srkiller
Čuven
- Učlanjen(a)
- 25.08.2004
- Poena
- 995
30 je najmanje... najcesce je oko 40 ...
Tj., ~30% je kod staticne, ~40% kod rotirajuce scene.
30 je najmanje... najcesce je oko 40 ...
offtopic o cenama i gde kupiti i imtelu 🙂 ovde:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=122300
plz 🙂
Odakle tabela?
Pa tabela je spisak zelja nekoga ko nema veze sa arhitekturom G80!
1. ono 128, 96...64... nisu Shaders, vec Streaming processori
2. Kartica koja ima 128 SP-ova NE MOZE imati 320bitnu magistralu, vec samo 384Bitnu!
3. kartica koja ima 96 SP-ova NE MOZE imati 256bitnu magistralu, vec samo 320bitnu!
4. 8600 i 8300 je apsolutno besmisleno komentarisati u svetlu gore navedenih informacija.
Ko god jeovo sastavljao nije se potrudio dapogleda dijagram G80 i neraskidivu vezu koju broj SP-ova ima sa memorijski kontrolerom!
Naravoucenije: ova informacija je lazna!

U slucaju 8800GTS-a "ugasena" su dva SP bloka, odnosno 64 SP-a.
U slucaju 8800GTS-a "ugasena" su dva SP bloka, odnosno 64 SP-a.
To povlaci "gasenje" jednog "noda" mem. ctrl-a. Znaci ostaje ti 5*64bit=320bit!
Za "kracenje" magistrale na 256bit, potrebno je "ugasiti" jos dva SP bloka. Pa bi 256bitna G80 kartica imala 64SP-a.
Ne mozes porediti G80 sa R580 jer je konfiguracija memoriojskog kontrolera potpuno drugacija.
Nije,jedan blok je 16 SP,znaci dva su 32,koliko je i razlika izmedju GTX-a GTS-a.
Dobro, i ja kod X1900XTX-a poredim odnos TMU/ROP jedinica sa pixel shaderima,a u slucaju G80 odnos sirine mem.magistrale sa SP-ovima sto opet nije realno.
Nego nije bila to moja poenta,vec cinjenica da nije isti broj 2xblok SP-ova(koliko su iskljucili u GTS-u) i 64-bit magistrale(isto ovoliko je iskljuceno u slucaju GTS-a).Dakle odnos im nije 1:1.Da im je odnos 1:1 onda bi mi tvoja prica imala vise smisla.
Zakljucak ti je netacan 😉Zakljucak je da oni to mogu urediti kako hoce, tj. gasenje SP blokova i "nodova" mem. kontrolera nije u vezi.
Kao i uvek Nedjo je najpametniji, makar to bilo svima jasno da nije. Samo Nedjo zna znanje i nalazi vezu gde je nema, mimo svake logike, pored svih "dokaza" i "pokaza". Tvrdnja o vezi je netacna, jer kao i svaka tvrdnja=definicija podleze zakonima logike. Ako "podne" samo na jednom slucaju, pada trajno. 8800GTS se nikako ne uklapa u to sto ti pricas, a sa dijagrama se nikako ne vidi da su u tesnoj vezi SP i "nodovi" mem. kontrolera, naprotiv. Mislim da si ovaj put ishitreno doneo zakljucke, bez ikakvih dokaza osim reci da su povezani jer ja tako kazem.Zakljucak ti je netacan 😉
@GoranM: To sto si napisao je isto bila moja poenata,mda nisam 100% siguran kako je stvarno.Ali pazi ti si rekao ovde nesto sto nije logicno-da vodovi iz svih SP blokova idu u istu tacku,pa cemu bi onda bila poenta sire magistrale?! Sa slike se cak vidi nesto sasvim drugacije-vodovi iz svih SP-blokova mogu da idu do svih L2 cashe-va koji su vezani svaki za po 64-bit mem.magistrale a avo bi trebalo da ide u korist nasoj teoriji 😀 jer tada ako iskljucis bilo koji SP ili 64-bit mem. ne bi trebalo da ima uticaj na ovo drugo. E sad,nista ne tvrdim ovo je samo pretpostavka.
edit:
@GoranM: Aha sori,rekao si na jednu liniju,onda smo opet mislili isto :wave:
GeForce 8800 Ultra on the horizon?
w0mbat, from the VR-Zone forums, has found the following information in the latest Forceware drivers for Vista :
NVIDIA_G80.DEV_0191.1 = "NVIDIA GeForce 8800 GTX"
NVIDIA_G80.DEV_0193.1 = "NVIDIA GeForce 8800 GTS"
NVIDIA_G80.DEV_0194.1 = "NVIDIA GeForce 8800 Ultra"
NVIDIA_G80.DEV_019E.1 = "NVIDIA Quadro FX 4600"
NVIDIA_G84.DEV_0400.1 = "NVIDIA GeForce 8600 GTS"
NVIDIA_G84.DEV_0402.1 = "NVIDIA GeForce 8600 GT"
NVIDIA_G86.DEV_0421.1 = "NVIDIA GeForce 8500 GT"
NVIDIA_G86.DEV_0422.1 = "NVIDIA GeForce 8400 GS"
NVIDIA_G86.DEV_0423.1 = "NVIDIA GeForce 8300 GS"
It seems that NVIDIA is planning for a higher clocked GeForce 8800 Ultra and a cheaper GeForce 8400GS card. Will this be enough to compete against the R600? Or will we have to wait until the 8900 series?
Source: VR-Zone
Ja sam još u prvom testu napisao da mi se čini da će Ultra "sufiks" biti vraćen (kada su već vratili GTS). Valjda nv4_disp fajl ne laže, mada tamo svako može da upiše šta hoće...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari