Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

djalf

DJ u penziji
Učlanjen(a)
27.11.2004
Poena
2,645
Mail od Telekoma:
"Obaveštavamo Vas da će Telekom Srbija početi sa maloprodajom ADSL usluge u oktobru 2006. godine.

Na našem sajtu www.telekom.nadlanu.com možete da se informišete , kao i da popunite upitnik za ADSL uslugu.

Učešćem u anketi stičete mogućnost da za vreme ove kampanje , pre uvođenja ADSL usluge, budete obavešteni o povoljnostima pri plaćanju ove usluge."

E dobro, to smo znali a evo nesto sto nismo znali:
Podrucje 035 (Jagodina, Cuprija, Paracin, Svilajnac :D , Despotovac itd.) treba da dobiju 7000 ADSL prikljucaka. Prva na redu je naravno Jagodina, ali tu su i ostali. Prodaja treba da pocne sto pre, nalaze Telekom.
MonopoL goes on... :S:

Poslednja izmena:
Posle visemesecne uspavanke na domacoj internet sceni, konacno se nesto dogadja. E sad kakve ce to posledice imati za krajnje korisnike veliko je pitanje.
Telekom naravno siri svoj monopol, ali opet mi je nerealno da ce doci do konacnog obracuna sa provajderima.
U svakom slucaju bice zanimljivo.

Poceo Telekom ADSL jos pre pola godine. :p

Nego, malo mi je nerealna ova cifra od 7000 prikljucaka za 035. Na 10 tel. prikljucaka ADSL port? U Beogradu nisu postavljali u toj razmeri.

Cene?

Setup: 5900 din.

256k - 1400 i kusur
512k - 2100 i kusur
768k - 2850

Ispravka: bice preko 7000 hiljada prikljucaka ali ne znam nista precizno. Bitno je to da se nesto desava, kako rece neko gore :p

kao vec visemesecni korisnik telekomovog adsl-a, mogu da kazem da je jedina isplativa varijanta 768/192 jer razlika u ceni vrati onaj set up od 5900 za par meseci dok za druge pakete to nije slucaj...tako da dok god bude ovog set up-a nema vajde od telekomovog adsl-a < 768.....jedina prednost ce biti za korisnike koji su u unutrasnjosti i za koje isp-ovi nemaju interesovanja (manja mesta), naravno pod uslovom da telekom obezbedi mogucnost prikljucenja...

Sto mrzim tu nepostojecu nepostojeceg setup-a ... dzabe sto su posle jeftinije od ostalih, a i ne bili jeftiniji ...

Kao sto je nekad ikakav pristup netu smatran luksuzom, danas se ocigledno 256K smatra luksuzom, bar iz ugla telekoma, pa se uvodjenje placa preko 50E ... (ja ni sbb-u nisam hteo da dam 1500 za uvodjenje, sacekao sam adsl)

placa se 70e, sto nije nimalo malo. ja se nadam da ce dati dzabe setap kroz neku promociju, mada ne moraju uopste sto se njih tice.

ma kakvi su, mogu hladno da kažu - ma malo je 70€ - daj da to zaokružimo na 100€ i/ili da prvih 18 meseci priključujemo samo rodbini i ponekom prijatelju.

Iskusni telekom ,) , kad se razlika u ceni Telekoma od konkurencije podeli sa cenom setup-a dodje se do podatka da ti 19 i nesto jace meseci ustvari placas isto kao kad bi placao konkurenciji samo im dajes kes u napred. U slucaju da se ispostavi da koristis njihov net krace od 19 meseci ti ustvari zestoko preplacujes, a zamislite sta se sve moze desiti za 19 meseci :p .

Poslednja izmena:
bas tako... i neverovatna glupost je da se setup placa iako imas svoju opremu npr.....

@Daguerre
Informacija iz prve ruke (Telekom).
Mi jos ne znamo da li ce oni da naplacuju setup 6000 dinara jer oni koji su uzeli od Telekoma do sada nisu to uzeli zvanicno jer Telekom i dalje ne nudi ADSL krajnjim korisnicima. Kada bude krenuo sa tim, nista ih ne sprecava da promene uslove (na bolje ili gore, valjda ovo prvo :) ). Nadajmo se da ce bar u promo periodu biti nekih povoljnosti :p.
Glupo je diskutovati o ceni setup-a, jer je odavno poznato da ce samo Telekom nuditi ADSL u manjim gradovima a mozda to pocne da radi i u BG-u NS i Nisu (zvanicno). Ja MORAM da uzmem od Telekoma i da platim setup ako hocu ADSL u Svilajncu.
Pozdrav za zemljake i javljam ako ima nesto novo :)

Kod sklopi ugovor sa Telekom-om pre 1.12.2006. o koriscenju ADSL usluge, imace besplatan setup i popust u prva tri meseca koriscenja (mislim da je 15%, ali provericu, posto smo dobili zvanicno sapopstenje iz Telekoma o tome).

Cena 256k konekcije je oko 1250 dinara (provericu...).

Bice vest na sajtu, pa cu je linkovati ovde...

Nudice se i Dial UP Flat za 500 din, ali to vas ocigledno ne zanima :)

Poslednja izmena:
a 'oce li i drugi provajderi moci da nude usluge, ili je samo rezervisano za Telekom? Konkretno u Jagodini, ili drugim manjim mestima...

Kod sklopi ugovor sa Telekom-om pre 1.12.2006. o koriscenju ADSL usluge, imace besplatan setup i popust u prva tri meseca koriscenja (mislim da je 15%, ali provericu, posto smo dobili zvanicno sapopstenje iz Telekoma o tome).

Bice vest na sajtu, pa cu je linkovati ovde...

da li je cena od 1250 sa popustom ili bez?

npr. meni ne treba oprema jer imam svoju...tako da mi je glupo da placam setup...

Već ima duplo jeftinije (250Din) a oni još ni ovaj nisu ponudili... Toliko o Telekomu!
BTW; Otkud to da ovakva vest bude na Benchu, je Telekom neki sponzor ili je to slučajno odabrano?

www.ekonomist.co.yu
Internet za sve

EM Online

Osnovna namena akcije “Umrežavanje“ je popularizacija interneta u Srbiji. Zahvaljujući saradnji Telekoma Srbije, Comtrade-a, Findomestic banke i Microsofta, korisnicima usluga Telekoma biće omogućeno da nabave računare, koje će otplaćivati na više rata putem telefonskog računa.

Prema rečima Veselina Jevrosimovića, vlasnika Comtrade-a, sada svega 14-17 odsto stanovništva koristi internet, dok oko 21 odsto poseduje računar. Očekuje se da zahvaljući akciji broj korisnika poveća za 20 odsto. Kako kaže Igor Jecl, direktor direkcije za usluge Telekoma Srbija, ova kompanija planira da uvede 200.000 ADSL priključaka do 2008. godine, po do sada najnižim cenama na tržištu. ADSL priključak omogućava stalnu vezu sa internetom, pri čemu se ne blokira telefonska veza. Za korisnike koji ne žele ADSL, ili ne postoje tehničke mogućnosti Telekom je omogućio dial up pristup interenetu

To je bez PDV-a. ;)

paket 1 (256/64 kb/s) 1,208.00 1,425.44
paket 2 (512/128 kb/s) 1,811.00 2,136.98
paket 3 (768/192 kb/s) 2,415.00 2,849.70

(prvi iznosi su bez PDV-a a drugi sa uracunatim PDV-om).

ni jedno ni drugo vec cisto informativno

Akcija umrezavanje

Apsurdno je da se tekst i vest nalaze u sekciji SRBIJA 2020. godine :D :D

klik za link

znaci po tome setup 0 din.
paket1 (256/64 kb/s): oko 1200 - prva tri meseca: oko 1000
paket2 (512/128 kb/s): oko 1800 - prva tri meseca: oko 1500
paket3 (768/192 kb/s): oko 2400 - prva tri meseca: oko 2000
koliko sam ukapirao pdv je ukljucen... jer se spominje da je stara cena za paket3 2800 (to je sa pdv-om onda je logicno da su i nove cene sa pdv-om)..
i dialup flat 500 din. + prva 2 meseca 0 din.

ovako sam ja skapirao taj novi cenovnik... valjda je to to...

