Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Užasno je loše što Telekom još uvek ima monopol. To samo pokazuje koliko nam je država slaba kad ne sme da ih pusti niz vetar pa nek se sami snalaze.

Inače, par pitanja onima koji kontaju da je najbitnije što je Telekom snizio cene za par stotina dinara (ako je i toliko):

1. Zamislite da ste provajder. Vaša firma pravi profit, ali deo profita daje državi koja opet deo toga daje u Telekom koji te pare koristi da vam zagorča poslovanje i podmetne nogu gde stigne. Fer? Kako da ne :) Plus što je ta ista firma povlašćena i zaštićena od strane iste države kojoj morate da date harač.
2. Zar stvarno mislite da ćete i za 5 godina biti srećni njihovom uslugom? Najteže je održavati infrastrukturu, a Telekom se u tim stvarima pokazao da je to što i jeste - srpsko komunistička "firma".

ne sporim ovo... ali 5 godina po par stotina dinara (u mom sluchaju SBB vs Telekom to je 1800din mesechno) to mu izadje: 5 x 12 x 1800 = 108.000,00 dinara

pa malo li je na ovu skupocu... mogu ja privatno da mislim svasta, ali kao krajnji kupac gledam svoj dzhep i da prodjem sto jeftinije.

prvi levo ti je Igor Jecl, iz Telekoma Srbija, direktor Direkcije za Usluge, koji je zaduzen ispred Telekoma za ovu pricu oko ADSL akcije i naplate preko telefonskog racuna.
vishe info: http://www.vreme.com/cms/view.php?id=428403

drugi levo ti je Veselin Jevrosimovic, predsednik ComTrade Groupe, koji valja CT konfiguracije preko telefonskog racuna

treci i cetvrti sa leve strane, mislim da su predstavnici Findomestic banke (ili predstavnik i prevodilac), koji ce omoguciti kreditiranje ove kupovine preko telefonskog racuna na 12 do 18 rata (rata oko 30 E)

ko je poslednji - to ne znam..

Hvala.

Pa poslednji je direktor Microsofta za Srbiju. Inace doticni Jecl je inzenjer sumarstva ako se ne varam i sad su mi neke stvari jasnije.

Tek sam sad provalio da onaj indijanac pored direktora M$ ima patike i sako.....istovremeno.:S: :zgran:
Na nivou, nema sta....

Poslednja izmena:
Tek sam sad provalio da onaj indijanac pored direktora M$ ima patike i sako.....istovremeno.:S: :zgran:
Na nivou, nema sta....

bez uvrede ali to je OK, sportski sako, farmerke i patike :D , mozda i nije za ovu priliku ali nije bas za cudjenje

Hvala.

Pa poslednji je direktor Microsofta za Srbiju. Inace doticni Jecl je inzenjer sumarstva ako se ne varam i sad su mi neke stvari jasnije.

Na nivou, nema sta....

Lik u patikama je prevodilac.

ja sam na cekanju kod beotela, mesecima, ali evo i oktobar stize ali adsl ne, zivci su mi pri kraju, i ove akcije opismenjavanja su pljuvanje u oko (najblaze receno) meni i ostalima koji cekaju portove (uglavnom sa t. bunara).

ipak odlucio sam da i ja predjem na "tamnu stranu", jer mi je bitnije da imam net, nego da budem jedi.
medjutim, telekom mi uopste ne odgovara na mail, a poslao sam prijave vec 2x
da li je to zato sto sam vec na cekanju kod beotela? sta treba da uradim da se prebacim kod njih?

inace onaj odevni stil se zove "sportski elegantno" ,)

telekom mi uopste ne odgovara na mail, a poslao sam prijave vec 2x
da li je to zato sto sam vec na cekanju kod beotela? sta treba da uradim da se prebacim kod njih?

Odes lepo licno u Dubrovacku 35 i zavrsis posao.

Mail, telefon...nema nista od toga. Srbija je ovo brale. :S:

Nije bitno sto si kod Beotela ako jos nisu uradili prosirenje centrale. Necu kod Telekoma tacno i da mi ne naplate 6000din setup!!!
Jel imaneko informacije ili moze da pita nekoga sta se dogadja sa tim prosirivanjem? (REPISTE me zanima ali ko moze neka pita i za ostale centrale da zanju ljudi) Receno je Oktobar, evo njega a nista jos nisam cuo ni nezvanicno. To mi je cudno

Ako neces od Telekoma onda neces dobiti nikako, nazalost. Moguce je da Telekom vise ne da provajderima ni jedan port cak i u BG-u tako da neces imati puno izbora, opet, nazalost :(

ako nista, sad je barem dzabe setap (do 1.12.).

Pa nije greh, ali je totalno gramaticki neispravno i uzasno otezava citanje tvojih postova. Zato ih i ne citam :)

Ako vec volis tackice stavi najvise tri ili jednu, a mi cemo da zamislimo da ih ima desetak :)

No problemo....... :)
Salim se. Trudicu se.
Svakako zahvaljujem na dobroj nameri.

P.S. Mada sto se gramatike tice, jezik nije toliko ogranicena forma.
Ovi silni smajliji to dokazuju, slozices se.

A sad nazad na temu.
Zna li neko tacan datum tj. da li je siguran taj 1 oktobar?

Poslednja izmena:
Dzaba setup do 1.12.?!?! Jesam je to dobro video? Jes` ti siguran Chinaski? Ne mogu da verujem...
Jel nako ima informacije o tome dali se prosiruju centrale?

Kod mene u Zaječaru su odnedavno počeli sa uvođenjem ADSL-a.
ja se trenutno spremam da skupljam kintu za priključak, ali ne znam ništa o promotivnom setup-u ili nečemu sličnom.

Poslednja izmena:
pogledaj moj post iznad ;)

Fuck, pa ne znam sta da mislim... Ipak je to Telekom. Ali kupise me odmah :D Ima da raskinem sa Beotelom. Samo da krenu i uzimam 512

ako imas 30% streberskog popusta kod Beotela, nema razloga da zuris.

Kod nas u Svilajncu je vec pocela anketa o zainteresovanosti za ADSL, svi koji zele neka vide da li slicno rade i u njihovim gradovima/centralama. Morate da idete u postu, nece doci kod vas (bar za sad).

Pa kakva je to anketa o kojoj niko nije obavesten, mislim, anketiraju u centrali bez ikakvog obavestenja i ocekuju da se ljudi odazovu tome. Svasta...

Poslednja izmena:
Ma to su bre sve gluposti. Na web prijave ne odgovaraju, na onaj info mail ne odgovaraju. Bitno je da su pustili buvu u javnost i mi se sad ložimo i iščekujemo. Treba ih zakatančiti!

Ma to su bre sve gluposti. Na web prijave ne odgovaraju, na onaj info mail ne odgovaraju. Bitno je da su pustili buvu u javnost i mi se sad ložimo i iščekujemo. Treba ih zakatančiti!

Word.gif

i ja sam im poslao ono sto su tazili broj telefona,mesto....itd ali mi nista nisu odgovorili

Danas sam bio da se prijavim u Dubrovachkoj 35.Lik koji radi na prikupljanju prijava kao da nikad nije dobio ni jednu informaciju o cenama,o besplatnom set up-u,vec stalno potencira reorganizaciju u Telekomu,da se josh nishta ne zna,kao i navodjenje izvora gde smo dobili informaciju o besplatnoj instalaciji,da bi bi istu upisali u prijavni list,da bi na osnovu te informacije bio odobren besplatan set-up!:wall: Naravno,nije pomenuo ni rok za intalaciju,niti bilo koju drugu informaciju...Jedino mi preostaje da chekam,a do tada da uzivam u svim charima Ikom kablovskog:bottle:

Ima li neko iskustva sa prebacivanjem s postojećeg provajdera na Telekom, pre svega zbog ultra niže cene, a postojeći provajderi nemaju nameru da spuštaju cene - ne računam studentski popust i popust za plaćanje unapred. Osoba ima samo jednu telefonsku liniju u stanu, tako da nema scenarija, prijavi se za ADSL na jednoj liniji, pa tek kada dobije, otkaže na drugoj :D ? Još ako njegova centrala nema slobodne portove :S:, ima li nekog scenarija da jadničak ne izgubi svoj port?

Ima li neko iskustva sa prebacivanjem s postojećeg provajdera na Telekom, pre svega zbog ultra niže cene, a postojeći provajderi nemaju nameru da spuštaju cene - ne računam studentski popust i popust za plaćanje unapred. Osoba ima samo jednu telefonsku liniju u stanu, tako da nema scenarija, prijavi se za ADSL na jednoj liniji, pa tek kada dobije, otkaže na drugoj :D ? Još ako njegova centrala nema slobodne portove :S:, ima li nekog scenarija da jadničak ne izgubi svoj port?

Ovo i mene zanima, ali sacekajmo oktobar (svega par dana) da cela ova akcija krene...

Par dana? ako bude za par meseci to ce biti nevidjeni uspeh za Telekom. Ne zaboravite da je prva najava za Telekom ADSL bila za novembar prosle godine.

ADSL-a ne bi ni bilo da nije Telekom krenuo sa instaliranjem opreme na centralama, o cemu ti pricas?

Ja ovde u Bg hteo da odem u Telekom i popunim da me ima na sto vise mesta ali... zvao telefonom i operater rekao da se sve ceka nesto pa mi rekao da ostavim podatke operateru (naravno ne ocekujem da ce me zvati) i da cekam da vidim sta ce biti. Izgleda da cemo da cekamo da pocne oktobar sa znatizeljom otvarajuci postansko sanduce.

Mene jedino brine da ne bude mnogo ljudi pa da cekam dugo jer mi je vreme pre nove godine dragoceno.
Nesto se sve plasim da ce tako i biti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno