Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

jel postoji neka jeftinija opcija varifikalne IP kamere?

Koliko treba dukata za opticki zum?

jel postoji neka jeftinija opcija varifikalne IP kamere?

Koliko treba dukata za opticki zum?
Potrazi neku marke Ctronics, imaju cistu sliku jer koriste dobre sony senzore i rade sasvim korektno, i jeftine su. Ima ih sa zumom od 2x do 30x. Imaju i nove fimere koji ne reaguju na zivotinje i njihanje grana, vec samo na ljude. Salju obavestenje na aplikaciju ako se neko pojavi i skoro da nema laznih alarma. Ja koristim jednu 4g stalno vec godinu dana, a imam jos dve wifi, i sve zadovoljavaju. Za noc je bolje koristiti IC osvetljenje jer je cistija slika.Pogledaj i testove na youtube. Nemam utisak da su imou ili tp link i slicne nesto bolje.
Ono sto je zajednicka mana tih jeftinih kamera je da ne mogu da snime broj tablice automobila u pokretu zbog sporijeg okidanja.
Ako slucajno crkne, bar nije skupa. A crkavaju i one mnogo skuplje, nema pravila.

Poslednja izmena:
Upravo mi je stigla Ctronics 640C 4K 8MP 5x optički zoom. Prilično jednostavna ali solidno napravljena. Ima WiFi ali sam je trenutno povezao žično na ruter zbog jednostavnosti a i ne može niko da se nakači. 4 soma nije mnogo za tako nešto.
Sada sam u nekoj frci za softver za PC. Stari dobri Agent DVR i VMS lite nešto neće da rade. Ugrađena WWW aplikacija je jako jednostavna i nema neke napredne funkcije. Sada isprobavam neki program "P2PClient_Setup_v6.5.8.6" koji je nešto bolji ali nema preset baš za ovu kameru.

Siguran sam da nije to,ali me vuče da napišem :) To izgleda kao da nije dodata ni jedna kamera.

Ne pokazuje sliku, crn ekran ali ima komande na vrhu ekrana.
Te kineske kamere vecinom imaju svoju aplikaciju, jedino da probas na DVR u dal moze da se poveze
Na Dahua dvr imam dve povezane kamere kineske Jooan i jos jednu ali neznam koja ,obe podrzavaju Onvif P2P

Nije napisao šta je probao u AgentDVR-u,ali evo šta oni kažu

Verovatno si je dodao kao network camera,trebaš da je dodaš kao Onvif da bi PTZ radio.
Daj link od te kamere.

Dodaj je kao ONVIF i radiće ti PTZ.Nije konkretno ta kamera,ali su ti kinezi svi na isti/sličan fazon.

Prilozi

• IMG_20250711_132256.jpg
    IMG_20250711_132256.jpg
    276.2 KB · Pregleda: 32
Poslednja izmena:
Hvala veliko, proradio PTZ sa ovim, Samo sam uradio testove.

1752250856835.png
Osnovne radnje takođe sa PTZ rade U ContaCam a u VMS Lite samo slika.

Da,uvek se prvo uradi test pa ako je ok onda use.Koristio sam ga jedno vreme sa 8 kamera dok sam čekao da mi stigne Google TPU pa prešao na Frigate.
Ako ti treba da joj pristupaš kada nisi kući reci pa da ti napišem kako,pošto ova home licenca,ili kako je već zovu zaboravio sam,to ne dozvoljava.

Da, sve što nije baš bazično, traži registraciju od nekih 14.5 dolara mesečno. Ne treba mi remote monitoring ali bih voleo da takođe imam direktnu WiFi kontrolu ali izgleda da ne može WiFi i kabl u isto vreme. Telefon je i ne vidi na WiFi.

Ako sam te dobro razumeo Agent DVR je vezan kablom a tel na wifi i ne vidi ga tel?

Da, network kabl kroz Huawei 535-333 ruter za MTs internet.. I tu ga vidi samo kao žični. U uputstvima piše da treba da se resetuje kamera a ima i QR code za brzo nameštanje. Ne kaže ništa dualnoj vezi. Probaću posle sve na WiFi. U početku sam imao neki uspeh samo na telefonu ali Ctronic bazični APP je nešto drljav a nemam načina da platim za pun APP. Bi jedna druga applikacija ne radi.

Ne mogu ti pomoći pošto nemam tu kameru i aplikaciju da bih probao,ali nema ni jedan razlog da ne radi pošto su na istoj mreži.Ali opet ko zna...Probaj tinyCam Monitor.

Jedno pitanje,dahua ip kamere i imou ip kamere,unutra su sd kartice koje su od 64GB i vidim da su blizu popunjenosti prostora,da li da odradim format putem DMSS-a ili će on automatski to da odradi kada sd kartice budu popunjene( da gazi ponovo od početka preko starih snimaka).

Jedno pitanje,dahua ip kamere i imou ip kamere,unutra su sd kartice koje su od 64GB i vidim da su blizu popunjenosti prostora,da li da odradim format putem DMSS-a ili će on automatski to da odradi kada sd kartice budu popunjene( da gazi ponovo od početka preko starih snimaka).
Da. Presnimava najstarije snimke i tako ide u krug.

sve kamere sa memorijskim karticama automatski presnimavaju kada se popuni memorija, a i svi dvr. To mozda ne rade samo neki jako stari uredjaji.

Prvi put kad ubacis formatiras , posle ne .

Sta mislite o novoj Xiaomi CW700s outdoor kameri (3. generacija njihovih kamera ako sam dobro shvatio)?
Ima 256GB podrsku za SD karticu, WIFI 5GHZ, opticki zoom (zapravo drugi senzor)... i neko hibridno resenje u vidu UTP repica na kameri,
koje ne znam jel moze da snima na sherovani folder ili NAS u istom IP opsegu? Ili je pak tu NAS kao backup opcija, pa mora rucno da se klikne da bi kopiralo, kao kod starih modela?

Najbolje je da pogledas komentare na alibabi i aliekspresu i video testove na youtube. Wifi na 5Ghz je dobra opcija, brzo se otvara aplikacija. Izgleda da nema IC osvetljenje i da je od plastike. A onaj gumeni poklopcic gde stoji kartica je lose resenje.

Pozdrav,

Malo sam čitao poslednjih par stranica kako sam se odlučio za instaliranje spoljašnjih kamera, pa imam pitanje da li neko ima iskustva sa tapo kamerama, meni deluju kao dobro rešenje, posebno kamere sa baterijom?
Ove kamere imaju alarm i šalju upozorenje kada detektuju ljude, što mislim da je mnogo bolje od kamera koje samo snimaju.

Ja imam C310,C210 i C500 ako ti znači da pišem utiske pošto nisu na baterije?Takođe imaju alarm i detekciju.

Nazad
Vrh Dno