem ScreenShotove šta sam od dodataka uzeo sa Temu:
Uz ovaj Penomat dolaze DVE dizne, kada se ugradi manja, radi odlično. Veća je za motorne/benzinske preače koji imaju mnogo veći protok.
Sledeća stvar koju sam kupio je nastavak puške za QuickPlug dizne, sa diznama, ali su dizne pogrešne veličine:
U pitanju je polovina puške, taj njen gornji deo za metalne izmenjive dizne, sa QuickPlug sistemom promena dizni. Sa njim perač radi odlično, ali su dizne opet za mnogo jače perače od ovih kućnih, i traže mnogo veće protoke, toliko da perač sa njiam promeni zvukm i počne da vrišti.
Zato sam odmah posle ove kupovine, kupio odgovarajuće dizne, mera je 2.5 (neka američka mera):
Zašto sam ovo uopšte i radio? Ne znam ni saam, perač je odličan, ali sam sa onim sivim Karcherom navikao na te QuickPlug dizne, koje su mnogo bolje od ovih fabričkih varijabilnih,
i od veoma dobrog perača, se dobije sjajan perač!!!
Na ovom snimku se može videti razlika u mlazu fabričke Vario mlaznice i odgovarajuće QuickPlug mlaznice.
Ovo su bile prvobitne mlaznice pogrešnog promera, pa je zvuk bio jači, sa istim mlaznicama odgovarajućeg promera, zvuk je kao sa fabričkom mlaznicom, a mlaz je mnogo bolji naravno. Čak je i sa ovom pogrešnom mlaz neuporedivo bolji nego na fabričkoj
Na snimku sam upoređivao zvuk tih pogrešnih mlaznica i tražio baš na ovom forumu savet u vezi toga, ali iako je fokus bio na zvuku u ovom snimku, možete videti razliku u mlazu koja je više nego očigledna...
Najveća mana ovog perača je što je više kod komšija nego kod mene

uzimaju ga ljudi stalno na zajam....
eto nadam se da sam pomogao nekome.