Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Ma to ti je bre uticaj ultraljubicastih zraka na pubertet slonova... :p :d

Hm, popravio sam bad pixel, nema ga vise.
Iskljucio monitor, pa lagano pritisnuo ekran preko papirne maramice na mestu gde je bio taj pixel...i posle ukljucenja kao da ga nije ni bilo. :banana: :banana: :banana: :guitar: :guitar: :guitar: :eyebrows: :eyebrows: :eyebrows:

Ako ti se pojavi par komada, na taj isti nacin uz malo jaci pritisak mozes da "isprovociras" jos par komada, pa da ti "proradi" garancija... ;)

To sam i ja cuo, ali nisam verovao....izgleda da je istina.:D

Bez zezanja! @Dark Angel je u pravu. Pojasniću. Wide paneli se isecaju iz krajeva ploča koji su takvih dimenzija da ne mogu da se iseku paneli standardnog odnosa 5:4. Zbog toga su wide monitori u svetu TFT monitora ono što su Celeron procesori u svetu procesora.

Ja sam odlučio da kupim ViewSonic 19" monitor sa 8ms. Model mi nije mnogo bitan; samo mi je bitna trogodišnja 0 bad pixel garancija. Gde su ViewSonic monitori najjeftiniji?

Poslednja izmena:
Ako ti se pojavi par komada, na taj isti nacin uz malo jaci pritisak mozes da "isprovociras" jos par komada, pa da ti "proradi" garancija... ;)

Upravo sam u tom pravcu razmisljao, ili nijedan ili puno. :)

Šta ti je bre @colt? Gde sam ja pominjao plazma monitore i tsl?
Ako hoćeš, veruj mi na reč, a ako nećeš, googl-uj pa ćeš doći do istog zaključka.

Rekao si da su wide TFT-ovi u svetu monitora isto sto i Celeroni u svetu procesora, sto bi znacilo da su shit. A posto je vecina plazmi i LCD televizora wide, to bi znacilo da oni ne valjaju i da niko ne treba da ih kupuje, sto je besmislica

Ja sam odlučio da kupim ViewSonic 19" monitor sa 8ms. Model mi nije mnogo bitan; samo mi je bitna trogodišnja 0 bad pixel garancija.

Dobro se ti raspitaj oko te garancije pre kupovine... Prvo, mislim da ViewSonic samo na neke modele im 0bp garanciju i to ako se ne varam samo u prvih godinu dana (a ostale 2 godine vazi standardna garancija - takvu garanciju daje npr Philips na svoje monitore sa PerfectPanel oznakom - i to je diskutabilno ovde kod nas tj Philips te uslove ima u garanciji za pomenute monitore *mozes skinuti sa njihovog sajta* ali recimo u Tehnomarket-u Evropa te modele prodaju ali bez takve garancije tj valjda 3bp il sl...ma luda kuca...). A i sto se ViewSonica tice, kada sam se ja raspitivao oko uslova garancije na par mesta su mi rekli da je tolerancija na modele koji su me interesovali 1bp... A za Sasmung su mi maltene u svakoj radnji rekli drugaciju info... I onda sam odustao od natezanja sa tim i lepo otisao u Imtel i pazario Samsung 971p koji sam prethodno naravno probao kako radi i sl i evo prezadovoljan sam :) U svakom slucaju, probaj monitor koji te interesuje pre nego sto ga kupis i verujem da neces imati problema :)

Philips mi je sporan zbog druge stvari. Kod nas ga nema često u prodaji pa mi je frka ako treba da se zameni, kad bi mi stigao novi.? Čini mi se da je sa ViewSonic-om u tom pogledu sve bolje.

@GSM, sad si me malo pokolebao. Ne sviđa mi se to što je garancija na 0 bad pixel samo godinu dana. Osim toga, u nekim radnjama su mi rekli da im se baš na ViewSonic monitorima dešavalo da se pojave mrtvi pikseli, pre nego na monitorima drugih proizvođača. Zbog toga, sada ozbiljno razmišljam da kupim najskuplji BenQ, iako me igrice ne intersuju. Jednostavno, računam da se za uložene pare dobija veoma dobra elektronika. Jedino me brine, ako se ne varam, to što sam negde čuo da ViewSonic i BenQ kupuju panele od iste firme. Znam gde ima da se kupi Benq FP93GX za 265 evra, pa ako neko zna gde ima jeftinije neka napiše. Da li neko ima neka lkiskustva sa ovim modelom ili sa ovom firmom?

eto...

Bez zezanja! @Dark Angel je u pravu. Pojasniću. Wide paneli se isecaju iz krajeva ploča koji su takvih dimenzija da ne mogu da se iseku paneli standardnog odnosa 5:4.?

Dzaba je pricam :S: :mad:
Mrzi ljude da malo proguglaju.

Ljudi, trenutno sedim za 940bw, i ne da sam odusevljen neeegoooo.
Eto, samo sam hteo da ga pohvalim, i da bez ustruchavanja uzmete taj ako ste zeleli...

poz

Ja sam uzeo pre nedelju dana ViewSonic VA 912 za 250e i prezadovoljan sam. Ima 3 god. garanciju na 0 bad pixela, a na pozadinsko osveljenje 12 meseci. Citao sam razne testove gde je imao stvarno ok rezultate, a znam i par ljudi koji ga imaju vec duze i svi su zadovoljni. Mislim da za te pare nisam pogresio u izboru.:)
Poz!

Ja sam uzeo pre nedelju dana ViewSonic VA 912 za 250e i prezadovoljan sam. Ima 3 god. garanciju na 0 bad pixela, a na pozadinsko osveljenje 12 meseci. Citao sam razne testove gde je imao stvarno ok rezultate, a znam i par ljudi koji ga imaju vec duze i svi su zadovoljni. Mislim da za te pare nisam pogresio u izboru.:)
Poz!

Za te pare sa DVI stvarno nema bolji. Radio sam na njemu par dana i stvarno sam zadovoljan.

Razmisljam najvise da uzmem LG 1919s, dosta sam ovde procitao, vecina je zadovoljna odnosom cena-kvalitet. Sto se tice DVI-a, nije mi neophodan. Najvse me brine to postolje na LG, zar je stvarno nestabilno toliko?

@Denitea
Video sam PM. Hvala na odgovoru, mada, ako se ne varam na ovom forumu tolerišu pominjanje naziva firmi ako nije reč o sirovoj reklami. Da li si dobio/la DVI kabl?

Hoću da prokomentarišem da svi vide. Kvalitet proizvoda firme ViewSonic je oduvek bio na nivou, mada sam negde skoro pročitao da se u ekonomskoj klasi u skorije vreme baš previše i ne trude. Otprilike da je to slučaj i sa monitorom koji si kupio/la. Verovatno je sasvim OK, ali je reč o ličnom utisku. Malo sam skeptičan o njegovom kvalitetu zbog toga što ga u oktobarskom broju Sveta kompjutera baš i nisu nahvalili, a tom časopisu verujem jer me njihovi zaključci nisu nikad prevarili (vrlo su iskreni i objektivni). Čak štaviše, po onome što su napisali BenQ FP92E izgleda kao isplativije rešenje, iako pripada istoj (ekonomskoj) klasi.

Razmisljam najvise da uzmem LG 1919s, dosta sam ovde procitao, vecina je zadovoljna odnosom cena-kvalitet. Sto se tice DVI-a, nije mi neophodan. Najvse me brine to postolje na LG, zar je stvarno nestabilno toliko?

da:) ako imash stabilan sto i ne lupash monitor necjesh to primetiti. Ali ako imash neki krsh komp sto srecjno. Ja sam menjao sto zbog tog monitora, to je bilo svakako u planu ali 1919s je to malo ubrzao:) Inache sve ostalo je super za te novce. Bolje shto su shtedeli na postolju nego na nechem drugom ;)

@Denitea
Video sam PM. Hvala na odgovoru, mada, ako se ne varam na ovom forumu tolerišu pominjanje naziva firmi ako nije reč o sirovoj reklami. Da li si dobio/la DVI kabl?

Hoću da prokomentarišem da svi vide. Kvalitet proizvoda firme ViewSonic je oduvek bio na nivou, mada sam negde skoro pročitao da se u ekonomskoj klasi u skorije vreme baš previše i ne trude. Otprilike da je to slučaj i sa monitorom koji si kupio/la. Verovatno je sasvim OK, ali je reč o ličnom utisku. Malo sam skeptičan o njegovom kvalitetu zbog toga što ga u oktobarskom broju Sveta kompjutera baš i nisu nahvalili, a tom časopisu verujem jer me njihovi zaključci nisu nikad prevarili (vrlo su iskreni i objektivni). Čak štaviše, po onome što su napisali BenQ FP92E izgleda kao isplativije rešenje, iako pripada istoj (ekonomskoj) klasi.

Nisam dobio DVI kabl, jer on kako kazu ide sa skupljim modelima, a i nije problem za 600 din. Sto se tice ViewSonica, dosta sam se informisao i preko net-a i od ljudi koji se razumeju u monitore i imaju bas ovaj model, tako da mislim da sam napravio dobar izbor, a ne kazem da mozda BenQ ili neka druga marka nemaju svoje adute. Ne zelim ni jednu marku da promovisem, samo kazem da kako sam zadovoljan na osnovu licnog iskustva i da pomognem drugima koliko mogu s moje strane. Znam kako je svima koji treba da se odluce, jer sam i ja bio u toj poziciji pre 7 dana.
Pozdrav! ;)

smisli koliko para imash, shta zhelish od monitora, za shta cjesh ga koristiti i onda put pod noge i idi gledaj po radnjama shta ti se svidja. Samo kada nadjesh neshto shto ti se svidja odma kupuj jer trzhishte u Srbiji je chudo, jedino samsunga uvek ima za sve ostalo kupish chim nadjesh :)

Poslednja izmena:
Posle mukotrpnog gledanja i razgledanja moja odluka je pala na Samsung 940BF! Znaci ne da se nisam pokajao nego monitor je brooka :banana:
Odziv mu je 2ms, ima DVI prikljucak, odlican kontrast... Tako da ga toplo preporucujem :)

Treba mi savet koji od ovih monitora da uzmem. Ne znam kako stoje sa bad pixelima, odziv i te stvari, do sada sam gledao samo cenu i neke onako ovlas karakteristike, ovo mi je uslo u uzi izbor:

LG L1718S
Philips 170C6FS
Samsung 710N
Samsung 920N

Interesuje me prvenstveno odnos cena/kvalitet i da li predstavlja veliku razliku gledati u 19'' i 17''???

Treba mi savet koji od ovih monitora da uzmem. Ne znam kako stoje sa bad pixelima, odziv i te stvari, do sada sam gledao samo cenu i neke onako ovlas karakteristike, ovo mi je uslo u uzi izbor:

LG L1718S
Philips 170C6FS
Samsung 710N
Samsung 920N

Interesuje me prvenstveno odnos cena/kvalitet i da li predstavlja veliku razliku gledati u 19'' i 17''???

Od jedno 20 ljudi shto sam raspravljao nekih 80% je reklo da su im pixeli na 17" presitni. Ne znam da li znash ali 17" i 19" imaju identichnu rezoluciju. Najbolje sam pogledaj, mada bi ja definitivno uzeo uvek 19", e sada shto ja ne bi uzeo taj samsung, to je vecj druga stvar :)

Nazad
Vrh Dno