koristi li neko www.elance.com?
Ja se registrovao free na guru i shvatio da bez love nema ni posla![]()
Ima li gde free za graficki dizajn ja bi da probam :type:
Ja sam već dugo vremena besplatno prijavljen na taj guru.com, i nisam video da ima dosta poslova koji bi opravdali placanje samom sajtu za članarinu. Dobro, možda je moja specijalnost (programi za mobilne) jednostavno slabo zastupljena tamo, ali eto ja nikad ne bih dao ni dolar tom sajtu![]()
Postoji li neki sajt na kome se mogu naci jednokratni poslovi projektovanja u elektronici, znaci nesto slicno ovim vasim sa programiranjem?
Na guru.com nisam dobio nijedan posao do sada. Aplicirao sam na nekoliko, ali jednostavno nisam dobio cak ni odgovor. Uopste mi nije jasno zasto je to tako.
Na rentacoder.com je potpuno druga situacija, tamo me chak i zovu sami poslodavci, plus shto sam upoznao dosta ljudi sa kojima sam razvio poslovni odnos i van tog sajta. Rentacoder varijanta mi je mnogo poshtenija, sajt ti uzme pare onda kada ih ti zaradish. Elance i Guru ti uzimaju pare i na pretplatu a i procenat od zarade. Malo li je?
Šta ja znam... ne bih se ja bunio da dam sajtu 200$ godišnje, ali od para koje tamo zaradim. Ovako mi deluje kao da su ili halavi ili ne zarađuju dovoljno da bi smeli da daju takve uslove, a ni jedna ni druga varijanta mi ne deluje dobro![]()
Sve je to lepo (i vecinom istinito) shto vi prichate, ali ja ostajem pri tome da za mene nije isplativo da dajem pretplatu jer jednostavno nema dovoljno poslova koje bih obavljao. Shta da kazhem kad se na RAC u pola meseca pojavi 10 i vishe poslova za mene, a na guru.com dodje jedan u 3 meseca.
Onaj odesk.com mi se, pak, svidja. Prijavicu se tamo pa cu videti sta ce biti![]()
Hahah vi bash navalili da me oterate sa RACMeni je tamo trenutno sasvim dobro, necu sigurno pobeci glavom bez obzira ali cu pogledati i shta ostali nude, evo obecavam
![]()
Evo, ako neko hoće da uradi copy/paste 10.000 članaka sa jednog sajta na drugi za 30$, rok je 8 dana, posao sa rent-a-codera. Poslodavac je neki Rumun. Ja već sat vremena ne znam da li da se smejem ili da plačem.Mislio sam da dash par primera nekih projekata sto si nashao i radio sa rentacoder-a.
Evo, ako neko hoće da uradi copy/paste 10.000 članaka sa jednog sajta na drugi za 30$, rok je 8 dana, posao sa rent-a-codera. Poslodavac je neki Rumun. Ja već sat vremena ne znam da li da se smejem ili da plačem.
Ostavljam vama za zabavu da izračunate koliko je vremena potrebno za to da se uradi taj copy/paste 10.000 tekstova.
Već su dvojica probala (za 20$) i - naravno - pukli su i izgubili arbitražu. To niko ne može da uradi ni za 30.000$. Sad se javila i treća budala.
Rumun nije naivan, on je svestan da je to nemoguće i traži *****e. Prvi koji pukne će mu uraditi copy/paste 500-1000 komada, drugi isto, treći isto... Za mesec dana će imati ceo posao urađen potpuno free (i pritom će sahraniti desetak retarda na RAC-u). To je bezmalo tipičan poslodavac sa rent-a-codera.
Videh danas da se traži izrada sajta veoma nalik jednom drugom sajtu, maksimalno se plaća 30$. Sajt čija se kopija želi sasvim izvesno nije plaćen manje od 2500$. Jedan Indus traži da mu se uradi sajt koji ima sve funkcije rent-a-codera - plaća max. 200$. Drugi traži da mu se uradi isto kao Flicr - plaća 150$ (čak su i na Coderu za ovakve poslove plaćali 25.000+ dolara).
Jednostavno, tamo 99.99% poslodavaca nudi potpuno sumanuto niske cene - i uvek im se neko javi. Da li im zaista i urade to što su obećali - i ja se pitam?!
Ma znam... Pa pazi, i ja sam "Top Coder" na rent-a-coderu. Ali tamo je toliko malo ozbiljnih poslodavaca u poslednje vreme da je to zaista strašno.ozbiljni kupci ne uzimaju takve ljude niti placaju tako niske cene.
Ma znam... Pa pazi, i ja sam "Top Coder" na rent-a-coderu. Ali tamo je toliko malo ozbiljnih poslodavaca u poslednje vreme da je to zaista strašno.
Joj, što je meni žao jednog posla... Javio se neki čiča, pesnik, traži neki sitan update sajta. Što je najgore, meni je matori bio strašno simpa, svideo mi se i njegov sajt i njegovi tekstovi i on kao faca. Koliko da mu tražim, ajd lupim 100$ (a mislim se, za te sitnice je i to mnogo). Avaj, čiča ne misli da su to sitnice, za njega je to ravno magiji, pita me "jesam li ja siguran da to umem". Ja bio nešto nakrivo nasađen i odvalim mu nešto u fazonu "ko može biti 100% siguran u bilo šta". I matori uze nekog Poljaka za 150$ + mu dao još 25$ bonusa. Nije mi toliko krivo zbog love, koliko bi baš sa uživanjem odradio taj posao. E jesam ******!da najbolje kad uhvatis nekog zelenog koji je tek dosao pa ga sisas dok ne shvati tacne cene![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari