Šta je novo?

GeForce 8800 series

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
priceless... 😀

Ovo je bez modova na kartici, danas sam joj montirao vodeni blok pa se i OC digao za 30-tak MHz.. a temperatura spustila duplo u loadu.

3DM03 i 3DM05 rezovi su u hwbot temema...

Prilozi

• 3DM06-655-1180-3500MHz.PNG
    3DM06-655-1180-3500MHz.PNG
    143.8 KB · Pregleda: 124
srkiller moze neka slika masine, ono sa sve vodenim 🙂

EXTRA Srki!!

Izasli su novi drajveri za vistu RTM 97.46, ali u njima i dalje nema podrske za 8800 karte.Da kojim slucajem posedujem 8800 kartu bio bih besan ovakvim ponasanjem nvidie.

@Srki: Extra skor kao i odlicno hladjenje...

Poslednja izmena:
:wave:
Bravo Srki extra izgleda 🙂 Rezultat jos bolji, jos da ti je neki E6600 :smash:

10x 🙂

Uzeo sam ga prosle godine u martu, odrali su me ovi iz Fedexa, a tek carina i takse... mnogo.
Da je bar Driver ranije otvorio tred o Paypalu... 🙂

Moze da se uzme za 200 i kusur dolara, pa kad ti naznace manje pri slanju
(www.performance-pcs.com to rade kad ih pitas), moze da te izadje ispod 300 evra, na ruke.
Svakako se isplati, jer u paketu dobijes vrhunsko hladjenje koje ce da sahrani jos puno apgrejda pod sobom.

Mislim, ljudi na procesor puknu vise od te cifre, koji im nece biti u masini ni pola godine...

EDIT: Ima ovde isti kit sa popustom, salju kod nas i hoce da naznace nizu vrednost pri slanju:
http://www.sidewindercomputers.com/swh2edukit.html

Poslednja izmena:
U vezi SLI testa... 🙂
Dobri su novi grafici, mnogo su pregledniji od starih, iako se nekoliko starih provuklo u delu testa sa CSAA 🙂.
Kad smo kod CSAA.. zasto nije testiran SLI sa CSAA? Zasto CoH nije testiran u 19x12, jel igra ne podrzava 19x12 ili? I kako to da je X1950XTX u 16x12 sa AA i AF dosta brzi od GTS-a ??!

Jos nesto... koja je svrha stavljanja rezultata sa AA i AF u rezolucijama do 16x12 na poseban grafik kada oni mogu da idu na isti grafik zajedno sa 19x12 modom ? Npr. grafici 2 i 3 za CoD2, Doom3, 2 i 3 za SC, oba za Q4 i FC, HL2:LC, FEAR

U vezi SLI testa... 🙂
Dobri su novi grafici, mnogo su pregledniji od starih, iako se nekoliko starih provuklo u delu testa sa CSAA 🙂.
Kad smo kod CSAA.. zasto nije testiran SLI sa CSAA? Zasto CoH nije testiran u 19x12, jel igra ne podrzava 19x12 ili? I kako to da je X1950XTX u 16x12 sa AA i AF dosta brzi od GTS-a ??!

Jos nesto... koja je svrha stavljanja rezultata sa AA i AF u rezolucijama do 16x12 na poseban grafik kada oni mogu da idu na isti grafik zajedno sa 19x12 modom ? Npr. grafici 2 i 3 za CoD2, Doom3, 2 i 3 za SC, oba za Q4 i FC, HL2:LC, FEAR

Evo, da odgovorim:

Hvala za grafike. To je više delo novog Office-a 🙂. SLI mi se sa CSAA ponašao čudno. Tj. davao je veći pad nego u single režimu, pa sam to ostavio za neki sledeći roundup. Onda sam probao u nekim drugim igrama, u kojima je bilo ok, ali nije bilo normalnog dobitka. Pošto su ovo prvi zvanični 8800GTX SLI drajveri, hteo sam da preskočim CSAA za sada... Izašli su noviji beta drajveri koji ovo popravljaju, bar ako je verovati čoveku sa guru3d foruma, ali sam to prekasno video i test bi dosta kasnio zbog tih par tabela. Company of Heroes podržava SLI kada se isti forsira, a ima native widescreen i HD rezoluciju ću dodati. Lepo se skalira i ovako, ali svakako da ću dodati 19 x 12.
Igre koje testiramo bez AA+AF i sa AA+AF predstavljaju većinu. Ako se neka igra ne skalira dobro (FarCry, HL2) onda je testiramo samo sa AA+AF. Rezultate ne stavljamo u istu tabelu zbog preglednosti. Sada si recimo imao samo 3 x 4 tabelu (3 rez x 4 grafičke), pa su tabele lepe, ali često imam 5, 6 ili više grafičkih, a zamisli da imamo 6 (3 bez AA i AF i 3 sa AA i AF) rezolucija po 6 grafičkih!. Pogledaj specperf tabelu u nekom round-upu pa će ti biti jasno 🙂 Jedna tabela zauzima više od cele visine screen-a, a to nam se ne dopada...

Poslednja izmena:
Ni ja ne kazem da treba da se rezovi sa AA i AF stave na jedan grafik, naravno bilo bi previse nepregledno. Nego da se rezultati sa i bez AA i AF samo za jace kartice stave na dva odvojena grafika, jedan bez a drugi sa AA i AF i da se one testiraju samo u 3 rezolucije - 12x10, 16x12, 19x12 i ako nabavis monitor 2560x1600 🙂, jer nema smisla ovako jake karte benchovati u 1024x768 🙂
Mislim da bi grafik sa te 3 ili 4 rezolucije sa do 5 grafickih vec stao na screen. A opet, mozda i ne bi, ne bih znao... 🙂

<offtopic>
A sta li ce MS da uradi u tom slucaju kada se "preko noci" pojavi CPU+GPU sa 200+ jezgara? Da li je Vista spremna za to?
</offtopic>

ne ali nVidia mozda jeste. Mislim, ne ocekujes valjda da m$ napravi dobar drajver ili sta ? 🙂 Vista nije spremna ni za Agei physiX jel tako ? a opet, Ageia ima svoj drajver...Pretpostavljam da ce i nVidia imati svoj "AKO" se tako nesto desi. Naravno, mislim da bez glavnog CPU-a nema nista, tj mislim da ce jos jakooo dugooo on da boot-uje sistem 😀

ne ali nVidia mozda jeste. Mislim, ne ocekujes valjda da m$ napravi dobar drajver ili sta ? 🙂 Vista nije spremna ni za Agei physiX jel tako ? a opet, Ageia ima svoj drajver...Pretpostavljam da ce i nVidia imati svoj "AKO" se tako nesto desi. Naravno, mislim da bez glavnog CPU-a nema nista, tj mislim da ce jos jakooo dugooo on da boot-uje sistem 😀

Mislim da mešaš device driver i kernel 😀

ma znam 😀 namerno mesam, pokusavajuci da uputim na to da mozda nece biti potrebna implementacija u sam kernel vec ce za pocetak (!) biti dovoljan i device drajver.

cela prica oko smp-a je da svako jezgro izvrsava jednu verziju nt kernela(smp verzija) i da postoji sinhronizacija izmedju svih kernela koji rade... ti procesorcici ne verujem da ce biti dovoljno opste namene za tako nesto vec da ce postojati poseban nacin kako se njima zadaju poslovi u vidu vektorskog racunanja i slicnih gluposti.... u sustini mozda ce cak biti dovoljan samo drajver i nista vise...

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=37544

Mozda je ipak nesto vise od overclocka i tweak-a u drajverima?
Da mozda nije nova revizija jezgra,nesto kao sto je bio 7800GTX 512? Mada nije uopste bilo nikakve najave.Ako ima znatno vece klokove(kao sto je 7800GTX 512 imao u odnosu na 7800GTX),onda to znaci da se nVidia bas spremila za Ati-jev R600.Samo da ne bude kao sa pomenutim 7800GTX 512-tada mi se cinilo da nVidia sve drzi pod konac,prvo nekoliko meseci uspesne prodaje G70 serije a zatim kad Ati izbacuje X1800(isti odnos kao sada G80 i R600),nVidia ubacuje znatno ubrzanu varijantu G70 cipa-jedino sto je prakticno nije bilo u prodaji.Ali slozicete se da je situacija ekvivalentna?

Izasao je prvi test 8800 GTS 320mb.Steta sto je nisu uporedili sa verzijom od 640mb
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=37553
gola_karitica.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno