Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Kupio bih neki tripod, ili nešto slično, za mobilni telefon, da drži telefon horizontalno dok fotografišem neke dokumnete koje kasnije skeniram i pretvraram u digitalni oblik, recimo pdf.
Postoji li nešto slično na Temu, ako je neko kupovao nešto slično?

Kutija za navijanje satova (sa dva mesta) na Temuu 5200 redovna cena, uz povrat kredita 2800-2900, ista takva u Ušću 10.000, kako da ne kunu :)

To se odavnooo zna druze da ovi nasi uzimaju na aliju za 100-200 dinara a prodaju za 1000-1500,komsija ima radnju za telefone,kune temu🤣
Ma uzmes 3 folije i 3 maske i stavis sa strane ionako je to potrosni materijal jedino sto ove maske od 2000 i vise duze traje a u to sam se i uverio. Ove od par stotina dinara vec pocinju da se gule posle mesec dva.

Ma da, svi oni mogu da se postave u bilo koju orijentaciju, a telefon je dovoljno lak da bi trebalo svaki sistem učvršćivanja da bude dovoljan. Samo vidiš šta je najpraktičnije za konkretnu situaciju.

Jel neko isprobavao ovaj Free Gifts od Temu? Dva proizvoda kao za dzabe i na kraju drugi cutujes cenu do 0, al smara mora da zoves nove korisnike i da pozoves na free gifts postojece korisnike?

Probala, digla ruke. Ostanu šatro 4 poena do kraja, smorim se da nahvatam nekog da mi skenira kod, dobijem tipa 0.5 poena za novog korisnika.
Možda nije loše ako imaš koga da smaraš i vremena da to radiš. Inače za zaobilaženje. Plus mene lično nervira onaj njihov pompezni šareniš.

Naručio bih sa Temua neke sitnice u vrednosti od 10.500din. Da li mogu da očekujem neki pdv ili carinu?

Ne.
Podeliće ti porudžbinu u 2 paketa najverovatnije.

Meni treba da stigne neki alat od 9000 din. Neće moći da ga podele u više paketa. Videćemo da li će biti dodatnih troškova i kako se plaćaju ukoliko ih bude bilo...

Hvala puno svima na odgovorima

Jel uzimao neko neki tablet da je ok?

Ako ste pretraživali tablete, šta ste najjeftinije našli sa 1920 rezolucijom?
Neki u nazivu imaju FHD, ali je su 1280.

Da li je neko kupovao gasni rešo za kampovanje kao na slici dole (ne mora identičan, može i sličan ako ima nešto bolje, samo da je boca sa gasom integrisana)?
Koji bi bilo ok uzeti za retku/povremenu upotrebu i koliko od prilike traje jedna ta boca / kertridž sa gasom (znam da ovo zavisi od toga koliko se odvrne gas ali recimo uz neku prosečnu upotrebu, ako neko koristi može da napiše koliko njemu traje)..

1747608032155.png

Thanks

Proveri prvo koje imaš boce dostupne kod nas. Zavisi i šta, kako, čime, koliko dugo planiraš...
One kratuše, recimo desetak kafa/čajeva ako dobro pamtim (ona plava konzerva i uvrneš gorionik). Ne mislim solo kafa/čaj već dve do četiri kafe ili čaja. Ako nešto hoćeš da ispržiš, tipa jaja, onda i može možda i duže. Za par dana smo nosili više kratuša.
Sada uglavno pravi gorionik sa crevom i manju bocu ako se ide autom. Za pešačenje bilo koja kratuša (to češ morati iskustveno) i imaš one minijaturne gorionike na Temu.
Vidi da li se pisalo u temi za kampovanje o tome. Meni ovaj sa slike nema smisla i potrebe.

Idu boce 220g sa navojem koje se koriste i za neke vrste brenera, ima ih kod nas. Plave kartuše za klasični mini plinski rešo su 190g a razlika u ceni je ogromna (ne verujem da je manje od x3) pa uporedi trajanje boce i kartuše.

Razmišljao sam i ja da uzmem tipa butan bocu od 3-5l i neki gorionik sa crevom ali to mi je glomazno i cimanje za nešto što će se povremeno do retko koristiti.

Razmišljao sam i ja da uzmem tipa butan bocu od 3-5l i neki gorionik sa crevom ali to mi je glomazno i cimanje za nešto što će se povremeno do retko koristiti.
Za takve stvari ne lupaj mnogo glavu. Imaš onih običnih kratuša gde hoćeš. Ako ti ne odgovara šta ima ovde od gorionika uzmi na Temu (ima i sa crevom). Ja to nosim na pecanje tipa ceo dan ili i da prenoćim. Drže 24 h samo tako. Imaš tu i fore, kao što je da sve mora da ima poklopac, da može da stane kratuša u lonče i unutra sve popakuješ itd... Ogroman izbor imaš.
Boca i gorionik ako se ide na više dana, uglavnom nosimo veliku bocu. Stalno se zaboravi mala da se zameni/dopuni.

daj neki sta si ti pazario!
Za takve stvari ne lupaj mnogo glavu. Imaš onih običnih kratuša gde hoćeš. Ako ti ne odgovara šta ima ovde od gorionika uzmi na Temu (ima i sa crevom). Ja to nosim na pecanje tipa ceo dan ili i da prenoćim. Drže 24 h samo tako. Imaš tu i fore, kao što je da sve mora da ima poklopac, da može da stane kratuša u lonče i unutra sve popakuješ itd... Ogroman izbor imaš.
Boca i gorionik ako se ide na više dana, uglavnom nosimo veliku bocu. Stalno se zaboravi mala da se zameni/dopuni.

Ja mislim da je moj još iz vremana rumuna/rusa/mađara sa pijaca. Najobičniji ovog tipa (da me ne spuštaš sada do podruma jer sezona nije počela a nosili bocu i onaj liveni od nekoliko kilograma sa crevom i sigurnosnim zadnjih par puta):
plinski reso crop.jpg
Imao i sam i neki ruski u limenoj kutiji za kojim i dan danas plačem što sam ga negde izgubio ili mi maznuli. Na benzin i petrolej radi. Bio je perfektan, poneseš litru petroleja za komarce i imaš i za baklje i za kuvanje. Ako zafali, lako se izvadi malo goriva iz auta. Ovako nekako:

ruski.jpg
Nemam pojma za Temu ali pogledaj po youtube kanalima, vidim da koriste te sa temu. Ništa im ne fali. Otkud ja znam za šta će i kako neko da koristi. Ovi su za kafu/čaj, podgreješ gotovo jelo, ispržiš dva jaja... :) Ja bi lično uzeo ove novije sa navojem na kratuši. ume pipavo da bude menjanje ako se buši kratuša. Mislim da su sa crevom bolji, po nekim osnovama fizike bi trebalo da je stabilnije nego da stoje na kratuši. Pisaću ako budem menjao.

Nazad
Vrh Dno