Šta je novo?

Darkstar One

shto se tice drugog problema, verovatno si preskocio neki Side-mission, poshto obicno sa njima otkrivash te skrivene sisteme. Tacnije, ako je znak pitanja na tom sistemu onako tamno siv a ne beo kao ostali onda je sigurno jedan od tih shto se otkriva side misijama ;)

Pa da, znam i ja da je side mission ali kazem, sve sisteme u krugu sam obisao i nista nisam nasao, moracu ponovo da probam kad ne budem imao pametnije sta da radim.

igra je totalno genericka, razocharao sam se pomalo, ne verujem da cu imati zivaca da je igram do kraja.... freelancer je tata za ovu igru... o ostalim da ne pricam

igra je totalno genericka, razocharao sam se pomalo, ne verujem da cu imati zivaca da je igram do kraja.... freelancer je tata za ovu igru... o ostalim da ne pricam

Po meni je bas Freelancer linearan, ovde uopste ne moras da pratis pricu, mozes da radis sta god hoces, kao "Elite" nekada... Mada, obe igre su vrlo slicne.

Mislim da je u pitanju prividna nelinearnost. Glavni quest je jako linearan, samo što da bi ga odradio, moraš malo švrljati radi budženja. A to švrljanje je mnogo ponavljajuće, što je zapravo i jedino što smeta.

ma ovde je sve jedno te isto te jedno te isto :) stanice, brodovi, oruzja, sistemi, zadaci, protivnici... ali sve...dodji u sistem pokupi artefakte usput pobije desetine pirata koji su skoro uvek isti, idi do glavne misije, oslobodi sistem od pirata, i na kraju pre nego sto skochis u drugi sektor pobij piratske grupe da bi dobio najbolje oruzje za trenutni lvl, skoro je totalno nepotrebno kupovati oruzja, onda vec imas dovoljno para da pokupujes dodatke za brod.... u freelanceru je delovalo da je svet mnogo zivlji dinamicniji, a i sve ostalo raznovrsnije... 8 sam lbl i vec imam utisak da je ovo neka vrsta diabla u svemirskom brodu, s tim sto je diablo kompleksniji....

Pa ja sam istovetan utisak imao i u Freelanceru. Kvazinelinearnost koja se svodi na 4 istovetna zadatka po privrednoj grani (trgovina, lov na ucene, piraterija...) u svakom postojećem sistemu.

igra je ok, cak i vise od toga, gornja srednja klasa :d , po meni zbog vec vidjenog, ali Wing Commander, Free Space, i X-Wing serijali su legende,
ona moze da se poredi sa Free Lancerom

nego imam jedan problem

kod mene na masini igra sljaka odlicno 6800GT Club3D 84.21 drajveri

kod ortaka koji ima 7600GT MSI isti drajveri igra buguje, tj. posle odrenjenog vremena
sve sto je u 3d okruzenju pociva da biva mutno i to krene od malo mutnog do potpunog ne raspoznavanja objekata, dok je recimo meni za kupovinu ok, kokpit isto ok, cak i u levom donjem uglu, gde se vidi objekt koji je "targetovan" je ok, znaci ostar
dok su planete, ostali brodovi, asteroidi, stanice i sve ostalo sto se vidi iz broda mutno
probali smo sa vise drajvera, tu je bio umesan i Driver Cleaner, i opet isto
poslednje drajvere koje imamo su 91.33 ista prica
jel ima neki update koji resava taj problem i/ili drajveri

napominjem da je kartica ispravna sve igre rade normalno, oblivion, fear, prey,
3d markovi svi prolaze na taktovima 600/840 kako i sve igre,
porbali smo i DS1 na default "colockovima", ista stvar

pomoc!:wall: :crash:

EDIT:
juce je instaliran WIN XP SP2
verzija igre 1.1.1368

problem je resen uninstaliranjem igre i ponovnim instaliranjem :wall: :crash:
sve radi ok

Pa ja sam istovetan utisak imao i u Freelanceru. Kvazinelinearnost koja se svodi na 4 istovetna zadatka po privrednoj grani (trgovina, lov na ucene, piraterija...) u svakom postojećem sistemu.

isto s. drugo pakovanje, s tim sto je freelancer bio malo mirishljavije sra*e :d

ja uopste ne tvrdim da mi je igra nesto najbolje sto sam ikad igrao...
obzirom da je broj ovakvih igara koji je izasao u zadnjih 5 godina, takodje 5 ili manje, onda je ovo definitivno jedna od top 5 igara ovog zanra u zadnje vreme i kao takva mi se igra dok mi malo ne dosadi...

Samo da vam kazem igra je ocajna na dzojstiku, skoro pa ne igriva, nema nikakvih podesavanja, dead zone je po defaultu ogroman, a osetljivost kad se namesta utica na krajnji spin/ruder speed...tj ako je mala dovoljno da mozes lepo da pratis brodove onda ne mozes da se okrenes punom brzinom, a ako to dignes na 50% da bi dobio punu brzinu pri okretanju onda je osetljivost takva da ne moze covek nista da pogodi :( + nema podesavanja dead zone-a u igri :(

Čemu džojstik? Za neke druge svemirske simulacije da, ali DarkStar je prosto idealan za miša i tastaturu. Verujem da se zato nisu ni cimali sa podrškom za džojstik.

Poslednja izmena:
pa imam ga pa mi je bilo logicno da "letim" svemirskim brodom dzjojstikom :d

i meni... no nish od joysticka... opet mish...
IW2 je po meni najbolja igra na ovu temu (x mi je suvise komplikovan),a super je za joy...

Naprotiv, palica zadovoljstva u ovakvim igrama mora biti neka vrsta native kontrolera. To nije tako jednostavno objasniti, ali da probam najplastičnije - gomila pokreta su nedostupni mišem, naročito onih naprednih koji su i najbitniji i najteži za izvođenje. Sa palicom zadovoljstva je lako izvoditi twist i okretanje, kao i mnoga fina podešavanja brzina. Onaj ko je igrao sa palicom zadovoljstva upravo zna koliko je moćna kombinacija palica zadovoljstva + tastatura kao neka vrsta pomoćnog kontrolnog panela. Ovako, pošto miš ne daje pun dijapazon pokreta mora da se leva ruka drži na tastaturi upravo na onom delu koji reguliše pokrete.
Poenta celog sistema kod svemirskih simulacija jeste što brži pristup naprednim kontrolama - prebacivanje energije, označavanje meta itd. - što je na efikasan način moguće samo palicom zadovoljstva u jednoj + držanjem ruke na tastaturi i to pretežno na sredini/desno, jer se te kontrole tamo nalaze. Ovako mora da se drži desna ruka na mišu, a leva skroz levo na tastaturi gde su kontrole za kretanje, a kad se hoće pristup naprednim kontrolama ili se puštaju kontrole za kretanje i leva ruka kreće ka desnoj strani tastature ili se napušta miš (kontrole za pravac i pucanje).

Nadam se da nisam bio preterano konfuzan i opširan. Sve u svemu, ko je jednom navikao na palicu zadovoljstva + tastaturu nikad ne može u potpunosti podržati sistem miš + tastatura u ovakvim igrama, i mora popljuvati developera u slučaju izostavljanja podrške za odgovarajući kontrolni sistem...

Poslednja izmena:
Svideće ti se pošto ćeš moći da uradiš ono što je tebi najbitnije za gejmplej - da upališ 16xAF i 8xAA i teraš bez problema :D :)
Ozbiljno, nisi ni znao za igru? :) Najbolja igra žanra. Ali mora sa palicom zadovoljstva da se igra. Preporučujem i skidanje pečeva, koliko se sećam bez istih dođe do bagovanja kad stižu mejlovi za glavni kvest tamo negde u 2. ili 3. činu...

sve se slazem sa filipenkom u vezi joya, ali u freelanceru i ds1 joy nije podrzan kako treba i prosto je lakse igrati misem, sto je mana (po meni i najveca).
najozbiljnija mana ds1 je sto se iscimam da prebacim plazma moc, ili aktiviram reparaciju stita/broda, cim ja tu moram levo desno misem, space, itd...
a da ne pominjem kolko je nezgodno menjati tip projektila... skroz sam odustao od istih, sad samo pucam ko selja... da li ds1 moze mine i dronove da ima ili to samo pirati?!

iw2... sad sam se setio zasto je nisam presao |((

bas zbog bugova... zbog nje sam palicu i uzimao... i onda kad je izasao pacth jedna spodoba uzajmi diskove od mene i nikad ih ne vrati... a ekstra igra...
sad kako ce raditi na makini novije generacije... hmm ne znam... ako je nabavis javi nam gxx

al znaci super reseno milion stvari sto su mi u freelanceru smetale i sad u ds... pa cak je i prica puno bolja (da ne kazem skoro odlicna), kontrole super... mislim da cak ni ne radi bez joya?!

