Šta je novo?

Kompresorski čistači / Perači pod pritiskom

"Koliko je jak pritisak kompresora za vazduh u odnosu na pritisak kompresora za vodu"
🤔

Šta tebi tačno treba? I za čega?

Kompresorom za vodu ne možeš naduvati gume, a kompresorom za vazduh ne možeš oprati kola, bez obzira koliko je jedan kompresor jači od drugog...

Pumpa za tečnost (vodu) i pumpa za gasove (vazduh) nemaju veze jedna sa drugom. Prva ne može da pumpa vazduh, druga ne može da pumpa vodu. Isto tako voda pod pritiskom je nešto drugo u odnosu na vazduh pod pritiskom. Ti "pritisci" se ne mogu upoređivati ni po kakvom kriterijumu.

Da li zaista ne uviđaš koliko pitanje nema smisla?!?
Oh shit, here we go again.
Treba mi uređaj za čišćenje nedostupnih mesta u radijatoru. Probao sam komšijin kompresor (Villager koji sam postavio gore), ali to mi je overkill što se tiče cene. Onaj Michelin što je neko postavio, mi odgovara i ako bi pored svoje osnovne namene, bio u mogućnosti da kada se ne stavi tečnost, mogao da mi posluži i za čišćenje radijatora (hence the pritisak), imali bi ste jednog prezadovoljnog člana foruma.

Znam, znam, niđe veze i nema smisla.

GDE da ne stavi tečnost?!? Takav uređaj se sa jedne strane kači na crevo za vodu, na vodovod, vuče vodu iz vodovoda, podiže vodenom pumpom pritisak vode na daleko veći od ulaznog, te kroz mlaznicu na tzv. "pušci" izbacuje vodu pod visokim pritiskom. Kao u samouslužnim autoperionicama npr.

Bez vode na ulazu, ne radi uopšte.

Znam, znam, niđe veze i nema smisla.
Tako je! :ROFLMAO: :LOL:

Poslednja izmena:
Где ви залутасте...
Небитно, изненадило лепо време па сам и ја данас извукао перач и натенане опрао ауто. Највеће уживање је што нема тајмер који одкуцава као у перионици.
20230418_175429.jpg

GDE da ne stavi tečnost?!? Takav uređaj se sa jedne strane kači na crevo za vodu, na vodovod, vuče vodu iz vodovoda, podiže vodenom pumpom pritisak vode na daleko veći od ulaznog, te kroz mlaznicu na tzv. "pušci" izbacuje vodu pod visokim pritiskom. Kao u samouslužnim autoperionicama npr.

Bez vode na ulazu, ne radi uopšte.

Tako je! :ROFLMAO: :LOL:
Ta informacija mi je trebala, bez vode ne radi.

Hvala druže ❤️

Где ви залутасте...
Небитно, изненадило лепо време па сам и ја данас извукао перач и натенане опрао ауто. Највеће уживање је што нема тајмер који одкуцава као у перионици.
E bas taj rad, to kazem i klincu za vikend. Posto evo drugi za redom peremo kola, pa i njemu dam...lapo na miru bez ogranicenja vremena i bez zurbe operes i to je taj merak, da sam ovako prao u perionici kostalo bi me svako pranje bar jedno 10 zetona :ROFLMAO:

@jimmytza , nije valjda da si mislio da moze da radi bez vode? Rad bez vode bi ga momentalno ubio.

Где ви залутасте...
Pogledajte prilog 386245
Jesu li tebi zadnji točkovi u minusu ili je do fotografije?

Вероватно до фотографије, ово сам с' ногу фоткао док сам прао кола.

Uzeh sad u Lidlu ove dodatke, kompatibilni su sa Karcherom.

Nema ispod 2000din kod nas boce za sampon, Karcherova je 2600 najjeftinije, tako da je ovo za 2300 sasvim ok kupovina.

Prilozi

• 20230427_134735.jpg
    20230427_134735.jpg
    226.9 KB · Pregleda: 84
@e46glogi ajd kad stignes i ako ti nije problem, da testiras i uslikas kakvu penu pravi ovaj penomat. Nekada je isao uz prvu seriju najjaceg parkside peraca, posle su ga prebacili na sam perac. Ja sam mislio da uzmem na aliju, mislim da izadje isto oko 2k, ali nesto su sarena iskustva tamo ili ove koje su bolje sa metalnim delovima, traze sulude cifre za shipping.

Uf necu ga uskoro testirati. Za 15ak dana tek... Vidim da je neki nemacki proizvodjac, grizlly tako nesto u pitanju. Dizna mu je matalna, ona sto se podesava koliki ce snop pene da bude.

Ne znam sta se isplati, ali kada bi birao izmedju Karcher guma i Michelin guma, izabrao bi Michelin, ali ako pricamo o peracima-onda Karcher.

Da, jeste, za mene je takodje Karcher brand za perace i usisivace, a Michelin za gume, nema tu sta. Ipak, svi sad prave sve u jednoj istoj fabrici samo lepe svoju nalepnicu, ali da ne zapocinjemo tu temu. :D
Kazem da se isplati u smislu da je slicna cena i da se sa Karcherom ne dobija posuda i morao si da je kupis za 2000din, a sa onim Michelinom se dobija posuda za prakticno istu cenu i karakteristike.

Da, samo sto ta posuda nekome nije uopšte potrebna i meni nije bila, ali ajde neka se nadje, zanimljivije sa njom...

Može meni mala pomoć oko povezivanja. Uzeo sam pre neki dan u lidlu PHD 135 D5 perač. Imam klasično, čini mi se jače cravo napolju na česmi na kojoj je pritisak generalno dosta jak. Na krajevima creva klik konektore, sve povezao, normalno radi ali imam kostantno curenje na crevu (naročito kad stanem s radom) ispod konektora koji spaja crevo i sam aparat i to kad česma nije puštena do kraja. Pretpostavljam da trebam da uzmem neke bolje konektore i da odvrnem pritisak do kraja i da ne bi smelo nigde ništa da curi. Šta vi koristite, kakva creva, konektore i slično? Da li to mora da bude nešto tipa gardena kvalitetno (konektori) ili mogu i neki obični?

Dvoumim se da uzmem neki perač pod visokim pritiskom i vidim da na netu ima mnogo raznih brendova, pa ako vam nije teško da podelite iskustva.
Ja sam oko bacio na neki Bosch 135, mislim da mu je pritisak 135bara a protok vode 410l/h, ima bocu za penu i sada je na nekoj akciji oko 20.000 dinara.
I naravno pitanje, da li je se auto može oprati lepo kao u perionici samo sa šmrkom bez ribanja i pranja četkama?

Pogledaj na Shoppstreru, imaju trenutno dosta peraca na snizenju, u tom rangu imas i Black&Decker za 16700.
Ne bih znao da li mzes samo sa smrkom lepo da se opere,ja sa mojim Karscherom koji je slabiji od ovoga, kad bacim penu predjem krpom brzinski i posle iperem i posusim, iskreno nisam nikada ni probao samo sa smrkom,sem u samousluznoj.
Svakokako lepse ce se oprati ako predjes krpom brzinski, bez preteranog ribanja, bukvalno obletis jedan krug oko auta.
Malo listam temu i vidim da je to Black&Decker kao sto je @mitar1982 kacio, pa eto neka ti kaze iz iskustva.

Hvala, uzeo sam ipak Bosch u lokalnoj radnji po istoj ceni kao na Shopsteru, kad ga probam javicu iskustva :)

Svi online shoppovi daju akcije i snizenja za perace pod pritiskom, Karcher, B&D, Michelin, i svuda su cene slicne, ali treba gledati kad je nesto na trenutnoj akciji ili ako ima neki promo vaucer.

Naručih Lavor Ninja Plus 130 za 11890. Javljam utiske prvom prilikom kada ga probam.

Ima vise dodataka od drugih, pre svega mi se svidja ta cetka to nisam video kod ostalih.

Stigao. Utisci ovih dana kada nađem vremena da ga probam.

Prilozi

• received_810376426892385.jpeg
    received_810376426892385.jpeg
    73.4 KB · Pregleda: 61
Probah juče ovaj Lavor Ninja Plus 130. Jačina pritiska sasvim zadovoljavajuća, oprao tri automobila veoma dobro.

Za nanošenje aktivne pene koristio sam K2 Active Foam. Međutim posuda za nanošenje pene koja se dobija uz mašinu je više onako marketinški da i to ide u paketu. Pošto nema potenciometar za regulaciju jačine pene, a i posuda je mala, vrlo brzo se potroši. Dva-tri puta je potrebno da se dopunjuje da bi se pokrila cela površina auta.

Zato sam danas u Lidlu uzeo Parkside Pars 4 B1 za 2300 dinara u kojem se dobija 600ml posuda za nanošenje pene sa potenciometrom za jačinu i širinu mlaznice, rotirajuća četka i 500ml tečnosti za pranje. To ću probati sledeći vikend.

Ja sam uzeo taj set u lidlu, sa tom posudom isprskam mog karavana i ostale malo i za punta da se predje...uvek skoro ih perem u paru, tako da je ok.

Slažem se za posudu za nanošenje šampona, to je čisto onako marketinški. Ja sam naručio preko Kupujem-prodajem za moj Bosch penomat-bocu, aktivnu penu i naručio sam original set sa četkom, ugaonom mlaznicom, produžnim crevom i nekom krpom. Kada sve stigne probam i javljam.
Inače sam auto oprao jednom, odličan pritisak, koristio sam Turtle Wax za obično pranje i odlično se oprao auto.
Kompresor odlično skida mušice, prosto je i mene iznenadio kako samo sa vodom uspe sve da skine, verovatno je auto hladan kod kuće i to lakše ide nego u perionici.

Kako vam se cini ovaj drugari:

Kako vam se cini ovaj drugari:

Za taj novac imaš solidan Karcher, slabiji malo po specifikaciji ali bolji, imas ih sad svuda na akciji.

Tako sam i mislio, pikam K5 neki, a komsija tvrdi da je ovaj bolji u sta mi je tesko da poverujem. Hvala :).

Nazad
Vrh Dno