Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Ja do sada nisam rekao da je taj monitor bolji niti od jednog monitora sem od samsung N serije i ti si se tu bash nashao prozvan. Izvini shto ja mislim da si se ti *****ao. Ne znam kako da te uteshim. Ima MNOGO boljih monitora od 1919s, ali meni je makar "uteha" shto sam ja moj platio manje, a shta je tebi "uteha" shto si dao pare za Samsung N ?

Trazhish argumente zashto je po meni LG 1919s dobar sem shto je jeftin, pa recimo ne fali mu ama bash nishta za nekog nezahtevnog korisnika osim shto ima nestabilno postolje<shto sam rekao jedno 20x na ovom forumu i shto se da regulisati>, samim tim nisam sebi nashao opravdanje da dam vishe para za neki drugi. To je kao da pitash zashto je meni dobra grafichka ta i ta...i ja ti kazhem meni je dosta za ono koliko meni treba, ja nisam perfekcionista. Uvek postoji bolje/skuplje, ali po meni je glupo dati vishe para za loshije,zasto sam zamerio shto si ljudima predlagao samsung N. Ajde ti si kupio, tebi je dobar, ali mnogim ljudima koji su videli i LG <1919s>i samsung<N> nije samsung bolji od LG. Nazhalost ovde mnogi ljudi kupuju po preporuci ljudi sa bencha bez da imaju priliku da vide/probaju shta kupuju. Toliko od mene.
Nebitno, ja sa tobom necju da se raspravljam, ovo nije ni vreme ni mesto.

Treba mi neki tft 19 do 250 evra, koji cu koristiti pre svega za gledanje tv-a preko leadtek tv 2000xp expert, pa onda za sve ostalo (igre,rad ...) . Video sam na pcberzi da je 940n bas toliko 250evra sta mislite o njemu li nekoj drugoj soluciji.

Poslednja izmena:
Ne bih da zvuci uvredljivo, ali ovde imas 53 strane diskusija i razgovora o monitorima... Odvojis sat-dva, iscitas vecinu, i skontaces sta valja, a sta ne. A i malo edukacije nikad nije na odmet zar ne :D

@Shomi84
pazari 940N

!

Pitao sam mnoge a i pogledao na netu i nevidim razliku u karakteristikama izmedju 940n i 920n sem u dizajnu, ako neko zna jos neku molim neka kaze.

osvetlenje:

940n ................... 300cd

920n .................. 250cd

Ne bih da budem naporan ali ipak mi se ne baca 250e, pa ako mozete da mi kazete kolika je to razlika , u kojim stvarima je bitna, da li je primetna i ima li nekog koji je pogledao oba (920n i 940n) i video razliku ?

Uzmi ti dok ima, mozda posle vise ne bude bilo tog modela.

Cimajte ashley-a kada cje biti novi uvozza LG :-devil-:

Ljudi da li je neko cuo ili video model LG 1960TQ????
Monitor izgleda extra,nema nikakvih zvanicnih review-a po netu niti slika sem po web stranicama.
4ms,2000:1,160/160,300cd/m2 i stvarno bruka izgleda uzivo,dizajn je no 1.

Ja sam svoj izbor sveo na 3 modela ASUS MM19SE, Belinea LCD 1905SS1 i Samsung SyncMaster 920N. Razmisljao sam i ovom lg sto se pominje ali sam odustao.
O 920n ima dosta price na netu ali se ova prva dva modela slabo pojavljuju, pa ako je neko imao iskustva sa njima mogao bi nesto da napise. Nekako mi je favorit ovaj ASUS MM19SE, vrlo je jeftin, ne zaostaje po karakteristikama a ima i 12 meseci zero bright dot garancije, sto mi je vrlo bitno, jer ne bih da odmah u startu imam neki mrtvi piksel. Jedina mana mu je sto mu je izgled nekako skroz los, mada pogledacu uzivo.
Ako moze neki pametan komentar pa da pazarim nesto.

Ljudi da li je neko cuo ili video model LG 1960TQ????
Monitor izgleda extra,nema nikakvih zvanicnih review-a po netu niti slika sem po web stranicama.
4ms,2000:1,160/160,300cd/m2 i stvarno bruka izgleda uzivo,dizajn je no 1.

Malo je mnogo para ako sam dobro skontao osim toga opet ergonomija 0 :( to je jedino shto me JAKO nervira kod LG-a. Pivot sam video na samo 1 modelu. Slika bi trebala da je EXTRA to da je ista kao 1900 serija. Pogledaj test na benchu.

dodatak: sada gledam specifikacije...navodno su samo uglovi loshiji....ne znam nisam pametan....:(

Poslednja izmena:
Šta ste se uhvatili za taj LG i Samsung, k'o pijan za plot??? I drugi prave monitore.

Je l' neko video i probao npr. ASUS MM19SE, ili npr. NEC AccuSznc LCD93 koji je i na akciji u Metrou.?

Malo je mnogo para ako sam dobro skontao osim toga opet ergonomija 0 :( to je jedino shto me JAKO nervira kod LG-a. Pivot sam video na samo 1 modelu. Slika bi trebala da je EXTRA to da je ista kao 1900 serija. Pogledaj test na benchu.

dodatak: sada gledam specifikacije...navodno su samo uglovi loshiji....ne znam nisam pametan....:(

Monitor je inace tesko pronaci,slucajno sam ga video u BNL-u pored T-Caffe-a(Nije reklama) i mislim da je to jedini u gradu.Pogledaj ga ako si u prolazu,mene je odusevio dizajnom,a i karakteristike mu nisu loshe.

Na Pc berzi kad kucas search uopste ga nema,inace kosta 25700 din i verovatno cu ga uzeti.
Poz

Video sam uzivo LG 1752s(verujem da je isti slucaj i sa 19" 1952s) i moram reci da nisam nesto odusevljen.
Boje su prenabudzene,kontrast jede oci - mada verujem da se sve moze podesiti u neku normalu.
Ima li neko na forumu Benq FP93 G.Gx ili V monitor?

Jerry[NS] ima u PIN-u koliko hocjesh, znachi ima u milenijumu. Mada bolje kupi u BNL ako nishta drugo ljubazniji su ;)

Samung SyncMaster 960BF

Da li je istina da 960BF brlja sa bojama i da se javlja previse duhova tokom gledanja filmova i igranja igara?

Da zivimo na Zapadu mozda, kod nas moze zbog povecane potraznje sve i da poskupi... :wall:

Na kraju sam uzeo LG 1919S i zadovoljan sam.Samo me malo nerviraju podesavanja,nikako da nedjem neku zlatnu sredinu da mi je sve ok. Jel mogu za zamolim korisnike ovog monitora da napisu svoja podesavanja pa da vidim jel mogu da se pronadjem negde :d

Vrh Dno