Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

gamu spucaj u minus ostalo prema ukusu ;)

Pa jedino su tada boje lepe, a i shto bi koristio cleartype?

Wanderer u Zrenjaninu sam platio 270. Koliko sad vidim po NS nesto je skuplji.

Inace, igrao sam Prey, NFS Carbon, Q3, Q4 i ni u jednom momentu nisam imao probleme. Avi dobro izgleda ali ne kad sedis za racunarom, vec kad se malo udaljis, ako gledas dvd mozes pronaci po koju kockicu ako gledas iz bliza. Cisto iz radoznalosti sam gledao Epizodu 4 Star worsa i sa fotelje je izgledalo super, mada kad pridjem je jako lose....

Samung SyncMaster 960BF

Da li je istina da 960BF brlja sa bojama i da se javlja previse duhova tokom gledanja filmova i igranja igara?

931BF, jedino osim ako hoces wide, onda 940bw.

Sve danasnje igre imaju podrsku za wide. I neke starije mogu da se podese. Meni je licno to lepse, mada na papiru tu su negde, kao 940bw je malo loshiji, ali mislim da se to ne moze primetiti nikad...

mrzi to mene..bilo debelo..ko boldovano..pa dupla slova ispod ikonica...i odma skinuo.

Samsung tolerise 1 mrtav pixel (dark/ bright) na 1 milion pixela. Ekran 19 inch modela ima 3,932.160 pixela, tolerancija je 4 mrtva pixela.
A HP?
Dali ga je neko uopshte probao npr.HP L1940T 19"?

ne razumem razliku u ceni

Kapiram da je B klasa iznad N klase kod samsung tft monitora.Tako mi barem izgleda na osnovu ove slike.A performanse iste,osim tco standard.I sad u chemu je fora u ceni?

Prilozi

• samsung.jpg
    samsung.jpg
    74.9 KB · Pregleda: 126
Sticajem nesretnih okolnosti (ili mozda sretnih) prodje vec mesec dana a ne kupih racunar, medjutim izgleda da ce se i to promeniti, vrlo uskoro :D
Posto studiram gradjevinu i ovu cetvrtu godinu provodim po 4 sata minimalno dnevno za racunarom (racunajuci konstrukcije i sto je vaznije za ovo pitanje CRTAJUCI U CAD-u (Archi, Auto, Arm...) treba mi jako dobar monitor, po mogucstvu vece rezolucije (19 incha jer mi je limit 380-390 evra,) i dobrog odziva (volim i da gledam filmove i da odigram koju igru povremeno kad ubodem vremena).
Bacio sam oko na Samsunga 960BF jer je u klasi 9xx najkvalitetniji u cenovnom rangu mojih trenutnih mogucnosti. Da li vredi kupovine?
Za svaki predlog sam raspolozen i unapred zahvalan.

Razmisli o ACER AL1951Cs. Ja ga imam i jako sam zadovoljan. Naravno, ako si bas resio da uzmes TFT. Misljenja sam, nakon dva meseca koriscenja tft monitora, da TFT tehnologija jako malo daje za ulozene pare. Prakticno, dobijas samo nesto ostriju sliku i tanak monitor, a sve ostalo je na strani CRT. Mozda ti je cak ibolje da uymes neki bolji polovni CRT a za nekih god dana pazaris neki TFT (pretpostavka je da ce se to malo usavrsiti).
No da nesirim defetizam i da ponovim, ako si se odlucio za TFT toplo ti preporucujem
gore pomenuti model. Zaista je jako dobar TFT monitor.

Poslednja izmena:
Sta mislite o Benq FP93G ima 6ms(2msGTG) , DVI i garanciju za 0 mrtvih piksela , dok 940n ima 8ms , nema DVI ,a garanciju za 7 mrtvih piksela (tek kad se pojavi 8 moze da se zameni) - a Benq je samo 5-10 evra skuplji. Molim vas neko misljenje o ovom monitoru posto sam se bas naprzio da ga uzmem, i sta znaci ovo u zagradi 2ms GTG - podatke sam uzeo sa Benq-vog sajta.

Samsung tolerise 1 mrtav pixel (dark/ bright) na 1 milion pixela. Ekran 19 inch modela ima 3,932.160 pixela, tolerancija je 4 mrtva pixela.
A HP?
Dali ga je neko uopshte probao npr.HP L1940T 19"?

Imam HP 1755 (kada sam kupovao, to je bila najvisa klasa HP monitora, dakle trebalo bi da bude bolji od pomenutog 1940). Sve preporuke, izvanredna slika, fenomenalan kontrast, sva potrbna podesavanja. Svaki detalj odaje utisak veoma kvaltetnog proizvoda.

@Shomi84 :
GTG = Gray To Gray

Grey-to-grey response times can not be compared with the black/white response times previously given out by manufacturers.

When measuring b/w responsiveness, the time it takes a pixel to shift from black to white and back to black again is determined. There are two separate times within the b/w change that add up to the specified overall time: The "rise" time it takes from black to white and the "fall" time it takes back from white to black. Therefore, the response time specified represents the sum of rise and fall time. The b/w shift is defined in the standard ISO (1) 13406-2.

To the contrary, the grey-to-grey response time represents the average value established over several measurements from one grey shade to another grey shade. In doing so, only the time from starting gray to end grey is being measured but not the time it takes to change back to the initial grey value. Thus, there is only one reading per measurement and nothing to be summed up . Nastavak :
http://www.prad.de/en/monitore/shownews_faq402.html

Poslednja izmena:
Sta mislite o Benq FP93G ima 6ms(2msGTG) , DVI i garanciju za 0 mrtvih piksela , dok 940n ima 8ms , nema DVI ,a garanciju za 7 mrtvih piksela (tek kad se pojavi 8 moze da se zameni) - a Benq je samo 5-10 evra skuplji. Molim vas neko misljenje o ovom monitoru posto sam se bas naprzio da ga uzmem, i sta znaci ovo u zagradi 2ms GTG - podatke sam uzeo sa Benq-vog sajta.
Benq deluje primamljivije:)

Otkud ti ta glupost za 7 mrtvih pixela za 940N ?:S:
Proveri pre nego odvalish ovakvu glupost.

Imam HP 1755 (kada sam kupovao, to je bila najvisa klasa HP monitora, dakle trebalo bi da bude bolji od pomenutog 1940). Sve preporuke, izvanredna slika, fenomenalan kontrast, sva potrbna podesavanja. Svaki detalj odaje utisak veoma kvaltetnog proizvoda.
Hvala za info.Primetio sam da su HP skuplji od samsunga pa sam razmisljao dali je to opravdano.

Nazad
Vrh Dno