Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam bio da se prijavim u Dubrovachkoj 35.Lik koji radi na prikupljanju prijava kao da nikad nije dobio ni jednu informaciju o cenama,o besplatnom set up-u,vec stalno potencira reorganizaciju u Telekomu,da se josh nishta ne zna,kao i navodjenje izvora gde smo dobili informaciju o besplatnoj instalaciji,da bi bi istu upisali u prijavni list,da bi na osnovu te informacije bio odobren besplatan set-up!:wall: Naravno,nije pomenuo ni rok za intalaciju,niti bilo koju drugu informaciju...Jedino mi preostaje da chekam,a do tada da uzivam u svim charima Ikom kablovskog:bottle:

A na 9813 i dalje postoje samo obavestenja u vezi ISDN-a. Ako misle da startuju od oktobra morace dobro da se potrude.
A mozda je vest plasirana samo zbog stranih investitora da bi se opravdalo gde su otisle pare

A mozda je vest plasirana samo zbog stranih investitora da bi se opravdalo gde su otisle pare

O, Boze, dokle ce biti ljudi koji ovako pricaju????
Kako mozete da se budite svakog dana sa toliko negativne energije? Bolje je usmerite na nesto kreativno ili makar nedestruktivno...

Poslednja izmena:
ima i drugih provajdera, ako se ovi iz telekoma tako ponasaju, a nisu ni startovali, sta mislite kako li ce da bude kasnije....

Opstina Svilajnac je dobila dopis danas da ADSL krece od 16 oktobra!!! Politika dobija prva :p

A na 9813 i dalje postoje samo obavestenja u vezi ISDN-a. Ako misle da startuju od oktobra morace dobro da se potrude.

elem... broj telefona za informacije vezano za ADSL akciju je 0800/100-100. licno nisam zvao taj broj, ali taj broj stoji u svim objavama...

Da, a taj broj kada okrenes samo sto te ne pitaju "a sta je to ADSL", pa te onda upute na 9813 a ovi sa 9813 ti kazu da pises na [email protected], a kad njima posaljes mail nikada ti ne stigne odgovor.
Covece, trebam da ih molim da im dam pare..

ljudi imate druge provajdere..... niko u stvari ne zna kakvu ce uslugu da pruzi telekom....

a ako si u startu ovako azurni, mogu da pomislim sta ce biti dalje....

npr. komsa i ja smo bili na ptt (3 meseca po 1020 din sa popustom) i sve je ekstra radilo...

posto mi je komsija stipsa, presli smo na beotel (studentski popust od oko 1200 din na godinu dana). zadovoljan sam i sa beotelom(za sada :) ). ipak je to u proseku oko 400-500 din jeftinije nego drugi provajderi, a u cenovnom rangu telekoma.

Da, a taj broj kada okrenes samo sto te ne pitaju "a sta je to ADSL", pa te onda upute na 9813 a ovi sa 9813 ti kazu da pises na [email protected], a kad njima posaljes mail nikada ti ne stigne odgovor.
Covece, trebam da ih molim da im dam pare..

bas tako :)
a ako odes u direktno u dubrovacku riba na portirnici ce ti reci da oni nemaju veze sa adsl-om i da verovatno trazis eunet koji je pored. ako se ipak probijes do kancelarija telekoma, tamo ce te na pomen adsl-a svi gledati bojazljivo kao ucenici koje nastavnica proziva za kraj polugodista a nisu se spremili. i kad na kraju nadjes nekog ko ume da govori, saznaces da se odeljenje/direkcija/ekipa/sekcija za adsl tek "restruktuira", i da su direktori krivi sto su to objavili a njima nista nisu rekli i bla bla, sto se sve u svemu svodi na to da je njima jako krivo sto ce imati jednu obavezu vise koja ce da im skrati vreme za pijenje kafe.

Danas sam bio u Telekomu zato sto sam dobio odobrenje :) Ali za novu liniju a ne za ADLS. Stvarno su pajseri! Kazu da treba do 15. Oktobra samo "povlasceni korisnici" treba da dobiju odgovor za odobravanje ADSL-a. Ko su oni nisu znali da mi objasne. Takodje nisu znali ni gde, ni sta, ni kada za ostatak sveta...
Znamo mi da je Telekom velika firma ali bre oni ne znaju ni ko pije ni ko placa. Jedino cene znaju. Nikakve informacije ne znaju. Stavrno je bedak kad telekomunikaciona firma nema komunikaciju sa samim sobom. Obecavaju u startu :d

Ja sam cuo da su ti "povlasceni korisnici", korisnici koji su vise od sat vremena dnevno provodili na internetu. :S:

Poslednja izmena:
^ LOL
A jel se vazi ako je emule bio upaljen, a ja bio van kuce? :D

Da li neko zna koji je user i pass za alcatel ruter ili sta je koji Telekom daje korisnicima?

Pitanje ima smisla samo ako ima neki default pass. Potrebno mi je da nekom decku iz Pirota pustim neki servis na portu 4000 udp, normano mora da se sredi u ruteru, medjutim, ne moze da se udje, a njemu su rekli kada su bili da srede adsl da ne pokusava slucajno da udje u ruter i da nikome ne daju sifru ? :smash:

EDIT: sredio sam :)

Poslednja izmena:
povlascen si ako das ~6000 za setup jedinom tipu koji zna sta je adsl.

Milos SD je napisao(la):
Ja sam cuo da su ti "povlasceni korisnici", korisnici koji su vise od sat vremena dnevno provodili na internetu.
Moze biti, moze biti... Aj bas cemo da vidimo kako to funkcionise i sta ce biti s tim. Samo sto se njima to onda ne isplati jer mu vece pare uzimaju na telefonski racun! A ja recimo koji bi i koristio internet nisam mogao jer sam duuuugoimao PCM a i posle se nisam proslavio otkako su ga skinuli. Mnogo je spor dial-up za bilo sta. Na chat-ove ne idem!!! I sta onda, blejim kao i skidam drivere 2 dana?! Pazi da necu...

O, Boze, dokle ce biti ljudi koji ovako pricaju????
Kako mozete da se budite svakog dana sa toliko negativne energije? Bolje je usmerite na nesto kreativno ili makar nedestruktivno...

Tako si verovatno pricao i 1999. npr.
Ako neko otvoreno za.ebava celu zemlju zasto je negativna energija pokazati prstom na njega?

Tako si verovatno pricao i 1999. npr.
Ako neko otvoreno za.ebava celu zemlju zasto je negativna energija pokazati prstom na njega?

Sigurno je i moja prica deo OGROMNE zavere.

Zao mi je, ali ne raspravljam se sa dezurnim pljuvacima...

Poslednja izmena:
Ako neces od Telekoma onda neces dobiti nikako, nazalost. Moguce je da Telekom vise ne da provajderima ni jedan port cak i u BG-u tako da neces imati puno izbora, opet, nazalost :(

Moguće je, ali ja sam pre 5 dana dobila ADSL i to na ISDN-u, Mirijevo je u pitanju. Eunet 256/64 FLAT 1390 dinara - postoje popusti , 5 % za plaćanje u roku (1320 din) , avansno za 3 meseca popust je 10 %. Meni deluje ok.

Da, ali ti zivis u BG-u. Vi imate kablovski godinama, ja imam kablovsku mozda i pre vas (kanale, tv) ali internet nikada nije uveden :(. Da ne mlatimo praznu slamu, cekacemo jos par dana/nedelja pa cemo i sami videti :)

Ma, ako tu spada i skidanje i dvojnika rado bih im dao pare i za setup, mada imam kablovski:p
A to, da će dripci da krenu, vidi se po zagušenju u linkovima kod drugih operatera (ADSL i kablovskih)
p.s. na kraju krajeva niko, osim Verata(ako se ne varam), nema spoljni link tako da svi zavise od bagre.

Da, ali ti zivis u BG-u. Vi imate kablovski godinama, ja imam kablovsku mozda i pre vas (kanale, tv) ali internet nikada nije uveden :(. Da ne mlatimo praznu slamu, cekacemo jos par dana/nedelja pa cemo i sami videti :)

To sto neko zivi u Beogradu i ima kablovsku, takodje ko zna od kad, uopste nemora da znaci da ima i kablovski net! Ja sam na I-f**king-KOM provajderu kome ne pada na pamet da poboljsava kvalitet svojih usluga (TV), a kamoli da uvodi sad internet!!! Sreca pa sam makar na ADSL-u koji mi eto, nekako zavrsava posao. Cekam dan kada ce SBB da dodje do moje zgrade (stigli su i stali na 150 metara od moje zgrade) i da oteram i I-f**king-KOM i ADSL u piiiiiiiiiiiiiiiiiiii :d

Samo se bojim da ce Telekom, i kada krene ova akcija, biti azuran da pokupi pare interesentima, a kad sutra nesto nekome ne bude radilo, necete imati kome da se zalite/zalimo :S: Daj boze da gresim!

djalf je napisao(la):
Da, ali ti zivis u BG-u. Vi imate kablovski godinama, ja imam kablovsku mozda i pre vas (kanale, tv) ali internet nikada nije uveden . Da ne mlatimo praznu slamu, cekacemo jos par dana/nedelja pa cemo i sami videti
Prijatelju nemoj tako... Iako zivim u BG-u vec 2.5 god muke mucim jer ne mogu da dobijem net. Zar mislis da bih cekao ADSL da mogu da uvedem kablovski? Nije ni nama lako :(
Bice ADSL kod svih ISP-jeva, bez obzira na sve ne isplati im se da zadrzavaju portove. Oni zaradjuju i od tih portova koje daju drugim provajderima tako da tu ne vidim problem.
Samo neka pocnu vec jednom... Svaki dan mi je kao godina koliko sam se unervozio.

Da, ali ti zivis u BG-u. Vi imate kablovski godinama, ja imam kablovsku mozda i pre vas (kanale, tv) ali internet nikada nije uveden :(.

Ehhh...vecita zabluda da je u Beogradu sve lako, jednostavno, savrseno i super. :S:

Da li neko zna koji je user i pass za alcatel ruter ili sta je koji Telekom daje korisnicima?

Pitanje ima smisla samo ako ima neki default pass. Potrebno mi je da nekom decku iz Pirota pustim neki servis na portu 4000 udp, normano mora da se sredi u ruteru, medjutim, ne moze da se udje, a njemu su rekli kada su bili da srede adsl da ne pokusava slucajno da udje u ruter i da nikome ne daju sifru ? :smash:

EDIT: sredio sam :)

Мене то исто интересује па пошто видим да си успео то да средиш ако те не мрзи баци ми на PM шифру и pass :wave:

Svi me citiraju :p
Ok, sorry, nisam ja ni mislio tako, znam ja da nemaju svi ali neki imaju sanse za kablovki net, a kod mene niko! Sto znaci kada dodje ADSL ima da bude opsta jurnjava (hvala Bogu pa imam neku vezu) za portove. Kod nas je sve digitalno odavno a i ISDN vise nije problem, ja ga uveo u firmu za 1 dan :p. Samo, paz kad posle kazu ne moze na ISDN, ima se slatko obesim (ili da ponovo cimam vezu da mi vrnu POTS)... ironija :)
@ET mortar
Mislim da i SBB ima neki svoj spoljni link, mada nisam siguran.

Salko Dinamitas je napisao(la):
Ehhh...vecita zabluda da je u Beogradu sve lako, jednostavno, savrseno i super. :S:

..za razliku od periferije na kojoj NISTA nije lako, jednostavno, savrseno i super. 10km od centra Beograda isto je kao i u Babusnici..
Nista. Mrtvo.

Otprilike tako. :)

Pa evo i ovde u Bloku 23 kod Sava Centra imamo analognu centralu i dvojnika koji verovatno sada pizdi, jer sam vise od 2 sata on-line...

Ne mogu da uhvatim nikakav WiFi signal, a nema uslova ni za ADSL. Ipak, da ne budem neposten, imam uslova za kablovski net, ali su mi rekli da treba da uplatim setup (oko 4k dinara), a rok za uvodjenje je 40 dana... aha vazi.

:D

Poslednja izmena:
Sta otprilike?! Bas tako. A BG je veci dosta od tih 10km...

Bas tako nije. :)

Ljudi imaju probleme tipa dvojnicka linija, centrala bez ADSL-a, nema wireless-a, kablovska bez mogucnosti interneta. Ali velika vecina ima makar jednu od ovih opcija na raspolaganju. Za razliku od pomenute Babusnice. ;)

Salko Dinamitas je napisao(la):
Ljudi imaju probleme tipa dvojnicka linija, centrala bez ADSL-a, nema wireless-a, kablovska bez mogucnosti interneta. Ali velika vecina ima makar jednu od ovih opcija na raspolaganju. Za razliku od pomenute Babusnice. ;)

Ja nemam ni jednu jedinu hebenu mogucnost! Neki ljudi ovde ni ne znaju sta je ADSL, a oni koji su culi za to misle da "to vec moze" samo treba da se prijavis u posti i oni ce ti pustiti :S:
Kablovski nemamo, wireless nemamo. Sve se zavrsava na SF pricama. Imamo samo divca kablovsku TV koja jedva radi sa izborom najgorih mogucih kanala u svemiru, te verujem da bi modem radio brze od njihovog neta ukoliko bi ga za koju deceniju ponudili. Cuj, ponudili, cuj deceniju..
Da ne zvucim skroz ogorceno, dial-up nam srecom radi odlicno, ali treba se docepati veze jer imam dvojnika invalida ciji je ceo svet sveden na 17-ak inca. Racun mi stize oko 1.500din i ko zna koliko bi izlazio da nemam dvojnika ali Telekom jednostavno ne zeli da zaradi novac. Cimanje im. A pored mene zive dva penzosa koji persiraju jedno drugom i dizu slusalicu samo kad rodbini cestitaju novu godinu i kada je frka za hitnu pomoc (nesto mi govori da ni nju vise nece zvati:S: ) ali su direktni korisnici samo zato jer su bili clanovi partije kada se uvodio telefon sredinom osamdesetih. Nema sanse da ga placaju vise od 150din. Znaci oni koji se kolju za vezu -zajedno a onaj ko ne koristi -single
Tuzna jedna zemlja Srbija..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno