Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Da li mozda neko ima ovu kameru: IMOU Cell PT 3MP IP camera 3.6mm + solar panel kit

Vidim da se na KP moze naci za 100e a u pitanju je kamera sa 15000mah baterijom i solarnim panelom a pritom je 360 kamera.

Iako sam planirao sistem od par kamera sa snimacem, sve vise me odbijaju silni kablovi koji su razvuceni (i koji tek treba da se razvuku) po kuci ukljucujuci i kablove od alarma koji prolaze kroz najcudnija mesta u kuci...

EDIT: To bi trebalo da je ova kamera: https://svezavideonadzor.rs/proizvod/imou-cell-pt-wifi-ai-kamera-2/

Poslednja izmena:
Može malo više o blink sistemu? Koliko drže baterije, kakva je slika, kako se pune? Da li je ovo što se prodaje na KP taj sistem odnosno te kamere?

Da li mozda neko ima ovu kameru: IMOU Cell PT 3MP IP camera 3.6mm + solar panel kit

Vidim da se na KP moze naci za 100e a u pitanju je kamera sa 15000mah baterijom i solarnim panelom a pritom je 360 kamera.

Iako sam planirao sistem od par kamera sa snimacem, sve vise me odbijaju silni kablovi koji su razvuceni (i koji tek treba da se razvuku) po kuci ukljucujuci i kablove od alarma koji prolaze kroz najcudnija mesta u kuci...

EDIT: To bi trebalo da je ova kamera: https://svezavideonadzor.rs/proizvod/imou-cell-pt-wifi-ai-kamera-2/
Ja sam se presao pa uzeo neku manje skuplju varijantu… nema rtsp, samo radi sa njihovom aplikacijom :( meni je to deal breaker, mozda tebi odgovara.

Meni je bitno da ima jedna aplikacija koja je dobra i da danas sutra moze da se poveze na neki snimac. Ovde mi je zanimljivo sto ima PIR senzor pokreta i sirenu, pa bi detekcija pokreta trebala da je preciznija.

Jel ima neko slican problem ?
Kamera gubi snimak u pojedinim delovima. U podesavanjima ukljuceno da snima stalno tj. da ne snima na pokret, ali odjednom nestane snimak od pola dana.
Da li SD kartica polako pokazuje znake da je za zamenu ?

Prilozi

• 45481561.png
    45481561.png
    293.9 KB · Pregleda: 77
Kapacitet kartice, velicina fajla itd, ne mora nuzno da bude crknuta kartica.

Snima preko godinu dana sve sa istim podesavanjima i sad odjednom krece da gubi delove snimka. Vise mi deluje da je pocela da dobija lose sektore i da ne moze da se odradi upis na nju.

Već sam pitao na AE temi ali moram i ovde, jel kupovao neko smart doorbell za vrata? Xiaomi je proveren (kolega ima) ali je 10.000 din i nema na stanju. Na AE vidim da dominira 'HunterTBK Official Store' sa brendom Tuya, i cene su 40ak €, ali pošto je punjiva baterija unutra, ne znam kako to funkcioniše sa šipingom. Koliko je realno da traje sama baterija, kako funkcioniše demontaža i zaštita od krađe, kakva je aplikacija itd. Dosta pitanja i nedoumica, zato i pitam jel koristio neko, ili da nađem negde xiaomi koji je sigurica?

vidi kod Madjara ima Imou doorbell.

Potrebna je osnovna sigurnosna kamera za nadzor zajedničkog dvorišta, više kao preventiva - nego za ozbiljno nadgledanje.
Da li se neka budzetna kamera na trzistu izdvojila kao najbolji odnos cene i kvaliteta/best buy opcija?

Potrebe:
  • spoljna montaža na zid/krov
  • direktno napajanje struje
  • memorijska kartica na kameri
  • wifi dostupan u kući
  • live i pregled snimaka preko aplikacije na mobilnom/PC
  • nije potrebno detektovanje pokreta
  • nije potreban veci noćni domet
  • rezolucija nije bitna

Molim za predloge.
Hvala.

Da li mozda neko zna za neki interfon koji bi se montirao na kapiji, koji ima komunikaciju putem wifi, sa 2 odvojena fizicka tastera (za prizemlje i sprat), i mogucnoscu da kontrolise elektromagnetnu bravu?
Takodje, trebali bi mi i kompatibilni monitori gde bih mogao da otkljucam ili zakljucam tu bravu (wifi takodje). Ako ima kameru jos bolje, ako ne, nije mi znacajno.

Sto se napajanja tice, ne moraju biti na baterije, moze i strujni prikljucak. Na kapiji svakako imam dovedenu struju.

Ne postoji mogucnost da izvucem kabl iz kuce (jos sa oba sprata pogotovo) do kapije.

Ako moze preporuka video nadzor za zgradu sa 5 kamera. Bez konstantnog interneta. Video materijal bi se pregledao iskljucivo u slucaju nekog ekscesa u zgradi. Neki best bay. Hvala

Da li mozda neko zna za neki interfon koji bi se montirao na kapiji, koji ima komunikaciju putem wifi, sa 2 odvojena fizicka tastera (za prizemlje i sprat), i mogucnoscu da kontrolise elektromagnetnu bravu?
Takodje, trebali bi mi i kompatibilni monitori gde bih mogao da otkljucam ili zakljucam tu bravu (wifi takodje). Ako ima kameru jos bolje, ako ne, nije mi znacajno.

Sto se napajanja tice, ne moraju biti na baterije, moze i strujni prikljucak. Na kapiji svakako imam dovedenu struju.

Ne postoji mogucnost da izvucem kabl iz kuce (jos sa oba sprata pogotovo) do kapije.

Pozivnik za 2 korisnika sa citacem kartica - 23.700 dinara
Monitor sa ekranom - 13.500 dinara

Kamera sa interfona moze se koristiti kao kamera za video nadzor , povezati na nvr/dvrđ
Moguca kontrola brava i preko mobilnog telefona i javljanje na pozive takodje mobilnim telefonom
Podrazumeva se da dobar wi-fi ruter imas ili da ces namestiti

Potrebna je osnovna sigurnosna kamera za nadzor zajedničkog dvorišta, više kao preventiva - nego za ozbiljno nadgledanje.
Da li se neka budzetna kamera na trzistu izdvojila kao najbolji odnos cene i kvaliteta/best buy opcija?

Potrebe:
  • spoljna montaža na zid/krov
  • direktno napajanje struje
  • memorijska kartica na kameri
  • wifi dostupan u kući
  • live i pregled snimaka preko aplikacije na mobilnom/PC
  • nije potrebno detektovanje pokreta
  • nije potreban veci noćni domet
  • rezolucija nije bitna

Molim za predloge.
Hvala.

Kamera + napajanje za spoljnu montazu , naravno na tebi je izbor za sd karticu
Da li uzeti imou kamere 4 mp ili 2mp cena im je ista ,neznam da li ću imati problem sa netom jer sam na vdsl-u 50 mbit download i 8 mbit upload?
Nećeš imati problem, svako je bolje 4mp

Danas mi je bio policajac i pitao da mu dam snimke sa video nadzora. A meni kamere samo real-time bez ikakvog snimanja. Bilo mi je nekako krivo, pa sam uzeo da namestim nekakvo snimanje. Podesio sam da snima kad je "human detection" i "motion detection", ali sa ovim drugim imam problem pošto mi drveće na vetru konstantno prijavljuje pokret. Smanjio sam osetljivost na minimalno, ali i dalje. Kamera ne prepoznaje druge objekte osim ljudi tako da ne znam šta bi bilo pametno.
Da li vi uključite konstantno snimanje ili koristite pokret i slično i da li imate sličnih problema?

Za TP link kamere koristim njihovu aplikaciju,podešavanja slika u prilogu.Pošto imam još kamera koje nisu TP link koristim Agent DVR,koji se vrti na Ubuntu serveru, za snimanje slika u prilogu.Možeš podesiti tačno zonu koju hoćeš tj nećeš da detektuješ,na primer kod mene drveće.Ali stalno nešto čačkam pa sada nije tako podešeno :)
Inače da,ako snimam celu zonu drveće trigeruje.

Prilozi

• Screenshot_2025-05-29-18-11-14-510_com.developerinabox.Agent.jpg
    Screenshot_2025-05-29-18-11-14-510_com.developerinabox.Agent.jpg
    71.9 KB · Pregleda: 37
  • IMG_20250529_180841.jpg
    IMG_20250529_180841.jpg
    92.3 KB · Pregleda: 36
Napokon sam uspeo da povratim dva strima (i fiksnu i ptz kameru) Imou Cruiser Dual kamere u aplikaciji na TVu. Trebalo je samo u nekim podesavanjima pormeniti kanal sa 1 na 2. A pre mi je radilo bez te promene, jer su kanali vec dodeljeni u linku strima. Al eto, sad sam morao i u parametrima kamera da izmenjam rucno

Jel ima neko preporuku za neku kameru sa KP (treba mi za ovaj vikend} da moze da joj se pristupi spolja kroz mrežu preko telefona?

Napokon sam uspeo da povratim dva strima (i fiksnu i ptz kameru) Imou Cruiser Dual kamere u aplikaciji na TVu. Trebalo je samo u nekim podesavanjima pormeniti kanal sa 1 na 2. A pre mi je radilo bez te promene, jer su kanali vec dodeljeni u linku strima. Al eto, sad sam morao i u parametrima kamera da izmenjam rucno
Desi se i kod mene na Tapo C 310 da nekada zabode strim 1 tj neće da ga "otvori" pa posle nekog vremena hoće...

Desi se i kod mene na Tapo C 310 da nekada zabode strim 1 tj neće da ga "otvori" pa posle nekog vremena hoće...
Nije zabo, nego mi pocelo na oba "ekrana" da pokazuje strim sa PTZ kamere, umesto sa fiksne i PTZ. I tako sa svih kamera. Dok je odredjeno vreme radilo super, i kad sam pokusao da dodam jos jednu kameru (dva strima) od tada nastupaju problemi. Sreca eto resih.

Danas mi je bio policajac i pitao da mu dam snimke sa video nadzora. A meni kamere samo real-time bez ikakvog snimanja. Bilo mi je nekako krivo, pa sam uzeo da namestim nekakvo snimanje. Podesio sam da snima kad je "human detection" i "motion detection", ali sa ovim drugim imam problem pošto mi drveće na vetru konstantno prijavljuje pokret. Smanjio sam osetljivost na minimalno, ali i dalje. Kamera ne prepoznaje druge objekte osim ljudi tako da ne znam šta bi bilo pametno.
Da li vi uključite konstantno snimanje ili koristite pokret i slično i da li imate sličnih problema?
Koji brend i koje kamere su u pitanju?
Ja sa Dahua nemam tih problema, problem jedino može da bude ako je kamera suviše visoko montirana (postavljena) i onda kamera detektuje pse i mačke kao "human".

Neka no name kineska.
Kamera jeste visoko montirana, ali mi je to OK. Nemam problem sa lažnom detekcijom ljudi samo sa pokretom. Trigeruje na automobile, bicikliste, motore, traktore... ali i na drvo kad je vetar.
Evo jedan snimak:

Snimano je sa H.265 pa direktan link ne radi na svim browserima. Firefox podržava. Ili download.

Nije zabo, nego mi pocelo na oba "ekrana" da pokazuje strim sa PTZ kamere, umesto sa fiksne i PTZ. I tako sa svih kamera. Dok je odredjeno vreme radilo super, i kad sam pokusao da dodam jos jednu kameru (dva strima) od tada nastupaju problemi. Sreca eto resih.
Kada sam rekao zabode,mislio sam neće da otvori strim 1,nego samo strim 2.

Neka no name kineska.
Kamera jeste visoko montirana, ali mi je to OK. Nemam problem sa lažnom detekcijom ljudi samo sa pokretom. Trigeruje na automobile, bicikliste, motore, traktore... ali i na drvo kad je vetar.
Evo jedan snimak:

Snimano je sa H.265 pa direktan link ne radi na svim browserima. Firefox podržava. Ili download.
Na Imou kamere ima zone koje obelezis da ne reaguje, pogledaj mozda ima i tu negde

Знате ли неки сајт за проверу карактеристика камера, колико добро снимају у мраку, удаљене предмете, колико су лица јасна и сл?
Имали смо случај ломљења рампе током ноћи али снимци нису баш најсјајнији.

upravnik u zgradu uveo nadzor koji ide preko sbb kablova. Kako neko bez sbb moze da ima pristup.

Ако је стари систем да се користи аналогни тв канал, никако.... једино да се развуче сбб коакс кабл у стан. Сада је цела понуда закључана, не може се ништа користити на дивље.

Vrh Dno