Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Jel stigao ikada ikome paket za onih famoznih 10 dana? Meni paketi sa Alija stizu brze nego sa Temu-a. Evo danas mi je stigao paket sa Alija koji je narucen 6. maja. Znaci 15 dana. 6. maja sam i sa Temu-a narucio paket, ni traga ni glasa od njega i dalje. Tracking kaze da je tek juce utovaren na avion. Znaci uzas.
Meni non stop stizu 9 -12 dana. Zezne samo oko praznika, kad kazem zezne mislim udje u 12. dan

Meni poslednja 4 naručivanja prosek 16 dana, još jedan imam i on je naručen 15.05 I još nije krenuo sa aerodroma u Kini tako da je to taj prosek oko 16 dana, 6-7 dana stoji već u Kinu I ne mrda.

Jel stigao ikada ikome paket za onih famoznih 10 dana? Meni paketi sa Alija stizu brze nego sa Temu-a. Evo danas mi je stigao paket sa Alija koji je narucen 6. maja. Znaci 15 dana. 6. maja sam i sa Temu-a narucio paket, ni traga ni glasa od njega i dalje. Tracking kaze da je tek juce utovaren na avion. Znaci uzas.
Uvek izmedju 9-11 dana meni stize

Jel stigao ikada ikome paket za onih famoznih 10 dana?
U početku su stizali i za 7 dana.

Sada, okvirno, stižu za 10-15 dana, u zavisnosti od praznika/vikenda. Sasvim korektno.

Kao što su neki pomenuli, za neke artikle su cene otišle osetno na gore. Uz promocije može to i dalje da bude okej, ali treba više pratiti željene artikle i poručiti kada (na kratko) obore cenu.

To sve zavisi šta se naručuje...

Zadnjih par kupovina ide na preko 20+ dana, ali svesno to radim. Ne žuri mi se.

Ja čekam samo nekog kineza da masku za telefon ištampa 7 dana, toliko mu je potrebno minimum. :)

Prilozi

• Screenshot_20250521_183632_Temu.jpg
    Screenshot_20250521_183632_Temu.jpg
    86.5 KB · Pregleda: 61
Uje... Dodali nove statuse da zaludjuju, pošiljka se bira, pa utovaruje u kontejner....
Ali ovaj je najjači "pošiljka je na putu za aerodrom ali je provoznik možda zakasnio".

Meni poslednja 4 naručivanja prosek 16 dana, još jedan imam i on je naručen 15.05 I još nije krenuo sa aerodroma u Kini tako da je to taj prosek oko 16 dana, 6-7 dana stoji već u Kinu I ne mrda.
Ja imam jedan od 10. maja koji je zaglavljen na 'flight departure'. Već su počeli da pristižu kasnije poručeni paketi.
Uje... Dodali nove statuse da zaludjuju, pošiljka se bira, pa utovaruje u kontejner....
Ali ovaj je najjači "pošiljka je na putu za aerodrom ali je provoznik možda zakasnio".
Imaš i taster 'Speed up' 😂.

Verovatno izađe iz telefona bromazepam kad ga pritisneš.

Ja imam jedan od 10. maja koji je zaglavljen na 'flight departure'. Već su počeli da pristižu kasnije poručeni paketi.

Imaš i taster 'Speed up' 😂.
kad god ga pritisnem javi mi da je pošiljka već speedupovana....podseća me na one zvučne signale na semaforima kod nas, koje ljudi manijački pritiskaju jer misle da će tako da promene svetlo na semaforu...

@Corvus Corax

aliexpress je toliko usporio da uglavnom progutam tu razliku od par stotina dinara, koje bih i ovako potrošio na gluposti...ima zaista jakih poskupljenja, uglavnom su to nešto ozbiljnije i kabastije stvari, po tim novim cenama i nisu više tako atraktivne...

Upravo mi dodali 10.000 kredita i odmah pokušavaju da me nahvataju na istu foru. Kao fali još samo 3.000 novčića, a dobiću 1.700 ako kupim nešto +5%, pa 10%... Ali upravo sam pokupovao sve što mi treba tako da mi sad to nema smisla. Sad gledam, ako bude imalo nešto zanimljivo, pa da polako potrošim kredit.

Inače, Dexpress umesto da mi danas donese kući paket, ostavili ga na neki random paketomat... nisu me ni kontaktirali, a kući sam danas ceo dan :(

Najsmešnije mi je što prolaze pored moje kuće kad idu do tog paketomata gde su ostavili. Ovaj paket je putovao ukupno 16 dana. Koliko vidim, kod Dexpressa je stojalo samo 3 dana.

Istekao mi edit da se nadovežem na prethodnu poruku.

Ovo je za sada najskuplja stvar koju sam kupio preko Temu:
1748022381575.png
Alupex presa za spojnice (TH). Kod nas košta oko 35.000 din. Doduše, renomirani proizvođač, ali ručna, ne hidraulička.
Ova sa Temu je oko o 12.000 din, ali sam je platio 8.700 din, sa nekim pupustom i nešto kredita. Sutra kupujem spojnice da probam za stvarno. Prvi utisak je da deluje sasvim pristojno. Neko ko je majstor bi možda pre izabrao nešto što nije kinesko, ali meni za po kući je i ovo overkill. Ako sve bude kako treba, taman će isplatiti sebe za to što bi mi majstor uzeo :)

Sad sam se ohrabrio za skuplje stvari. Merkam neke termalne kamere, ali mi se čini da su na Aliexpressu ipak jeftinije ili bolje za isti novac. Da li je neko kupovao tako nešto, ako možda ima da preporuči?

Istekao mi edit da se nadovežem na prethodnu poruku.

Ovo je za sada najskuplja stvar koju sam kupio preko Temu:
Pogledajte prilog 493161
Alupex presa za spojnice (TH). Kod nas košta oko 35.000 din. Doduše, renomirani proizvođač, ali ručna, ne hidraulička.
Ova sa Temu je oko o 12.000 din, ali sam je platio 8.700 din, sa nekim pupustom i nešto kredita. Sutra kupujem spojnice da probam za stvarno. Prvi utisak je da deluje sasvim pristojno. Neko ko je majstor bi možda pre izabrao nešto što nije kinesko, ali meni za po kući je i ovo overkill. Ako sve bude kako treba, taman će isplatiti sebe za to što bi mi majstor uzeo :)

Sad sam se ohrabrio za skuplje stvari. Merkam neke termalne kamere, ali mi se čini da su na Aliexpressu ipak jeftinije ili bolje za isti novac. Da li je neko kupovao tako nešto, ako možda ima da preporuči?
Spominjao je neko kamere koje su se ok pokazale ali zaboravih i ja naziv proizvodjaca. Javice se sigurno 🤞

Uzeo iproda prijenosni monitor (18.5 inch, 120Hz, 1080p) za 60€, vidjet cemo kakav je.

Kodak SSD 1TB koji mi je stigao malopre je došao sa SM2259XT2 kontrolerom i 2x512GB Samsung NAND-om.

Svi koji su mi do sada stizali bili su sa 1TB SanDisk NAND-om.
Koji su ono loši kontroleri beše za onaj KODAK od 1TB. Kakav je ovaj?

Controller : SM2259XA (SM2259XT2) bufferless
FlashID: 0x2c,0xc4,0x18,0x32,0xa2,0x1,0x0,0x0 - Micron 96L(B27A) TLC 512Gb/CE 512Gb/die

Pozdrav,
Imam nekih pitanja.
1) Kako ste generalno zadovoljni proizvodima?
2) Da li neko trguje iz Crne Gore?
3) Kakva je forma dodatnih troškova, PDV?...
4) Minimalno se mora kupiti za 25€ jel tako?
5) Roba se podiže na paketomatima preko kodova koje dobijemo?
6) Koliko se dugo čeka?
7) Šta biste još rekli/dodali?

Poslednja izmena:
1. Ali ima kvalitetnije brendove, ovde su sad dignute cene i vecina je loseg kvaliteta pogotovo tek sad posle poskupljenja
3. Nema troskova
4. 1700 dinara
5. ili donese postar
6. 2-3 nedelje zavisi
7. koristi claimcredit da izvuces neke pare, da ne placas punu cenu.

Koji su ono loši kontroleri beše za onaj KODAK od 1TB. Kakav je ovaj?

Controller : SM2259XA (SM2259XT2) bufferless
FlashID: 0x2c,0xc4,0x18,0x32,0xa2,0x1,0x0,0x0 - Micron 96L(B27A) TLC 512Gb/CE 512Gb/die
Imam dva komada sa tim kontrolerom i rade (još uvek😁) bez problema. Kupljeni su pre pola godine, a trenutno imaju oko 3000 radnih sati. Jedan ima oko 155TB upisa, a drugi oko 5TB (koristi se za programe/igre koji se retko instaliraju/deinstaliraju).

1. Ali ima kvalitetnije brendove, ovde su sad dignute cene i vecina je loseg kvaliteta pogotovo tek sad posle poskupljenja
3. Nema troskova
4. 1700 dinara
5. ili donese postar
6. 2-3 nedelje zavisi
7. koristi claimcredit da izvuces neke pare, da ne placas punu cenu.
Hvala na brzom odgovoru.
Šta više vredi kupiti na Ali-u u odnosu na Temu?
Svi ovi odgovori važe i za Ali?

Tvoje pitanje je suviše uopšteno i baš bi bilo besmisleno da sada ljudi krenu da nabrajaju šta im se više isplati na jednom, a šta na drugom servisu.

Moguce je ali je pitanje ekonomske isplativosti kad je Ali u pitanju.

Nazad
Vrh Dno