Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

Žao mi svakoga ko mora 7god da koristi isti uređaj realno, ma koliko on bio dobar u današnje vreme.

7 godina je pomalo gimmick, ali ja to gledam ovako. 8 Pro će i za 3 godine da bude super telefon. Ako ga tada kupiš i imaš 4 godine update-a, bomba.

Otkad sam uzeo 6 Pro, uvek bih radije uzeo stariji flagship nego novi midranger.
 
Isto, gomila ljudi po ulicama koristi ajfonove 7/8+, i to ne penzioneri samo, nego i klinci, i sredovecni ljudi, i sluzi ih. Svaki drugi 'moderni' ajfon je 11ica i 12ica koja je vec 4 (5) godina stara, i super radi. Ako Pixel bude imao dostupne kvalitetne baterije, to je to. Pa ja i Poco F1 bih do sad koristio da mesc nije zakatancio radnju, a baterije bukvalno nema nigde krstene.
 
Jedino ga spasava (generalno celu seriju) sto cena brzo pada pa kad dodje do neke pristojne sume postaje best buy, posle 2god otprilike.
Za 2 god. neće se proizvoditi, biće aktuelan tada model 10 Pro. U tome je kvaka, sada da kupiš i koristiš, a za 2 godine može samo polovan, ili ako nešto nije prodato pa to negde stajalo 2 godine, tu i baterija degradira stajanjem toliko vremena.

Drugari treba mi proveren odgovor koji nikako ne mogu na googlu da dobijem, da li je pixel 8 dual sim stand by active, odnosno dok pričam preko jednog broja (nano sim) mogu li me zvati na drugi broj (esim) i da vidim dolazni poziv, javim se ukoliko hoću (izaberem hoću prvi na čekanje ili da prekinem)? Ovo na samsungu uvek imam, prijatelj me ubeđuje da na pixelu 8 nema šanse.
Na Samsnugu preusmeri poziv sa jedne kartice na drugu ako se dobro sećam, tako sam uradio na iPhone isto pa mi zovne obe (uključen mi je poziv na čekanju ako je bitno).


Žao mi svakoga ko mora 7god da koristi isti uređaj realno, ma koliko on bio dobar u današnje vreme.
Ima neki filing i neko hoće da izvče maksimum za svoju lovu, nosi dok se ne raspadne, sve mu završava što treba. Kao neko što vozi jedan auto 5 godina i ne menja (ne zna za bolje ili mu ne treba). I tu sada sa telefonom isto kao i sa kolima imaš nove tehnologije, stari telefon ima ekran koji se ništa ne vidi na suncu jer izbacuje 500 nita, novi sija 2000 nita i milina koristiti (ali stari telefon završava whats, kameru, navigaciju itd. samo nije takav komfor u korišćenju), Nov model auta ima automatsko kočenje za izbegavanje udesa i podigao ti je bezbednost na viši nivo, dok stari nema (ali završava posao od tačke A do tačke B, prevezeš decu do škole, odeš na more... sve može sa starim, ali komfor nije isti).
 
Radi li volte na Yettelu odmah ili mora neka gimnastika,relativno je hitno pitanje,tnx
 
Moze li neko sa yettela da potvrdi za 8 pro da radi shizuku + pixel ims
 
Pozdrav, jedno brzinsko pitanje. Kod mene su poceli da nabavljaju pixel tel, pa me zanima kako rade na a1 mrezi, posto 4g ne radi?
 
Ja koliko sam razumeo, ne radi volte, ne vidim sto 4g ne bi radio...možda grešim, nek potvrdi neko ko ima kombinaciju.
 
Da, pogresio sam 🤦‍♂️
Mislim da sve mreze rade normalno, samo volte ne radi.
 
VoLTE ne radi samo na A1 mreži + možeš da očekuješ 'private number' u call history tu i tamo.. plus je uspostavljanje poziva sporo baš, tipa 7-8s od trenutka kad pozoveš dok ne počne da zvoni..
Ja sam prešao u mts kad sam uzeo p7pro, od tad nikakvih problema, volte radi bez problema
 
Ja za sada nemam problema na A1, držim VOLTE isključeno preko hack-a u network settings-u.
 
Guided Frame on Pixel 8 uses Google AI to make it easier for people with blindness or low vision to capture photos and share daily life.
Blind director Adam Morse brings the feature to life in his SB commercial debut.

 
Doslo vreme da zamenim pixel 4a i pixel 8 mi je prvi na listi. Znam da je bilo pitanje ali ajd opet da pitam da li 8-ica ima problem da samo stigne poruka propusteni pozvi tj da je nedostupan. Ustvari da li moram da zongliram sa volte ili je sve ok sto se tice poziva? Yetel mreza je operater.
 
Ja koristim od novembra 8 Pro na Yettelu, bez aktiviranog VoLTE-a, apsolutno nikakvih problema nisam imao. Pozivi stižu normalno, dostupan sam uvek...
 
Imam jedan problem.. a deluje mi da je došao sa updejtom za ovaj mesec. Iz nekog razloga par puta dnevno mi jezik na gboardu vrati na eng umesto da bude kombinacija srpski + engleski kao na ovom SS.. ako neko zna kako da zakucam da stalno bude kao na SS i da ne vraća na only engleski bio bih mu baš zahvalan :)
 

Prilozi

  • Screenshot_20240216-002711.png
    Screenshot_20240216-002711.png
    95.6 KB · Pregleda: 40
  • Screenshot_20240216-003049.png
    Screenshot_20240216-003049.png
    143.5 KB · Pregleda: 38
@fkloznica ja sam to primetio na foldu 3 (samsung) u poslednjih 3 meseca (koliko ga imam) da mi se dva puta dogodilo...inače imam Srpski, engleski i nemački i krenem da kucam naša slova ono odjednom nešto ne valja!
 
Jezivo smara.. dešava se po par puta na dan. Nadam se da će to ispraviti u nekom trenutku.
 
android-15-schedule-1.jpg


 
Poslednja izmena:
Da li neko koristi pixel 8 ( ne pro ) ? Ako da, mogao bi da baci neki mini review :)

Ozbiljno se razmišljam da pređem sa pro na manji model :)
 
@fkloznica nema tu šta da se razmišlja mnogo ako ti manji telefoni tj dimenzije više odgovaraju! Upravo razmišljam koliko je dobro što ustvari nisam opet išao na ultra samsung nego na najmanji model...svaki put napravim istu glupost kada uzmem ultru. Mada posle f3 i ovaj mi je preširok i na granici upotrebljivosti jednom rukom.
 
I meni je S20 bio bolji što se tiče širine. Ali zato ovaj Pitaka case tanak i ima dobar grip.
 
Neverovatno da niko u Srbiji nema mali pixel 8 ? :)


Evo jednog dobrog review.

I jedno pitanje za Pro usere.. da li kod vas zabode chrome jednom na dan ili svaki drugi dan ? Kao da FPS u app padne na 60hz. I dok ne uradiš force close ne popravi se situacija.. isto mi se dešava na 6 pro ali dosta ređe..
Ne mogu lepo da okacim screen record sa Google photos.
 
Poslednja izmena:
Top. Ako moze neki mini opis, tipa kakav je u poređenju sa tvojim bivšim telefonima, kako drži baterija, kakav je ekran, da li ima nekih bugova.. kakva je kamera, signal ?

Ono standardica :)
 
Jel malo 128gb memorije? Primetio sam da je bas pala cena 8 pro, pa se nesto razmisljam za njega.
Edit: ako je neko presao sa ip 15 pro na 8 pro, kakva je razlika u kameri?
 
Interna memorija mi je uvek na 50%.
 
Lagano onda moze i 128gb. Pitao sam zbog kolege sto planira da predje na obicnu 8, pa da se dogovorimo za 8pro, ako ne bude isao u zamenu. 😅😁
Edit: nasao sam post za memoriju, 256gb, nebitno je pitanje.
 
Nazad
Vrh Dno