Šta je novo?

iPhone 18

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja ne mogu da verujem da ljudi raspravljaju o boji ovde 😂 nek kupi šta se kome dopada, lična preferencija i treba da vlada, a ne da svi rade isto.
@Zekovic Pre će biti da je bela za žensku iako je plava baš nežno plava. Ako Apple uopšte gleda to 😅
@MegaSkot E to sam želeo da čujem 😁 znači baš je deep.... black.... 😂

Ne moze bela biti zenska kad je apple-u sve u white/silver od vajkada😮

Dajte da stanemo sa bojama 😅 bela je univerzalna ja bih rekao, kao i crna, ne za Apple nego generalno, to su " generičke " boje.

Ono što sam shvatio nakon gledanja svih recenzija je da sve što Apple objavi u etar ili prezentuje kao nove uređaje se odnosi na US tržište, obraćaju se domaćim kupcima. Njih ne zanima Evropa, za ostatak sveta ne znam. Jer evo npr. battery life poređenja u odnosu na prethodnu seriju se mogu primetiti samo na eSIM modelima. Na EU modelima je razlika jedva primetna, ali to njihov marketing ne interesuje, o cenama i konverzijama $ u € da ne pričam.... znači Apple = kupujmo domaće.

P.S. Burgundy koji je stigao drugaru ima fizički SIM slot tako da verovatno da ostaju US, Japan, UAE kao tržišta sa eSIM, mislim možda i Kanada

Bio sam zagrijan za kupovinu Iphona 18 pro max, no nakon predstavljanja novih modela pojavila se informacija da nova Siri AI neće raditi u zemljama EU, a zivim u Njemackoj, tako da sam odustao. Ne zelim platiti mobitel 1500-1600 eura i onda ne dobijem sve opcije. Mislim da sveukupno tri opcije ne rade na području EU. Tako da za sada ostajem na S25 ultra.

Videh uzivo, ocekivano, ovaj bordo izgleda da se guli, a crni se dobro drzi posle nepunog dana😅, realno bacanje para ako se prelazi sa 17pro, isti telefoni na prvu loptu. Ovako kad se kupuje online , deluje lakse , da treba sa izbrojim 200 k u kesu, rekao bih da sam lud

Prilozi

• IMG_7116.webp
    IMG_7116.webp
    55.6 KB · Pregleda: 157
  • IMG_7118.webp
    IMG_7118.webp
    50.5 KB · Pregleda: 156
Bio sam zagrijan za kupovinu Iphona 18 pro max, no nakon predstavljanja novih modela pojavila se informacija da nova Siri AI neće raditi u zemljama EU, a zivim u Njemackoj, tako da sam odustao. Ne zelim platiti mobitel 1500-1600 eura i onda ne dobijem sve opcije. Mislim da sveukupno tri opcije ne rade na području EU. Tako da za sada ostajem na S25 ultra.

Mozes da napravis US nalog.
Stavis region na USA i to je to, imas siri i ostale stvari.
Apple gleda region, ne prati gps kordinate gde ti je telefon.

Takodje, ako hoces da dodas AC (apple care), mozes da napravis DE nalog, tu povezes svoju DE karticu platis AC i vratis US nalog posle.
Apple care se vezuje za serijski broj uredjaja.

Ja imam US nalog, i placen AC preko DE naloga u Srbiji.

Klasika i ove godine, sivi najbolji po pitanju ogrebotina, mogu samo da zamislim kakva je crna boja.

Ја и брат смо узели јер тек од нас код мене може да се наручи, питали која боја ја рекао било која само да стигне. 1700€ pro 256 стиже за 7 дана

Poslednja izmena:
Ja se za istu stvar razmisljam, doduse AI mi nije presudan faktor, ali zulja me nesto da se vratim na iOS. S25U radi perfektno ali sam navikao na Apple ekosistem (dnevno koristim iMac i MacBook Air). 17 pro ili 18 pro, isti mi djavo...

Poslednja izmena:
Pa, rešenje za lens flare može da bude revolucionarno otkriće za XX model. 🤣🫣
Šalu na stranu, kao neko ko baš često koristi zadnju kameru, meni taj lens flare uopšte ne predstavlja problem, jer se u toliko retkim situacijama u svakodnevnom korišćenju kamere, bar kod mene, javlja da ga praktično i ne primećujem. Opet, to je moje korišćenje kamere, možda nekome više smeta. Sve u svemu, bilo bi krajnje vreme da napokon reše taj problem.

Lens flare je veliki problem za fotografisanje, a posebno za video. Recimo fotografisanje scene sa suncem. Lens flare je uvek negde po sredini kadra i veoma izražen. Tokom snimanja videa gde su ulična svetla, lens flare je na sve strane.

Mogu da zamislim kako će da ga reši. Kao clean up tool u photos app što razmrlja sve što dotakne. Na fotografiji kad pukne lens flare posred kadra, a bitna je fotografija, mora da se pažljivo radi ručno kloniranje u PS. Ko još radi bitne fotografije iPhone-om? Evo ja na primer, sve ređe ili skoro nikako se vaćam za dslr od kilo. Lens flare na iPhone je neiskoristiv u umetničke svrhe. Nije kao flare u raznim oblicima na objektivima gde to koristiš da ostvariš neki zgodan efekat već naprotiv, posred ekrana i nekakva mrljetina. Fora je i što rekompozicijom ne možeš da ga makneš mnogo dalje od centra. Ako je sunce negde u kadru tu je i lens flare i to vrlo negotivan.

Da li ima 18pm u A1 prodavnicama?
Da mogu da odem i da kupim licno..

Kratko samo da javim neki jako cudan osecaj.

Juce sam transferovao 17pro u 18pro, namestio neke aplikacije to je to. Nekako, kad razmislim, najzanimljivije mi je bilo svo iscekivanje da predstave novi telefon, iako smo 95% sve znali, pa onda pre-order, pa da stigne. I onda kada sam ga imao u rukama, nista. Da li je depresija zbog kisnog vremena koje ovde traje vec treci dan, ili nesto drugo ne znam 🙂
Kao da me prosla volja, ok imam novi telefon, idemo dalje, i sada cekamo da cure informacije za XX.

Ovo najvise govorim za one koji se razmisljaju sta da rade. Ako niste sigurni, bolje mozda cekati Duo (ko hoce taj model) ili XX sledece godine.

Kratko samo da javim neki jako cudan osecaj.

Juce sam transferovao 17pro u 18pro, namestio neke aplikacije to je to. Nekako, kad razmislim, najzanimljivije mi je bilo svo iscekivanje da predstave novi telefon, iako smo 95% sve znali, pa onda pre-order, pa da stigne. I onda kada sam ga imao u rukama, nista. Da li je depresija zbog kisnog vremena koje ovde traje vec treci dan, ili nesto drugo ne znam 🙂
Kao da me prosla volja, ok imam novi telefon, idemo dalje, i sada cekamo da cure informacije za XX.

Ovo najvise govorim za one koji se razmisljaju sta da rade. Ako niste sigurni, bolje mozda cekati Duo (ko hoce taj model) ili XX sledece godine.
Ko ima 16 pro ili 17 pro i uzme 18, ima problema u glavi 🤣

Svako može da radi sa svojim parama sta hoće, sta tebi nije jasno tu?

Nazad
Vrh Dno