Poslednja izmena:
Upravo sam na lokalnoj Niskoj televiziji TV5 video da nece biti setup-a u promotivnom periodu (a to je valjda do kraja godine).

Evo, izvod iz saopstenja...

BEOGRAD 20.09.2006.- "Telekom Srbija" a.d. u oktobru započinje prodaju Internet usluga ADSL i DialUp. U narednim mesecima korisnici u svojim poštanskim sandučićima mogu očekivati ponudu sa detaljnim informacijama na koji način mogu postati Internet korisnici našeg nacionalog telekomunikacionog operatera.

Korisnicima će se osim vrlo pristupačne cene Interneta nuditi i mogućnost kupovine kompjutera na rate sa plaćanjem preko telefonskog računa. Kompanija ComTrade je u saradnji sa Findomestic bankom pripremila veoma povoljnu ponudu za korisnike Telekoma Srbija koja podrazumeva dve konfiguracije: * osnovnu konfiguraciju na 18 meseci sa iznosom mesečne rate od 20.81 EUR (uz učešće od 84 EUR) * naprednu konfiguraciju sa plaćanjem u 24 meseca i iznosom mesečne rate od 27.67 EUR (uz učešće od 144 EUR). U navedenim konfiguracijama će biti instaliran licencni Microsoft Windows XP Home, kao i Trial verzija (na mesec dana) Microsoft Office 2003. Svi računari imaju 3 godine garancije. Svi korisnici koji do 01.12. 2006 sa Telekomom sklope ugovor o korišćenju usluge ADSL biće oslobođeni plaćanja naknade za zasnivanje pretplatničkog odnosa u visini od 5.900,00 dinara.

Svim korisnicima koji budu zaključili ugovor do 01.12.2006 godine biti omogućen i popust od 15 odsto na cenu mesečne pretplate u periodu od tri meseca od dana aktiviranja usluge.

Cene paketa će biti: ADSL 1 (256/64 kb/s) 1.211,62 dinara (u cenu je uračunat PDV) (stara cena 1.425,44 dinara (uračunat PDV)) ADSL 2 (512/128 kb/s) 1.816,43 dinara (u cenu je uračunat PDV) (stara cena 2.136,98 dinara (uračunat PDV) ADSL 3 (768/192 kb/s) 2.422,24 dinara (u cenu je uračunat PDV) (stara cena 2.849,70 dinara (uračunat PDV)

Korisnici koji su u proteklom periodu redovno izmirivali telefonski račun imaće prednost da učestvuju u ovoj akciji i na taj način postanu Telekom Internet korisnik kao i da pod izuzetno povoljnim uslovima, preko kredita Findomestic banke, dođu do ComTrade računara. Za sve dodatne informacije korisnici mogu uputiti besplatni poziv Telekom Internet Call Centru na broj 0800 100 100, a postojeći Internet korisnici više detalja mogu saznati na www.telekomcentar.com <http://www.telekomcentar.com/>

Poslednja izmena:
pa cekaj, znaci, ako se neko prijavi do kraja godine dobije i adsl modem/ruter besplatno? posto pise da je to ukljuceno u onih 5900?

bilo bi lepo kad bi krenuli od 1 oktobra taman da ne placam vise veratu adsl pa da se odjavim i prijavim kod telekoma.........
nadam se da je tacno za free setup, meni u principu ne treba oprema imam svoju. Videcemo kako ce drugi provajderi reagovati ali ako svi predjemo na telekom pitanje je kako ce onda i to raditi i kolika ce agregacija biti. Mene verat ubija zbog laga u pes5 kada igram sa ex yu igracima u bpl ligi posto izgleda svaki paket ide u nemacku pa se opet vraca... zbog veratovog linka ka nemackoj. Na stranim serverima je ok i sa stranim igracima...pa zato hocu da predjem kod telekoma, a i vidim dobra je cena uzeo bi 768

Već ima duplo jeftinije (250Din) a oni još ni ovaj nisu ponudili... Toliko o Telekomu!
BTW; Otkud to da ovakva vest bude na Benchu, je Telekom neki sponzor ili je to slučajno odabrano?
Ko nudi za 250 din flat dial up?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno