@entony opcija za odmah: dinarski i devizni Raiffeisen iRačun, dobijaš Visa Digital, još jedna plastična stiže poštom za 7-10-14 dana, zavisno od poštara. Možeš da tražiš povezivanje dinarske na deviznom kroz inbox Moja mBanka i sačekaš dan, dva, da ti to obrade ili lično kod savetnika u filijali. Imaju uplatne bankomate, ali provizija za inostrana plaćanja je 1%.
Visa devizna u Erste, 3.5€ na 3 godine jednokratno, možeš da potražiš parametre za mBanking, ali odlasci u banku i šalteri su neizbežni. Bez provizije na ino plaćanja, rezervacija se uvećava za 3%, a kod drugih ino valuta i nešto više, a razlika vraća na deviznom nakon knjiženja, kao kod Inteze. Obavezno je online iniciranje zahteva i po pozivu iz call centra za potvrđivanje zahteva dogovaraš i zakazivanje termina za otvaranje u ekspozituri.
Alta banka besplatan dinarski račun plus tražiš i devizni, izjašnjavaš se da nemaš račune u drugim bankama, da hoćeš Visa debitnu karticu, da se poveže na deviznom i isto lični dolasci i šalteri.
OTP Praktik ti je isto opcija da otvoriš online sa godinu dana besplatnog održavanja, tu bi ti išla MC Platinum i stigla bi poštom.
Na kraju balade, imaš i Yettel Max, uz opciju potrošnje debitnom karticom preko 30k dinara mesečno da ti se ne naplaćuje održavanje. Iako navode da je ovo trajna pogodnost, zvanično je do kraja godine, ali prethodni navod implicira da to možda i produže. Postoji mogućnost da na svoj rizik tražiš promenu statusa kartice u Poslata, te nakon toga je aktiviraš i biće ti spremna za korišćenje. Ovako sam uradio, zbog toga što je tada u toku bila kešbek akcija i kartica mi do sada uprkos tome nije kompromitovana.