Skinuo sam demo.. lepo izgleda... mozda i bude interesantno... ALI... nemogu da invertujem misha. Dakle, zelim mish dole - brod gore, mish gore - brod dole. Pratio sam njihov forum gde su developeri pokusali da objasne da je to loshe, ali ja jednostavno nemogu da igram space sim ako se mish ponasa kao u windowsu.

Ako neko ima kompletnu igru, interesuje me da li moze da se invertuje mish za vreme leta, a da se na stanici ponasa kao u windowsu? Da li je ovaj problem resen najnovijim patchem 1.2?

pa to invertovanje misa i jeste najveci problem meni...znam ja da igram misem ali kad uletim u space sim i ne radi invert - = ******

@danijel - okacen request na EUC-u :) mozda neko i ima ako ne, naci cu ga.

@filipenko

stvarno nisam znao za igru, vidim da je iz 2001, nebitna grafika, bitno da je napucavanje dobro. Takodje napokon cu da instaliram starlancer

sramota me da kazem da sam kupio palicu jer me iznerviralo sto ne radi invert u dark staru i hteo sam da uzivam u igrici , i tako ja lepo odem i kupim plaicu, kad ono...

pa to invertovanje misa i jeste najveci problem meni...znam ja da igram misem ali kad uletim u space sim i ne radi invert - = ******

@danijel - okacen request na EUC-u :) mozda neko i ima ako ne, naci cu ga.

@filipenko

stvarno nisam znao za igru, vidim da je iz 2001, nebitna grafika, bitno da je napucavanje dobro. Takodje napokon cu da instaliram starlancer

sramota me da kazem da sam kupio palicu jer me iznerviralo sto ne radi invert u dark staru i hteo sam da uzivam u igrici , i tako ja lepo odem i kupim plaicu, kad ono...
Hehe dobro si se ispalio :) Ali veruj, ispalili su te na tvoju korist. Koju si palicu uzeo? I nisi još uvek igrao Starlancer? Strašno, ja ga nisam obrnuo ni 6-7 puta...:d
Bedak je zaista što svem. simulacija fali kao 'leba, i arkadnih i nearkadnih...IW2 je po meni apsolutno idealna mera.
Danijel je pitao da li on beše nije ni mogao da se igra bez džojistika - u suštini ne. Mogla je da se pokrene igra, ali kretanje je onda bilo moguće samo korišćenjem autopilot funkcije, što je bilo užasno :p

nisam starL igrao jer nisam imao plaicu tada, posle sam zaboravio...a palicu sam uzeo najobicniju sa 8 dugmadi, genius neki za 1000din, nis posebno ali radi posao, nisam hteo da ulazem u nesto sto cu koristiti jednom godisnje (na zalost :wall: voleo bi da je situacija takva da ima igrica dovoljno da je koristim 5 puta godisnje..ali ***.)

ako je ista ko moja, onda skripi kad je malo jace nagnes... ja sam joj znatno digao kvalitet tako sto sam uzeo pistolj za plastiku i nalio jedno po kile plastike unutra, da dobije na snazi...

pri kraju sam ds-a, sve me vise smara... tj NADAM se da je kraj...

Poslednja izmena:
max fighter F23-U je model koji imam. Ne skripi nista na svu srecu.

pocece |)) meni je proskripao uz IW2 samo tako
moj je isto to, samo bez u... pistolj za plastiku je majka |)

presao sam ds...
uninstalirao... tolko o igri...

Ja imam F23 ali na game port. Nervira me samo sto ne moze na dole da ide do kraja. Mislim, povucem ja palicu do kraja ali software ne detektuje skroz do kraja. :wall:
Znaci, ovaj IW2 je dobra igra? Nisam ni ja cuo za nju.

Ja imam F23 ali na game port. Nervira me samo sto ne moze na dole da ide do kraja. Mislim, povucem ja palicu do kraja ali software ne detektuje skroz do kraja. :wall:
Da li si dobro kalibrisao joy?

Naravno da jesam, ali prokletinja jednostavno nece da radi kako treba. :wall:

Poceo sam da igram igru i svidja mi se za sada.
Imam 2 pitanja,nekako mi se poremetilo pucanje pa ne puca ka sredini gde ciljam nego puca iz sredine ka levoj i desnoj strani,zna li neko kako da vratim da puca ka sredini mete?
I gde i kako da nalazim te artifakte ili kako se zovu da bi napredovao u klasu 2?
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno