Šta je novo?

Poslovi preko interneta - Saveti & Iskustva

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja ozbiljno gledam www.elance.com i www.guru.com da krenem sa njima od februara kad mi se zavrse obaveze na faxu. najverovatnije cu izbarati samo jedan za pocetak jer se placaju... pa cu videti kako ce ici stvari

Ja se registrovao free na guru i shvatio da bez love nema ni posla :mad:
Ima li gde free za graficki dizajn ja bi da probam :type:

Ja sam već dugo vremena besplatno prijavljen na taj guru.com, i nisam video da ima dosta poslova koji bi opravdali placanje samom sajtu za članarinu. Dobro, možda je moja specijalnost (programi za mobilne) jednostavno slabo zastupljena tamo, ali eto ja nikad ne bih dao ni dolar tom sajtu :)

Ja sam već dugo vremena besplatno prijavljen na taj guru.com, i nisam video da ima dosta poslova koji bi opravdali placanje samom sajtu za članarinu. Dobro, možda je moja specijalnost (programi za mobilne) jednostavno slabo zastupljena tamo, ali eto ja nikad ne bih dao ni dolar tom sajtu :)

jesi dobijao neke poslove... daj po koji hint :)

Postoji li neki sajt na kome se mogu naci jednokratni poslovi projektovanja u elektronici, znaci nesto slicno ovim vasim sa programiranjem?

Na guru.com nisam dobio nijedan posao do sada. Aplicirao sam na nekoliko, ali jednostavno nisam dobio cak ni odgovor. Uopste mi nije jasno zasto je to tako.

Na rentacoder.com je potpuno druga situacija, tamo me chak i zovu sami poslodavci, plus shto sam upoznao dosta ljudi sa kojima sam razvio poslovni odnos i van tog sajta. Rentacoder varijanta mi je mnogo poshtenija, sajt ti uzme pare onda kada ih ti zaradish. Elance i Guru ti uzimaju pare i na pretplatu a i procenat od zarade. Malo li je?

Na guru.com nisam dobio nijedan posao do sada. Aplicirao sam na nekoliko, ali jednostavno nisam dobio cak ni odgovor. Uopste mi nije jasno zasto je to tako.

Na rentacoder.com je potpuno druga situacija, tamo me chak i zovu sami poslodavci, plus shto sam upoznao dosta ljudi sa kojima sam razvio poslovni odnos i van tog sajta. Rentacoder varijanta mi je mnogo poshtenija, sajt ti uzme pare onda kada ih ti zaradish. Elance i Guru ti uzimaju pare i na pretplatu a i procenat od zarade. Malo li je?

pazi i ja sam u istoj situaciji na Rentacoder-u ali mislim da su Elance i Guru profesionalnija mesta bas zbog toga sto se placaju a i projekti su sa vecim budzetima... i kad pogledas ako uspes da zakljucis poslove 200$ godisnje nije neka para (ovo pisem za guru).

neki dan sam nasao jos jedan:

https://www.odesk.com (ovo je bas profi) da bi radio kod njih kao service provider treba ti 3 godine iskustva u polju koji hoces da radis, rade intervju sa kandidatima itd... vredi pogledati. proviziju ne skidaju od codera nego dodaju na sumu koju trazis pa naplate buyeru

Šta ja znam... ne bih se ja bunio da dam sajtu 200$ godišnje, ali od para koje tamo zaradim. Ovako mi deluje kao da su ili halavi ili ne zarađuju dovoljno da bi smeli da daju takve uslove, a ni jedna ni druga varijanta mi ne deluje dobro :)

ima li ko iskustva s elance? ako se moze ok raditi, $200 godisnje je najmanji problem.
koristi li ko www.scriptlance.com? ja sam nasao tu neke ljude s kojima veoma ozbiljno radim va sajta.

Šta ja znam... ne bih se ja bunio da dam sajtu 200$ godišnje, ali od para koje tamo zaradim. Ovako mi deluje kao da su ili halavi ili ne zarađuju dovoljno da bi smeli da daju takve uslove, a ni jedna ni druga varijanta mi ne deluje dobro :)

nemoj se uvrediti ali ti sajtovi nisu za sitnicarenje i projecte od 10-100$, pa shodno tome imaju i predplatu. to nije ni 20$ mesecno. Rentacoder je divlji zapad i sto se kodera i sto se buyera tice.

iskreno, RAC je gubljenje vremena.... jedino vredi pokusati naci nekog s kim bi se saradjivalo van sajta.

raindog je jedan od malobrojnih srecnika.

ja sam imao fantasticna iskustva s poslovima s ljudima koje sam sretao na forumima.

raindog... da... elance uopste nije skup... a para ipak nema bez para. tom poslovnom politikom zapravo odbijaju one ''pick me up'' indijce [ko je gledao kako izgledaju bids na freelance sajtovima, zna na sta mislim]. ;) takodje, odbijaju neozbiljne klijente. uopste na elance nije mesto B igrachima.

Jedna ilustracija velicine Elance-a: tamo najbolji service provideri imaju po par 100.000$ (da stotina hiljada) ukupnog prihoda a mislim da sam vidjao i neke sa 1.000.000$. Pa ti vidi koliko zarade samo na proviziji. Ta predplata je bas zato da se neozbiljni prodavci ne bi pojavljivali. jer sta te kosta da odes na RAC prijavis se, dobijes posao i da ga ne uradis i odes... a covek koji te zaposlio izgubi vreme, zivce i novac.

pa da... RAC je definitivno ''igrala se deca'' varijanta. ne kazem da nije moguce, ali ROI je suvise mali.

Sve je to lepo (i vecinom istinito) shto vi prichate, ali ja ostajem pri tome da za mene nije isplativo da dajem pretplatu jer jednostavno nema dovoljno poslova koje bih obavljao. Shta da kazhem kad se na RAC u pola meseca pojavi 10 i vishe poslova za mene, a na guru.com dodje jedan u 3 meseca.

Onaj odesk.com mi se, pak, svidja. Prijavicu se tamo pa cu videti sta ce biti :)

Sve je to lepo (i vecinom istinito) shto vi prichate, ali ja ostajem pri tome da za mene nije isplativo da dajem pretplatu jer jednostavno nema dovoljno poslova koje bih obavljao. Shta da kazhem kad se na RAC u pola meseca pojavi 10 i vishe poslova za mene, a na guru.com dodje jedan u 3 meseca.

Onaj odesk.com mi se, pak, svidja. Prijavicu se tamo pa cu videti sta ce biti :)

To si u pravu ako poslova koje radis nema na tim sajtovima onda se definitivno ne isplati.

verovatno postoji nesto i za tebe... potrazhi.... pitaj na forumima vezanim za ono shto radish.

Hahah vi bash navalili da me oterate sa RAC :) Meni je tamo trenutno sasvim dobro, necu sigurno pobeci glavom bez obzira ali cu pogledati i shta ostali nude, evo obecavam :)

Hahah vi bash navalili da me oterate sa RAC :) Meni je tamo trenutno sasvim dobro, necu sigurno pobeci glavom bez obzira ali cu pogledati i shta ostali nude, evo obecavam :)

i ja jos uvek hvatam poslove na RAC. malo sam postao probirljiv, ali ostao sam. Mi ti samo pokusavamo da predocimo alternative... ni ja jos nigde nisam presao ali uveliko planiram da radim jos negde... to ne znaci da cu napustiti RAC, jesu dzukele ali znam kako rade i sva njihova pravila su mi u malom prstu pa i kada dodje do arbitracije dupe im pomeram :banana:

sretno ti bilo! ;) :type:

ladno banovali ceo SBB na rentacoder sajtu. koje pic..
Microsoft VBScript runtime error '800a01b6'

Object doesn't support this property or method: 'Key'

/CrossWeb/include/BannedIpAddress.asp, line 365

niko sa sbb-a trenutno ne moze da pristupi znaci bruka

nasao sam resenje. nisu sve ip adrese banovane pa ako vam ne radi cepajte

ipconfig /release
ipconfig /renew

dok ne dobijete ip koji nije banovan... desi se da sa nekim mozete otvoriti neke strane a ostale ne. posle 3. puta uspeo sam

Mislio sam da dash par primera nekih projekata sto si nashao i radio sa rentacoder-a.
Evo, ako neko hoće da uradi copy/paste 10.000 članaka sa jednog sajta na drugi za 30$, rok je 8 dana, posao sa rent-a-codera. Poslodavac je neki Rumun. Ja već sat vremena ne znam da li da se smejem ili da plačem.

Ostavljam vama za zabavu da izračunate koliko je vremena potrebno za to da se uradi taj copy/paste 10.000 tekstova.

Već su dvojica probala (za 20$) i - naravno - pukli su i izgubili arbitražu. To niko ne može da uradi ni za 30.000$. Sad se javila i treća budala.

Rumun nije naivan, on je svestan da je to nemoguće i traži *****e. Prvi koji pukne će mu uraditi copy/paste 500-1000 komada, drugi isto, treći isto... Za mesec dana će imati ceo posao urađen potpuno free (i pritom će sahraniti desetak retarda na RAC-u). To je bezmalo tipičan poslodavac sa rent-a-codera.

Videh danas da se traži izrada sajta veoma nalik jednom drugom sajtu, maksimalno se plaća 30$. Sajt čija se kopija želi sasvim izvesno nije plaćen manje od 2500$. Jedan Indus traži da mu se uradi sajt koji ima sve funkcije rent-a-codera - plaća max. 200$. Drugi traži da mu se uradi isto kao Flicr - plaća 150$ (čak su i na Coderu za ovakve poslove plaćali 25.000+ dolara).

Jednostavno, tamo 99.99% poslodavaca nudi potpuno sumanuto niske cene - i uvek im se neko javi. Da li im zaista i urade to što su obećali - i ja se pitam?!

Evo, ako neko hoće da uradi copy/paste 10.000 članaka sa jednog sajta na drugi za 30$, rok je 8 dana, posao sa rent-a-codera. Poslodavac je neki Rumun. Ja već sat vremena ne znam da li da se smejem ili da plačem.

Ostavljam vama za zabavu da izračunate koliko je vremena potrebno za to da se uradi taj copy/paste 10.000 tekstova.

Već su dvojica probala (za 20$) i - naravno - pukli su i izgubili arbitražu. To niko ne može da uradi ni za 30.000$. Sad se javila i treća budala.

Rumun nije naivan, on je svestan da je to nemoguće i traži *****e. Prvi koji pukne će mu uraditi copy/paste 500-1000 komada, drugi isto, treći isto... Za mesec dana će imati ceo posao urađen potpuno free (i pritom će sahraniti desetak retarda na RAC-u). To je bezmalo tipičan poslodavac sa rent-a-codera.

Videh danas da se traži izrada sajta veoma nalik jednom drugom sajtu, maksimalno se plaća 30$. Sajt čija se kopija želi sasvim izvesno nije plaćen manje od 2500$. Jedan Indus traži da mu se uradi sajt koji ima sve funkcije rent-a-codera - plaća max. 200$. Drugi traži da mu se uradi isto kao Flicr - plaća 150$ (čak su i na Coderu za ovakve poslove plaćali 25.000+ dolara).

Jednostavno, tamo 99.99% poslodavaca nudi potpuno sumanuto niske cene - i uvek im se neko javi. Da li im zaista i urade to što su obećali - i ja se pitam?!

ozbiljni kupci ne uzimaju takve ljude niti placaju tako niske cene. a i uveli su expert guarantee gde ti kao prodavac moras dati postotak od cene projekta kao garanciju da ces zavrsiti. ako ti je rentacoder divlji zapad kao sto i jeste idi na guru.com ili elance.com na guru jos i mozes nesto raditi za dz na elance se sve placa

ozbiljni kupci ne uzimaju takve ljude niti placaju tako niske cene.
Ma znam... Pa pazi, i ja sam "Top Coder" na rent-a-coderu. Ali tamo je toliko malo ozbiljnih poslodavaca u poslednje vreme da je to zaista strašno.

Ma znam... Pa pazi, i ja sam "Top Coder" na rent-a-coderu. Ali tamo je toliko malo ozbiljnih poslodavaca u poslednje vreme da je to zaista strašno.

da najbolje kad uhvatis nekog zelenog koji je tek dosao pa ga sisas dok ne shvati tacne cene :) . ja polako migriram na guru.com cak se i razmisljam da im dam tih 200$/year

da najbolje kad uhvatis nekog zelenog koji je tek dosao pa ga sisas dok ne shvati tacne cene :)
Joj, što je meni žao jednog posla... Javio se neki čiča, pesnik, traži neki sitan update sajta. Što je najgore, meni je matori bio strašno simpa, svideo mi se i njegov sajt i njegovi tekstovi i on kao faca. Koliko da mu tražim, ajd lupim 100$ (a mislim se, za te sitnice je i to mnogo). Avaj, čiča ne misli da su to sitnice, za njega je to ravno magiji, pita me "jesam li ja siguran da to umem". Ja bio nešto nakrivo nasađen i odvalim mu nešto u fazonu "ko može biti 100% siguran u bilo šta". I matori uze nekog Poljaka za 150$ + mu dao još 25$ bonusa. Nije mi toliko krivo zbog love, koliko bi baš sa uživanjem odradio taj posao. E jesam ******!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno