Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
mesta u kojima Telekom ima ADSL:

1. BEOGRAD
2. PANČEVO
3. POŽAREVAC
4. SMEDEREVO
5. VRŠAC
6. NOVI SAD
7. KIKINDA
8. NIŠ
9. ZAJEČAR
10. PIROT
11. ALEKSINAC
Koliko je ovo tačan info?
Čudno da nema većih gradova tipa: Kragujevac, Subotica, Zrenjanin, Čačak...

ja bio juce u Telekomu - rekli mi da je cena za 256k 1.430din (i pokazali mi cenovnik na kome to pise), a uz to ide i onaj uzasno veliki setup od skoro 6.000 dinara!!! Naravno, modem je ukljucen u tu cenu, ali samo za iznajmljivanje, ne i kupovinu, tako da je to bezobrazluk...

Pa jos uvek je Septembar

@silver:
to sam i ja rekao. videcemo sta ce biti :)
sad sam zvao onaj broj da mi kazu nesto vise, ali "svi operateri su zauzeti". sacekacu ponudu u sanducetu.

Poslednja izmena:
Zvao sam onaj telefon 0800 ... ... i pitao operatera koji ne zna nista vise sem navedenog na bench-u...... posle sam zvao 9813 i dobio iste shture informacije......
E sada ne zna se kada ce se uvoditi.......... kao koliko ce se cekati.......... a to me nervira.......... kao i sve ovde........ spomenuse mi postansko sanduce i sredinu oktobra......... takodje ne zna se dal je flat, radi li p2p, agregacija......

BTW..... ja sam imao 256/64 na Veratu koji je radio OK.......... kada to kazem mislim na p2p jer igre bas i ne igram. Verat sam otkazao jer me nije bilo jedno vreme u zemlji........ i sada ponovo traze da platim setup 2000,00 al sada kao daju modem........... plus postoje paketi........a ja kupio modem, platio vec jednom setup, a hteo samo da mi se iskljuci na dva meseca jer ga necu koristiti..........
To je takva glupost sto se to ne moze........ pa i da su mi rekli da placam neku manju cifru rekao bih ok....... recimo 800-1000 din mesecno kao zakup bez koristenja a ne full iznos.........

I ja potvrdjujem....... videcemo sta ce biti.........

Inace sto se tice monopola......... hm........ lose je sa tim sto se momentalno ne osecaju njegove posledice........... vec mnogo kasnije..........
Radi nas telekom....... itekako.........

Ima osecaj da svo ono cekanje na uvodjenje ADSL koje su sprovodili manji operateri i ostali problemi dolaze direktno ili indirektno iz telekoma......... a takodje se slazem (chini mi se sa Delimirom) da ce se to kasnije odraziti.........
Primer vidoh svojim ocima u Makedoniji........... kada su prodali flat ADSL pakete, pa kasnije rekli mnogo skidate braco a to mora da se plati pa im digli cenu po MB..... itd.......... a i da im vidite cene u fiksnoj telefoniji a da ne kazem u mob.........

Meni se zuri pa se nadam da cu moci da cekam toliko.......

Poslednja izmena:
U Pančevu nema ADSL

E tek prodaja moze da bude losa stvar..........
Recimo kada neki poznati svetski X telekom kupi neku od balkanskih kompanija....... samo promene logo, kao osavremene nacin poslovanja i strukturu unutar kompanije i uvedu nove tarifne sisteme koji su tek maskirana prevara....... cist marketing....... a cene ostaju stare chak sto vise posto na evropskom (citaj svetskom) trzistu zbog konkurencije ne mogu da rade sta hoce sa cenama ovde na balkanu postaju pravi horror monopolisti.......... naplacuju ovde prosto ono sto im se tamo negde ne dozvoljava........... a usluga ostaje gotovo isto losa.......
Pa pogledajte cene razgovora preko mobilnog........... niko ne moze da me uveri da je mobilna telefonija skuplja od fiksne........... kada nije......... i zasto cena mobilnog nije ista kao za fiksni telefon...........
Jel ovaj Telnor sada jeftiniji od starog Mobtela......???

Znam da nemamo izbora........ mada je i to pitanje.......... al to je druga tema..........

Svakako je dobro za nas sto su ove navedene cene do decembra 2006 zbog neplacanja onih 5900,00 takve kakve jesu.......... ali i danje sam nesto skeptik.

Pa sta si ti ocekivao, da cim strana firma kupi domacu, da je preko noci infrastruktura obnovljena, radnici zamenjeni nekim jeftinijim, troskovi za objekte prepolovljeni itd itd - odmah sutradan? Koliko ti to godinica imas?

Godina......hehehe..........dosta......... ili bar dovoljno......... :d
.........ali kada si vlasnik minimum oko 6 god ako ne 7, i ne uradis nista........... o cemu pricati........... a infrastuktura ostaje ista...........netaknuta........ pa dobar deo ljudi koje poznajes od jednom imaju iskljucene fiksne telefone ili mozes samo njih da zoves......... i na kraju prestane da koristi fiksni telefon jer je skup pa u lokalu koristi skype.......... jer moraju da biraju internet ili fiksni tel......... sta reci.......... a to je ziva istina......... tuzno ali istinito........

Sarena laza........

Kapiram ja zakone trzista......... ali u stvari mene kao i ostale ovde nervira nesredjena drzava odnosno te neke javne inicijative kojih ovde nema a koja bi trebala da ima mehanizam za borbu sa takvim stvarima...... to je sve.......... al ajd da ne pretvaramo ovu pricu u nesto drugo.........
Ovde se ne bore za kupce........ vec gladne kupce imaju a gladni ne moze da bira...........

Fakat je da i dalje drze monopol i da po svemu imaju amin "celavih" i to je to.........

Poslednja izmena od urednika:
Smorio si sa tim tackicama, totalno su ti necitki postovi. Gde si video da se tako pise, pobogu ?!

Ma volim da stavim tacku na kraj....... hehehe
Jel to toliki greh........???

P.S. Moracu da predjem na cirilcu.....

ne da se omashili topic... Pole ako mislish da neshto nisi rekao u jednom postu, imash opciju EDIT pa dokucaj to sto si preskochio... nemoj ovako da zasipash forum... i nije fer prema ljudima koje ovo zanima da chitaju pola strane tvoga mishljenja o stranim i domacim kompanijama...

dakle da se vratimo ontopic.

onaj spisak gradova koji sam ja postovao ticalo se (u aprilu!!!) ADSL usluga za firme, ali to samo dokazuje da postoji i infrastruktura za privatna lica. koliko je brza ta realizacija - to ne mogu da kazhem, ali preduslovi postoje.

Jel moze neko da mi kaze ko su ljudi na slici na naslovnoj strani benchmarka recimo sa leva na desno(ime i sta radi)?
Znam drugog sa leva i poslednjeg, ostale ne prepoznajem....

http://www.benchmark.co.yu/news/2006-09/ct_telekom/P9200022.jpg

hvala

prvi levo ti je Igor Jecl, iz Telekoma Srbija, direktor Direkcije za Usluge, koji je zaduzen ispred Telekoma za ovu pricu oko ADSL akcije i naplate preko telefonskog racuna.
vishe info: http://www.vreme.com/cms/view.php?id=428403

drugi levo ti je Veselin Jevrosimovic, predsednik ComTrade Groupe, koji valja CT konfiguracije preko telefonskog racuna

treci i cetvrti sa leve strane, mislim da su predstavnici Findomestic banke (ili predstavnik i prevodilac), koji ce omoguciti kreditiranje ove kupovine preko telefonskog racuna na 12 do 18 rata (rata oko 30 E)

ko je poslednji - to ne znam..

"Opravdanje" Telekoma i CTa je zhelja da se "pomogne" svim gradjanima Srbije da na odlozheno placanje kupe neki jeftiniji "brand" racunar sa orginalnim windowsom i da dobiju ADSL po jeftinijim cenama kako bi: se brzhe IT osavremenjivali i pomogli Srbiji da sto pre izadje iz dubioze. ili koji god drugi scenario mozete da zamislite.

ono sto je moje mishljenje je da je Telekomov ADSL najbolja stvar za ljude koji zhele brz internet, a do sada nisu mogli da ga imaju i sto je jos bolje po najjeftinijim cenama na trzhistu. ovo se posebno odnosi na mesta koja NISU BG, NS i Nis u kojima je broadband misaona imenica.

takodje, mislim da ce ovo dovesti i do smanjenja cena kod drugih provajdera, prvenstveno mislim na SBB, koji je spustao svoje cene sa pojeftinjenjima ADSLa.
primera radi:

Telekom ADSL 3 (768/192 kb/s) 2.422,24 dinara

SBB 512/256 (1024/512 lokal) 3.150
768/384 (1024/512 lokal) 4.250

I kako da ti se ne isplati ADSL?

Poslednja izmena od urednika:
A naš tužni Obrenovac i dalje čami po pitanju ADSL-a.:mad: :mad:

"Opravdanje" Telekoma i CTa je zhelja da se "pomogne" svim gradjanima Srbije da na odlozheno placanje kupe neki jeftiniji "brand" racunar sa orginalnim windowsom i da dobiju ADSL po jeftinijim cenama kako bi: se brzhe IT osavremenjivali i pomogli Srbiji da sto pre izadje iz dubioze. ili koji god drugi scenario mozete da zamislite.

Ma kako da ne :D

Plašim se da je Sloba Marković u pravu.

To je bez PDV-a. ;)

paket 1 (256/64 kb/s) 1,208.00 1,425.44
paket 2 (512/128 kb/s) 1,811.00 2,136.98
paket 3 (768/192 kb/s) 2,415.00 2,849.70

(prvi iznosi su bez PDV-a a drugi sa uracunatim PDV-om).

U navedenim konfiguracijama će biti instaliran licencni Microsoft Windows XP Home, kao i Trial verzija (na mesec dana) Microsoft Office 2003. Svi računari imaju 3 godine garancije. Svi korisnici koji do 1. 12. 2006. sa Telekomom sklope ugovor o korišćenju usluge ADSL biće oslobođeni plaćanja naknade za zasnivanje pretplatničkog odnosa u visini od 5.900,00 dinara. Svim korisnicima koji budu zaključili ugovor do 1. 12. 2006. godine biti omogućen i popust od 15 odsto na cenu mesečne pretplate u periodu od tri meseca od dana aktiviranja usluge.

Cene paketa će biti:

ADSL 1 (256/64 kb/s) 1.211,62 dinara (u cenu je uračunat PDV)
(stara cena 1.425,44 dinara (uračunat PDV))

ADSL 2 (512/128 kb/s) 1.816,43 dinara (u cenu je uračunat PDV)
(stara cena 2.136,98 dinara (uračunat PDV))

ADSL 3 (768/192 kb/s) 2.422,24 dinara (u cenu je uračunat PDV)
(stara cena 2.849,70 dinara (uračunat PDV))

Cene su sa PDV-om ... a ti si malo pobrkao brojke jer je pdv 18%, a njihov popust 15% ... pa su to bliske cifre

...
ono sto je moje mishljenje je da je Telekomov ADSL najbolja stvar za ljude koji zhele brz internet, a do sada nisu mogli da ga imaju i sto je jos bolje po najjeftinijim cenama na trzhistu. ovo se posebno odnosi na mesta koja NISU BG, NS i Nis u kojima je broadband misaona imenica.
...
I kako da ti se ne isplati ADSL?

Da je nabolja, jeste ali samo na kratke staze. Ne znam koliko sada provajderi plaćaju zakup ADSL-a i koliko nam se ugrađuju, ali ako ovim potezom Telekom bude išao na ubijanje konkurencije, za godinu ili dve biće nam još gore nego sada.

Ne bunim se ja na trenutnu situaciju, i ja bih odmah uzeo 512kb kod Telekoma po ceni 256kb kod nekog drugog, ali pitanje je da li će ostali provajderi moći ovo da prate?

Jel zna neko nesto za Pancevo?

Danas sam u razgovoru sa komšijom (inžinjer u Telekomu) saznao da za novembar planiraju instalaciju ADSL opreme u centrali koja se nalazi u staroj pošti i da će odmah da puštaju u rad odnosno da priključuju korisnike. Videćemo da li će se ovo zaista i desiti, nije daleko novembar. :wave:

Stići će i u Šabac valjda do 2027. godine
eusa_think.gif

"Cela Srbija sto pre" > Telekom naredba svojim radnicima. Znaci, tamo gde nema uslova (dvojnicke kutije, PCM,FM) nece moci bas odma ali ostali SVI bi trebalo da dobijaju od Oktobra! Oprema za ADSL je u mojoj posti od Maja 2006-te (1000% sigurna informacija :p). Sigurno je slicno i sa ostalim gradovima ali se cekao oktobar, ko zna zasto.

chekalo se da se proda Mobi063... ovo je klasicna fora ubijanja konkurencije pre nego sto se zapati... ko sto ce MTS pustiti 3G pre Nove Godine...

Ma volim da stavim tacku na kraj....... hehehe
Jel to toliki greh........???

P.S. Moracu da predjem na cirilcu.....

Pa nije greh, ali je totalno gramaticki neispravno i uzasno otezava citanje tvojih postova. Zato ih i ne citam :)

Ako vec volis tackice stavi najvise tri ili jednu, a mi cemo da zamislimo da ih ima desetak :)

Užasno je loše što Telekom još uvek ima monopol. To samo pokazuje koliko nam je država slaba kad ne sme da ih pusti niz vetar pa nek se sami snalaze.

Inače, par pitanja onima koji kontaju da je najbitnije što je Telekom snizio cene za par stotina dinara (ako je i toliko):

1. Zamislite da ste provajder. Vaša firma pravi profit, ali deo profita daje državi koja opet deo toga daje u Telekom koji te pare koristi da vam zagorča poslovanje i podmetne nogu gde stigne. Fer? Kako da ne :) Plus što je ta ista firma povlašćena i zaštićena od strane iste države kojoj morate da date harač.
2. Zar stvarno mislite da ćete i za 5 godina biti srećni njihovom uslugom? Najteže je održavati infrastrukturu, a Telekom se u tim stvarima pokazao da je to što i jeste - srpsko komunistička "firma".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno