Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Lakse cistim ovaj prorez/kanal nego rupice, a i cini mi se da se sporije talozi djubre, jer i samo ispada. A, nisam bas lik koji cisti dzepove od prasine, ne perem ruke pre nego sto taknem telefon, pazim kako cu i gde da ga spustim... :)

Pre neki dan mi iskocio 9pro iz dzepa na duksu na asfalt. S obzirom da nemam nista od zastite, dobro sam prosao, dve ogrebotinice na ostrvu za kamere i dve na samom ekranu, ali su obe na onom crnom okviru oko displeja, pa nemaju nikakav uticaj na koriscenje... Kada sam podigao telefon i okrenuo displej, izgledalo je kao da je ekran dobro ostecen. Medjutim posle brisanja, vidim da mu nije nista, folirao se. :p

Neko je pitao koliko je pixel izdrzljiv, solidno. Naravno zavisi i od srece :)

To mu je to u prvih 100 dana koriscenja.

Ko je u De i ima pristup corporate benefits može da naruči po dobrim cenama uz poklon fitbit 6.

• Google Pixel 8a 128 GB incl. Fitbit Inspire 3 for 354.10 € instead of 399, - €
  • Google Pixel 9 128 GB incl. Fitbit Charge 6 for 609.10 € instead of 699, - €
  • Google Pixel 9 256 GB including Fitbit Charge 6 for 699.10 € instead of 799, - €
  • Google Pixel 9 Pro 128 GB including Fitbit Charge 6 for 689.10 € instead of 799, - €
  • Google Pixel 9 Pro 256 GB including Fitbit Charge 6 for 779.10 € instead of 899, - €
  • Google Pixel 9 Pro 512 GB including Fitbit Charge 6 for 896.10 € instead of 1.029, - €
  • Google Pixel 9 Pro XL 128 GB including Fitbit Charge 6 for 829.10 € instead of 949, - €
  • Google Pixel 9 Pro XL 256 GB including Fitbit Charge 6 for 919.10 € instead of 1.049, - €
  • Google Pixel 9 Pro XL 512 GB including Fitbit Charge 6 for 1,036.10 € instead of 1.179, - €
  • Google Pixel 9 Pro XL 1 TB including Fitbit Charge 6 for 1,270.10 € instead of 1.439, - €
  • Google Pixel 9 Pro Fold 256 GB including Fitbit Charge 6 for 1,459.10 € instead of 1,649, - €
  • Google Pixel 9 Pro Fold 512 GB including Fitbit Charge 6 for 1,576.10 € instead of 1.779, - €

U De sam i imam pristup preko firme ali nisam nasao tu ponudu. Sad sam gledao.

Uzmi vaučer od 10% koji nude za google proizvode. Kada uneseš kupon skinuće ti više i izbaciti poklon fitbit.

Kako pixeli stoje po pitanju zvuka recimo u odnosu sa S serijom kod Samsunga , što nemaju Dolby Atmos ili to više nema veze sa vezom?!

Kod mene na 6a update je bio oko 490mb, svidja mi se za sada...

Sviđa mi se, konačno malo promene!

Javite posle par dana kako vam se čini baterija na novom OS.. vidim ima dosta komentara kao da je šatro poboljšana.

Je l' ima nekih znacajnih bagova ta 16ica? Kontam da predjem malo i ja na betu da probam :D svakako je to jako blizu stable release-a, pa su vrv svi bagovi ispeglani vec..

Sudeći po volte paču ne funkcioniše ni shizuku niti je registrovan IMS, a po listi poziva volte funkcioniše.. testirano i tokom poziva, ne gubi se 4g. Pritom supruga koristi pixel 4a i pokazuje HD (a do skoro nije). Ne znam da li je bag ili je gugl promenio politiku u međuvremenu. ps u listi poziva "HD" se ne pojavljuje samo ispred službenog broja gde nije aktiviran volte.

Prilozi

• Screenshot_20250521-141323.png
    Screenshot_20250521-141323.png
    109.2 KB · Pregleda: 97
  • Screenshot_20250521-141318.png
    Screenshot_20250521-141318.png
    55 KB · Pregleda: 39
Sudeći po volte paču ne funkcioniše ni shizuku niti je registrovan IMS, a po listi poziva volte funkcioniše.. testirano i tokom poziva, ne gubi se 4g. Pritom supruga koristi pixel 4a i pokazuje HD (a do skoro nije). Ne znam da li je bag ili je gugl promenio politiku u međuvremenu. ps u listi poziva "HD" se ne pojavljuje samo ispred službenog broja gde nije aktiviran volte.
PIxel IMS tako pokazuje kada nije povezan sa Shizuku, kod mene na 6a i A1 je sve ok.Screenshot_20250521-150621.png

Ne mora da pise da je shizuku aktivan cak ni ims da bi radio volte, jer kad odradis patch i on promeni u config fajlu radice sve do sledeceg apdejta bez ikakvih pokretanja itd.
Tako da, tek nakon update-a sistema mozes da vidis da li radi bez hacka, sto sumnjam.

Ne mora da pise da je shizuku aktivan cak ni ims da bi radio volte, jer kad odradis patch i on promeni u config fajlu radice sve do sledeceg apdejta bez ikakvih pokretanja itd.
Tako da, tek nakon update-a sistema mozes da vidis da li radi bez hacka, sto sumnjam.
Pretpostavljam da je takva "priča" u pitanju. Zato i neću eksperimentisati sa deinstalacijom.

Ubrzo ces saznati, za 15ak dana kada dodje novi update pa kad nakon istog izgubis opciju volte u podesavanjima i hd ikonicu i vracanje na 3g/2g u pozivima haha

Ma da, tako će i biti najverovatnije. Sad me buni ovo HD kad uspostavljam poziv sa suprugom koja koristi P4a (jer kad pozivam službeni koji nema aktiviran volte, nema hd-a). Nema volte opciju u podešavanjima, preko ussd koda pokazuje da nije registrovan IMS, a sa druge strane ne gubi se 4g tokom poziva (što je bio slučaj kod mene bez pača). Al' dobro, odosmo u suprotnom smeru od teme. Hvala svakako :)

HD pored poziva nije garant da imaš volte.
HD mogu da budu i pozivi na 3g mreži (bez volte).

Ljudi potrebna mi je pomoc. Devojka ima 7a i ne rade joj mobilni podaci kako treba. Stoji uzvicnik a LTE je prisutan. U pitanju je Mts mreza. Kada sam ubacio svoju karticu iz A1 sve je bilo normalno. Da li trebaju neki parametri da se podese ili sta vec,menjala je karticu skoro jer je imala los kvalitet mreze i bila nedostupna. Hvala

Da, to je i kod mene bio slucaj. Idi u access point names i promeni sa wap na mts inernet.

Pixel telefoni od ove nedelje zvanično i u Hrvatskoj. Prodavac je Big Bang.
Slovenija je Pixel uređaje dobila prošle godine, Hrvatska ove, nadam se da je Srbija sledeća i da ćemo ih zvanično dobiti 2026. :cool:

Prilozi

• Big Bang HR.jpg
    Big Bang HR.jpg
    118.3 KB · Pregleda: 65
Kakva je kupovina 9 pro sad, zamenio bih moj mali s23 za neki kompaktni telefon, a izbor "malih" telefona je spao na s25, Xiaomi 15 i Pixel.

Pixel telefoni od ove nedelje zvanično i u Hrvatskoj. Prodavac je Big Bang.
Slovenija je Pixel uređaje dobila prošle godine, Hrvatska ove, nadam se da je Srbija sledeća i da ćemo ih zvanično dobiti 2026. :cool:
Cena prava sitnica... Jel to znači da dobijaju mrežnu podršku? Bez sizuku akrobacije

Nazad
Vrh Dno