Šta je novo?

Apple TV+

Kazu da ce novi ATV da predstave sad 13-og.
I ja cekam da izadje kako bih se resio vidaa os-a.
TV program inace odavno ne gledam, klinac gleda yt, a posto imam mbp, lagano moze bilo koji stream sa njega.

Imam jos 0.5 dolara da potrošim da bih mogao da prebacim nalog sa USA na Srbiju. Ne mogu nikako preko podrške da dodjem do nekog maila ili chata da mi to ponište. Samo me vrti u krug. Na koji mail ste pisali?

Na domaćem nalogu ne (ni uz VPN). To je dostupno samo na američkom nalogu za Apple TV koji košta 15$/me.

Ja koristim Apple TV 4K (2022) već 3 godine.
Prezadovoljan. Nikad dosad nisam koristio tako fluidan tv OS.
Ima sve sto mi treba, mada oni koji koriste EON i slične app, toga nema (ima MOVE TV)
Kako nema eon-a? Za iOS ima a za njihov box nema?😳

Au,taman hteo da se resim djubreta od chromcasta a ono me ceka drugo djubre. Treba da imam 3,4 boxa pa da mi zadovolji potrebe.😡

Imam jos 0.5 dolara da potrošim da bih mogao da prebacim nalog sa USA na Srbiju. Ne mogu nikako preko podrške da dodjem do nekog maila ili chata da mi to ponište. Samo me vrti u krug. Na koji mail ste pisali?
Ja bih pre kupio neku aplikaciju za recimo 1,99 dolara. Dodaš na račun tačno 1,49 pošto mora više od 1 dolara kad se uplaćuje i očistiš to.🙂

Pročitaj ovde

Ili pozovi broj odavde

Da li si pre dobijao, da li si u međuvremenu menjao operatora?
Pozovi podršku tvoje mreže i reci da ne dobijaš verifikacione kodove od Apple-a i da provere. Dešavalo se da i oni prolupaju oko spam filtera za određene servere.
Takođe možeš nakon toga da kontaktiraš Apple support besplatno preko +18002752273 Viber broja.

Ili jednostavno napravi novi srpski nalog 😃

Pročitaj ovde

Ili pozovi broj odavde

Ili jednostavno napravi novi srpski nalog 😃
Zar nije lakše da sve to sredi preko četa?
Doslovno postoji opcija na njihovoj support strani. Mnogo je zaguljeno naći je jer moraš više puta da se vrtiš po istim stranicama, ali pre par dana sam chatovao sa podrškom.

Takodje, ako pričate telefonom pitaju vas koji jezik pričate da probaju da nadju nekog ko govori vaš jezik u supportu. Meni su jednom našli Hvrata 🙂

Bolje ostavi taj USA neka stoji. Može da se desi da zatreba. Jedino ako nemaš neki specifičan razlog ali ne vidim što ti oba ne bi funkcionisala bez problema.
Napravi nov na Srbiju i koristi ga. Neke google aplikacije nemaš na Srbiji, neke onamo... Tih pola dolara neka stoji, možda ti jednom zatreba.

Zar nije lakše da sve to sredi preko četa?
Doslovno postoji opcija na njihovoj support strani. Mnogo je zaguljeno naći je jer moraš više puta da se vrtiš po istim stranicama, ali pre par dana sam chatovao sa podrškom.

Da ako su izmenili da se lako dođe do cheta pošto je to uvek bila najbolja opcija, ali davnih dana, jedna od najteže dokučivih 😃

Takodje, ako pričate telefonom pitaju vas koji jezik pričate da probaju da nadju nekog ko govori vaš jezik u supportu. Meni su jednom našli Hvrata 🙂

Nikad pre ovo nisu nudili, lepo sa njihove strane 😃

Bolje ostavi taj USA neka stoji. Može da se desi da zatreba.

Napravi nov na Srbiju i koristi ga.

Mislim da je ovo najbolja kombinacija 😃

Ideja mi je da joj (ženi) inače prebacim na srpski nalog i dodam našu karticu za plaćanje i tako završim sa ovim gift karticama. Usput dobije i ovaj apple TV. Da li nešto propuštam?

Ideja mi je da joj (ženi) inače prebacim na srpski nalog i dodam našu karticu za plaćanje i tako završim sa ovim gift karticama. Usput dobije i ovaj apple TV. Da li nešto propuštam?

Jel mozes da pojasnis gift kartice?
One se vezuju za region, ne za telefon.
Ako prebacis na RS nalog ne mozes da koristis redeem-ovana sredstva.

Ideja mi je da joj (ženi) inače prebacim na srpski nalog i dodam našu karticu za plaćanje i tako završim sa ovim gift karticama. Usput dobije i ovaj apple TV. Da linešto propuštam?

Izloguj se sa tog starog naloga, napravi novi srpski i miran si, nema potrebe da ga prebacuješ. Taman ga sačuvaš ako ti zatreba za neku aplikaciju.

Ako su ti Gift kartice namenjene za Apple Care plus program, onda ne smeš da seliš USA nalog jer gubiš AC+. Nije dostupan u Srbiji.
Onda ostaviš samo Aplle Store aplikaciju na USA da bi kupovao gift card (jedino za to je koristim, možda sam nekad i kupio nešto od app za sitne pare).
Glavni nalog i App Store mogu na Srbiju. Ali ne smem da tvrdim za AC+. ja nemam nijedan pošto nasledim od sestrića stari telefon a on dobije novi, pa je na njega ceo AC+.
Ako je u pitanju iCloud prostor onda prebaci sadržaj na neki od načina koji ti odgovara (imaš neku gomilu uputstava). Meni za koji dan ističe iCloud na USA, kupio za Srbiju i prebaciću verovatno tada glavni. App store mi je na Srbiji zbog TV i muzike (najjeftinije trenutno, otkazao sam spotify odmah).
Uglavnom, ne lomi glavu, naći češ način koji ti odgovara. Nije to da menjaš crkvu, stranu u ratu, klub za koi navijaš 🙂 Jednostavno Log Out/Log in i nađi kako ti odgovara.

EDIT: ako je za AC+ da moraš reedem code od gift kartice na USA, prebaciš ga samo to odradiš pa vratiš. Meni je na USA i PayPall (i kod sestriča moj PayPall) pa se ne brinem više toliko oko gift kartica. I dalje mi nije banovan pa mogu tako.
Bio mi je telefon na zameni baterije pa sam se dosta igrao sa nalozima. Mislio sam da će dodavanje kartica u Wallet da bude kilavo i to me jedino brinulo. Međutim, kroz App RF banke to se završi za manje od minut ako se menja glavni nalog. Visa RF vezana za srpski nalog nije nigde mrdnula u App Store.
Ostale kartice u Wallet-u ne mrdaju (Gigatron, Sanioptik za baterije za slušni, Lidl, Benu, Gomex, SportVision...)

Poslednja izmena:
Mozda nisam bio dovoljno opsiran, hvala svima sto pokusavate da pomognete.

Zeni sam kreirao nalog jos dok je imala 4s. To je USA nalog. Na njemu joj kupujem mesecno iCloud prostor tako sto kupujem preko nekog carddelivery sajta one gift kartice i tako dopunjavam kredit. To je sve za sta se to koristi. Pre nije moglo na USA nalog da se doda nasa kartica i zato tako koristim. Da li se nesto promenilo povodom toga?

Zato mi sad kad se pokrenula ova prica oko apple tv palo na pamet da joj citav nalog prebacim na Srbiju, dobijem taj tv, dodam normalno nasu karticu i izadjem iz spina sa gift karticama. Ako otvorim novi nalog onda moram da ga vezem za drugi mail i drndam se oko toga, to mi se ne radi. Da li nesto od ovoga nije tacno i da li sam nesto prevideo?

Ne mozes placati nasim karticama.
Ja sam svoj,primarni, cim se moglo ,odmh prebacio sa hrv na srb bas zato da bi sve bilo jednostavnije. Nisam se pokajao ni sekunde. Cinjenica je da imam neki stari americki ali on sluzio da skinem neku app koje nema kod nas. Mislim da sam skinu PayPall i nekad davno nesto od Googla,dok sam ih koristio.

Ne mozes placati nasim karticama.
Ja sam svoj,primarni, cim se moglo ,odmh prebacio sa hrv na srb bas zato da bi sve bilo jednostavnije. Nisam se pokajao ni sekunde. Cinjenica je da imam neki stari americki ali on sluzio da skinem neku app koje nema kod nas. Mislim da sam skinu PayPall i nekad davno nesto od Googla,dok sam ih koristio.
Kako ti dopunjavas kredit?

Nikako,taj nalog ne sluzi nicemu,fakticki. Doduse uzeo sam gift card od $15 jer sam hteo da gledam apple tv. Dobio 2 meseca dzabe i pojavilo se taman kod nas tako da sam cancelovao pretplatu i ostade tih $15 na racunu,verovatno zauvek.😁.

Malo ste se pogubili ko šta pita i šta odgovara naš nalog može našim Visa ili Mastercard karticama. Ove što ste koristili preko neke druge zemlje i dalje ne mogu naše kartice.

Nazad
Vrh Dno