Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Def radi svaki put kad restartujem. Dakle posle svake odgledane epizode moram restart I onda nalazi prevode.

radi li nekome eon pvr na CE ,
koristim image za Amlogic-ne.aarch64
i ludim vec 2 dana . addon krene sa ocitavanjem liste kanala i zaglavi nakon par ocitanih ..a onda zaglavi i citav kodi pa je jedina opcija brisanje eona kroz ssh.
vec sam potrosio mjesecni limit od brisanja uredjaja
u dexy repo imaju 2 opcije linux-aarch64 i linux-aarch64-armv7 ... za koje takodje ima neki update ..nisam pametan sta i kako pa ako neko ima slicnu konfiguraciju nek javi ima li i koje je rjesenje

u dexy repo imaju 2 opcije linux-aarch64 i linux-aarch64-armv7

Ili aarch64 (= 64 bit ARM, ARMv8) ili armv7 ( = armhf = 32 bit ARM) , ne može da bude istovremeno i za jedno i za drugo kompajliraliran kod.
Ti pošto si instalirao 64-bit CoreELEC OS treba očigledno da koristiš aarch64 PVR zip.

Poslednja izmena:
mogu obje opcije s tim da ova druga linux-aarch64-armv7 se mora prvo instalirat pa uraditi update i onda krene iscitavanje ..ali sa obje se isto desava
sve krene i onda npr. na srpskom nalogu zaglavi na 5.6.om kanalu a na bosanskom svaki put dodje do 67% i tu blokira...iscita gotovo sve i onda kodi zakuje...
da li je u pitanju memorija ili nesto drugo zeza ?

mogu obje opcije s tim da ova druga linux-aarch64-armv7 se mora prvo instalirat pa uraditi update i onda krene iscitavanje ..ali sa obje se isto desava
sve krene i onda npr. na srpskom nalogu zaglavi na 5.6.om kanalu a na bosanskom svaki put dodje do 67% i tu blokira...iscita gotovo sve i onda kodi zakuje...
da li je u pitanju memorija ili nesto drugo zeza ?
Ne mogu obe, linux u kodiju nema opcije za 32bitni i 64bitni sistem, vec sve prepoznaje samo kao linux, zato ti vidis obe opcije, iako jedna nije za tvoj sistem, da bi se raspoznavale u naziv sam dodao oznaku sistema. Ta 32bit mozda moze da se instalira ali nece da radi, a apdejtuje se na 64bitnu verovatno jer je veci broj verzije. Probaj da obrises sve i instaliraj samo 64, ako te zeza onda je mozda neki bug ili jednistavno nesto do tvog sistema ili uredjaja...

nazalost nista, sve sam pokusao i nece, na nvidia radi ali na CE nece...a od autora addonsa ni traga ni glasa ... steta, CE bukvalno sa punim DV,HDR I HDR+ kvalitetom slike i svim mogucim izlazima zvuka, jede nvidiu a moglo bi se reci i apple 4k ..samo fali dobar addons za domace kanale, eon ili move i da nas bog vidi :)

Poslednja izmena:
nazalost nista, sve sam pokusao i nece, na nvidia radi ali na CE nece...a od autora addonsa ni traga ni glasa ... steta, CE bukvalno sa punim DV,HDR I HDR+ kvalitetom slike i svim mogucim izlazima zvuka, jede nvidiu a moglo bi se reci i apple 4k ..samo fali dobar addons za domace kanale, eon ili move i da nas bog vidi :)
Mislim da je ključ lista kanala tj. sadržaja. AI mu dođe kao junior, greši ali može dosta da pomogne, a addon je generalno prost kod. Ne vidim dugoročno neko besplatno a javno rešenje, jer je masovnost ono što prevaga da ti servisi ne rade.

Koji bese character set i font za đ, ž, š i slično? Stavio central Europe iso, al nije ok.

Jel vam se dešava sa poslednjim titlovi.com addonom da ostane zakucan na "searching for subtitles" kod pretrage?

Meni se ranije dešavalo s vremena na vreme, ne baš često, a sa ovom verzijom prilično često, pogotovo kad je prva pretraga. Čak sam puštao i lokalni fajl i isto se dešava. (ne uvek)

Probao sam novu kodi instalaciju, isto. Zna ponekad da se desi i sa opensubtitles varijantama, ali baš retko. Ovo kad je prva pretraga nikad.

Ranije je to bilo toliko retko da stvarno nije problem, sad mi je skoro svaka prva pretraga takva, a desi se i u okviru nekoliko različitih pretraga da jedna zakuca tako.

Poslednja izmena:
Desava se kod mene ali ne na prvoj pretrazi nego na drugoj,tipa kad gledam seriju pa pustam novu epizodu. Probaj da sacekas malo duze ili da probas vise puta pretragu.

Kako je najjednistavnije uraditi backup kodi-ja. Znači sve kompletno, konfiguracije samog kodi-ja, addon-a itd.?
U zadnje vreme kada pokrenem kodi posle nekih desetak sekundi se ugasi. Kada ga startam moram brzo da skrolam da bi ostao u protivnom se ugasi svaki put.

Da li postoji neki IPTV addon koji ima konstantno dostupne srpske kanale sa nacionalnom frekvencijom? Ništa više... ništa manje... bukvalno mi treba tih 5-6 kanala za babu. dEXE repo ima neke opcije ali koliko sam primetio nisu uvek dostupni. Tražim li nemoguće? :unsure:

imam EON box sa Amlogic cipom i KODI mi na nekim fajlovima vidljivo secka. Na istom uređaju, kada puštam isti fajl preko VLC-a nema tih problema. Došao sam to toga da, najverovatnije, KODI ima problem sa nekim Amlogic chipsetovima i za određene fajlove, ne može da pušti reprodukciju uz hardverski decoding. Jel' imao neko sličnih problema i ima li rešenja

Samo obaveštenje da je poslednji addon za titlove 2.0.1 ubacen u zvanican Kodi repo, i mislim da je to na duzi period finalna verzija...
Stari je jos uvek tamo prisutan, iako bi trebalo da ga oznace kao deprecated, tako da se nece automatski nadograditi, jer imaju i razlicit id, ali svakako da ce lakse doci do sireg kruga korisnika...
I btw mislim da je reseno povremeno zamrzavanje dijalog prozora...

Nazad
Vrh Dno