Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Nisam ni pokušavao sem tad kad sam pitao, ali kako kažu, ne može...

Stigao Vontar X4 sa alija za 10 dana, ne mogu da komentarišem Android jer sam ga samo jednom upalio, odmah je CoreELEC instaliran na mSD karticu. Kodi radi bez problema, daljinac radi posle skidanja konfig fajla, povezuje se na NAS i učitava bez problema preko mrežnog kabla, WiFi radi ali sam ugasio jer ne može to bez kabla, šalje zvuk preko HDMI na AVR, CEC radi ali sam ugasio jer mi smeta, uglavnom kućni bioskop uspešno nadograđen. Bilo mu je vreme, stari Android box na bazi S912 je pokazivao svoje godine i nema više valjanu podršku za *ELEC operativne sisteme.

vont.jpeg

Zašto CoreElec,kada na tom boksu android,naravno mislim na fleš slimbox-a,radi savršeno?
Koristio sam ga davno,koji elec je već bio ne sećam se,na nekom s905x 1/8 zato što je laganiji od androida,pa nekako to tako povezujem...

No Way Funny Meme GIF

Alternativa za Vontar, ne mogu da se setim koji se tacno od ovih grejao navodno, verovatno je bio negde nekad u temi

4/64 23.82$ uz kupon prodavnice i novcice

I just found this on AliExpress:
US $27.77 | TVBox Android 11 A95X W2 S905W2 4K HDR AV1 2+16G 4+32G 4+64G WIFI 2.4G/5G BT 5.0 IP TV Online Streaming Set Top Box

Dok nagrada ne bude flajka neke dobre radže propustiću…

Salac ove kineske drangulije deli, a ono što valja konzumira sam i to još pred kamerom da nam pravi zazubice… ccc

🤪
Катастрофа... Али добро, барем си ти заслужио, тако да се јави на ПП, па шаљем једну из мог краја. Екстра је, чиста, питка, није јака... Узгред, мораћу тражити спонзоре за пиво. Ово не води ничему :ROFLMAO: . Нема смисла да кријем лименке да се не види произвођач - нека се нека пивара "отвори" за рекламу.

Елем, за баш јефтине боксеве, W2 је још увек добар чипсет. S905X4 и S905X5-M су ту негде, чекају се пунокрвни S905X5 боксови, само никако да изађу. Прича о SEI Robotics (Homatics) са S905X5 је матора већ годину дана, а најављен је за јесен прошле године.

@Lanikor

😂
IMG_0644.jpeg

Kako čovek da ga ne naruči kad su ga ovako profesionalno ergonomski dizajnirali😂

Šalu na stranu, baš je zatišje Xiaomi je ubo dobar momenat da pretstavi 3 gen.

Pozdrav svima,
pre nekog vremena sam imao temu gde sam tražio monitor (sa zvučnicima), koji bi mi pored PC-a glumio TV, na kraju kupio bez i nakačio eksterne zvučnike preko optičkog ulatza na EON box. S obzirom da mi ističe ugovor sa SBB, a SportKlubovi više ne postoje, skoro da je prestao razlog za korišćenje SBB-a.
Potreban mi je Android box, koji je sertifikovan, dakle da rade striming servisi, kao i EON i Orion TV, a da ima odvojen audio izlaz (posedujem mibox 3, kod kojeg nažalost postoji samo HDMI).
Ukoliko ima neka preporuka, ili je možda jednostavnije uzeti HDMI na HDMI + audio splitter, ali me zaista nervira još jedan uređaj koji moram da bodem u struju.
Na Box bih instalirao i stremio ofc.
EON Box mi je ok, ali na njega ne može pravi Netflix, mada ukoliko zaista nema ništa bolje, možda i kupim EON box.

Pozdrav svima,
pre nekog vremena sam imao temu gde sam tražio monitor (sa zvučnicima), koji bi mi pored PC-a glumio TV, na kraju kupio bez i nakačio eksterne zvučnike preko optičkog ulatza na EON box. S obzirom da mi ističe ugovor sa SBB, a SportKlubovi više ne postoje, skoro da je prestao razlog za korišćenje SBB-a.
Potreban mi je Android box, koji je sertifikovan, dakle da rade striming servisi, kao i EON i Orion TV, a da ima odvojen audio izlaz (posedujem mibox 3, kod kojeg nažalost postoji samo HDMI).
Ukoliko ima neka preporuka, ili je možda jednostavnije uzeti HDMI na HDMI + audio splitter, ali me zaista nervira još jedan uređaj koji moram da bodem u struju.
Na Box bih instalirao i stremio ofc.
EON Box mi je ok, ali na njega ne može pravi Netflix, mada ukoliko zaista nema ništa bolje, možda i kupim EON box.
Има их колико год хоћеш. Сад само да одговориш на следећа 2 питања:
  1. Бокс би купио код нас или из Кине?
  2. Износ који би дао за бокс?

Nije mi problem do 100-ak eur.
Svejedno mi je, Kina-SRB, svakako mogu da ostanem na prepaid-u dok ne stigne.

Probao Amazon fire stick koji je sjajan ako se ima UK prime nalog, probao Xiaomi 3 g, dobar prosek ali i dalje ima wi fi problem, odustao od Onn 4k plus velikog zezamje oko aktivacije, meni najbolji Nokia 8010, ali doživeo kraj kao i ford fiesta, ipak možda Xiaomi 3 ne znam ima učenijih od mene možda Strong 3 pro

Nije mi problem do 100-ak eur.
Svejedno mi je, Kina-SRB, svakako mogu da ostanem na prepaid-u dok ne stigne.
У том случају, моја топла препорука је RockTec GX1.
Probao Amazon fire stick koji je sjajan ako se ima UK prime nalog, probao Xiaomi 3 g, dobar prosek ali i dalje ima wi fi problem, odustao od Onn 4k plus velikog zezamje oko aktivacije, meni najbolji Nokia 8010, ali doživeo kraj kao i ford fiesta, ipak možda Xiaomi 3 ne znam ima učenijih od mene možda Strong 3 pro
Amazon fire stick 4К је, поред ми стика 4К и гугловог хромкаста 4К (или како му је већ узнака) најбољи стик уређај. Ради без икаквих проблема и без UK prime налога. Довољно је направити свој Амазон налог и ради екстра. ONN 4K plus је солидан уређај, то што теби представља "зезање" око активације, некоме је 10 минута посла. Ето, ја синоћ одрадио флешовање слимбокса на онај X96Q pro + да видим како ради и после опет вратио фабрички фирмвер.
Узгред, шта фали Нокији 8010? S905X4, 4GB DDR, 32 ROM, гигабитни мрежни, HDR10, HDR10+, Dolby Vision, Dolby Atmos...
Ne kapiram, zasto je bitan Amazon UK Prime nalog?
Асолутно низашта

У том случају, моја топла препорука је RockTec GX1.

Amazon fire stick 4К је, поред ми стика 4К и гугловог хромкаста 4К (или како му је већ узнака) најбољи стик уређај. Ради без икаквих проблема и без UK prime налога. Довољно је направити свој Амазон налог и ради екстра. ONN 4K plus је солидан уређај, то што теби представља "зезање" око активације, некоме је 10 минута посла. Ето, ја синоћ одрадио флешовање слимбокса на онај X96Q pro + да видим како ради и после опет вратио фабрички фирмвер.
Узгред, шта фали Нокији 8010? S905X4, 4GB DDR, 32 ROM, гигабитни мрежни, HDR10, HDR10+, Dolby Vision, Dolby Atmos...

Асолутно низашта
Amazon prime UK dobijaš bolju ponudu, imas besplatan shipment, a meni je bitno jer dobijam sve UK kanale koji su najbolja TV na svetu, i onda automatski Netflix ide na UK nalog.
Što što se tiče Nokie model 8000 više nema tehničku podrsku, a uskoro i 8010 model na android 14, nema ga u prodaji, a ako ga i ima cena je oko 200 evra, a platio ga 90 na Amazonu.
Što se tiče ONN4 ako mi ipak stigne probao danas da otkažem porudžbinu ako stigne moram da nadjem nekog da mi uradi jer ja i pored par sati sedenja lap top mobilni vpn ...nisam uspeo

Druze ti si mnogo sve ofulio i to opasno. UK kanale ne mozes gledati ni sa jednim drugim uredjajem jer je bitna IP adresa, mozes ih gledati i na Firesticku, Xiomi.. i bilo gde druge ako instaliras VPN. Besplatan shipment? Za sta? Netflix katalog zavisi isto od mnogo faktora, lokacija, sta si gledao pa algoritam na osnovu toga ali opet kazem, bitna je lokacija, inace bi nam svima iskakali Nigerijski sadrzaji. Kazem da si ofilio sve, pisemo o finkcionisanju uredjaja a ne o besplatnoj dostavi.

Ne moras da ocajavas za aktivaciju, postoji nacina da se kroz određeni ruter pusti VPN na novou cele mreze. Malo strpljenja, dok ne stigne guglaj, informisi se.

Ne znam ako si vec koristio Firestick zasto nisi ostao na njemu jer nista neces dobiti novo sa tim ONN sto nisi imao sa Firestickom. Doduse ne znam koji model si imao ali 4K 2gen i MAX 2gen bi ti sve odradili.

Poslednja izmena:
Amazon prime UK dobijaš bolju ponudu, imas besplatan shipment, a meni je bitno jer dobijam sve UK kanale koji su najbolja TV na svetu, i onda automatski Netflix ide na UK nalog.
Što što se tiče Nokie model 8000 više nema tehničku podrsku, a uskoro i 8010 model na android 14, nema ga u prodaji, a ako ga i ima cena je oko 200 evra, a platio ga 90 na Amazonu.
Što se tiče ONN4 ako mi ipak stigne probao danas da otkažem porudžbinu ako stigne moram da nadjem nekog da mi uradi jer ja i pored par sati sedenja lap top mobilni vpn ...nisam uspeo
Опусти се, каква техничка подршка у свету андроид боксова. Ниси ти купаво јефтиније кинеске боксеве.
Зашто мислиш да неће радити после престанка подршке? Људи, по стоти пут понављам - андроид телефон и бокс су два различита света. Не треба на боксу јурити за ажурирањима. Ако ради све како треба - супер. А и надоградња може да прође лоше. Имаш пример код Шилда и Ћомија, с тим што је ћоми повукао надоградњу када су видели да су зезнули, а nvidia је избацивала закрпе док није поправила засрано. Што је најгоре - да би добио закрпу морао си да је затражиш, јер нису свима слали.

nadjem nekog da mi uradi jer ja i pored par sati sedenja lap top mobilni vpn ...nisam uspeo
Stock Android ima opciju koja ti je potrebna za to, da radi vpn i preko hotspota. Rešava se za sekund. Nađi nekog sa custom rom-om, pixelom ili tako nešto.

Procedura je jednostavna, prvi put pustiš uređaj da se apdejtuje, kad dođe do greške oko lokacije klikneš factory reset.

Onda ga povežeš na Hotspot sa vpn-om i to je sve. Aktiviraš, pokreneš OS, dobićeš onu američku verziju Google TV-a.

Gasiš vpn, koristiš normalno.

Ako te ta američka verzija launcher-a nervira, posle samo odradi clear data za Google TV Home aplikaciju i dobijaš onu našu verziju.

Prilozi

• Screenshot_20250605-233316_Settings.png
    Screenshot_20250605-233316_Settings.png
    149.3 KB · Pregleda: 19
Poslednja izmena:
Stock Android ima opciju koja ti je potrebna za to, da radi vpn i preko hotspota. Rešava se za sekund. Nađi nekog sa custom rom-om, pixelom ili tako nešto.

Procedura je jednostavna, prvi put pustiš uređaj da se apdejtuje, kad dođe do greške oko lokacije klikneš factory reset.

Onda ga povežeš na Hotspot sa vpn-om i to je sve. Aktiviraš, pokreneš OS, dobićeš onu američku verziju Google TV-a.

Gasiš vpn, koristiš normalno.

Ako te ta američka verzija launcher-a nervira, posle samo odradi clear data za Google TV Home aplikaciju i dobijaš onu našu verziju.
Hvala super poz

Druze ti si mnogo sve ofulio i to opasno. UK kanale ne mozes gledati ni sa jednim drugim uredjajem jer je bitna IP adresa, mozes ih gledati i na Firesticku, Xiomi.. i bilo gde druge ako instaliras VPN. Besplatan shipment? Za sta? Netflix katalog zavisi isto od mnogo faktora, lokacija, sta si gledao pa algoritam na osnovu toga ali opet kazem, bitna je lokacija, inace bi nam svima iskakali Nigerijski sadrzaji. Kazem da si ofilio sve, pisemo o finkcionisanju uredjaja a ne o besplatnoj dostavi.

Ne moras da ocajavas za aktivaciju, postoji nacina da se kroz određeni ruter pusti VPN na novou cele mreze. Malo strpljenja, dok ne stigne guglaj, informisi se.

Ne znam ako si vec koristio Firestick zasto nisi ostao na njemu jer nista neces dobiti novo sa tim ONN sto nisi imao sa Firestickom. Doduse ne znam koji model si imao ali 4K 2gen i MAX 2gen bi ti sve odradili.
Sve UK kanale imam preko aplikacije streamlocator smart dns ili preko aplikacije cija mesecna cena je smesna, takodje preko te aplikacije mogu da biram koji Netflix, Disney+ mogu da gledam kao i F1 a ako me neko pretplati u UK u sve Sky kanale, posto sam te dns brojeve stavio u ruter svi uredjaji u mrezi mogu da gledaju sve te programe tako imam srpski Netflix, britanski i americki, znaci gledam bez VPN eto samo inf
Proguglaj streamlocator pa ces videti sjajan sistem za sve uredjaje

Poslednja izmena:
Dobro. I sta je problem da sve te kanale onda gledas na biko kom drugom uredjaju?

Pozdrav. Posto sam procitao celu temu (bukvalno), oducio sam se da kupim Homatics Box R 4K Plus. Posto vidim da ste ovde poznavaoci, jedno (mozda glupo) pitanje. Gde da kupim ? Gledao sam na sajtu, cena je 150e + troskovi poreza i carine, na Kp prodaju Dune verziju za minimum 157e, a na Aliexpressu sam nasao 2 prodavca (Vontar za 132e, a drugi je Diffingle store gde je uredjaj 87e + postarina 10e) Vontar ima preko 600 pozitivnih ocena za proizvod, ovaj drugi prodavac 67 (prosek 5). Razlika je 35e, pa mi je malo cudno. Nisam nikada narucivao sa Aliexpressa nista skuplje od par eura, pa ne znam da li sigurno naplacuju porez i carinu i ako DA, koliko ce me to zadovoljsto izaci (znam da je 10+20%, ali da me nesto ne iznenade dodatno?). Hvala unapred, ako neko ima neki savet, preporuku...

Nazad
Vrh Dno