Šta je novo?

Ima li pravnika na forumu?

Od toga da hoćete da kupite taj deo po nekoj normalnoj - realnoj ceni dodje do toga kad bi moglo za dinar bilo bi najbolje? 😉
Ovo sto kaze momsab. Procenitelj kojeg smo uzeli je procenio 1400€ prosecnu cenu i to je bio velikodusan jer nije uzeo stanje jedinica u razmatranja. Ponudjeno im je 1200€ medjutim nece jer to vredi 2000€ pa taman da vide koliko vredi.
prvo je bilo po realnoj ceni, nisu hteli, sada će biti po nižoj

@m1tsu nemoj mnogo da reskiraš, 30% "popust" nije malo. koliko sam razumeo, onaj ko pokreće postupak određuje procenat
Specificna je situacija jer je nekretnina polovina kuce sa dva ulaza na jednoj parceli. Cela kuca nije upisana a ni legalizovana i vodi se kao njiva, pa smo misljenja da nikom ne bi bila zanimljiva kao takva. Isto nam ide na ruku to sto ima 220kvm.

Izvini, ali nisam razumeo deo sa rizikom otuda i moje prvobitno pitanje. Ako stavimo npr. 700€ pocetnu i neko je kupi po toj ceni ili pak ode na 1400€, mi i dalje mozemo da se javimo i kazemo kupujemo mi zar ne? Jedini problem koji vidim je ako bi neko terao do 2000€ mada bi je u tom slucaju verovatno i prodali.

.

Da li vestak ujedno daje i procenu nekretnine ili je to zaseban postupak? Pocetnu cenu onda odredjuje onaj ko je pokrenuo izvrsni postupak ili moze bilo ko od suvlasnika? Meni bi odgovaralo da se krene sa sto nizom cenom jer bih gledao da otkupim, pa me zanima da li neko od suvlasnika moze da kaze nesto poput nama je 70% malo hocemo X€ pocetnu?

Kako bi to izgledalo u praksi? Meni sa 40% i drugoj strani sa 40% odgovara manja cena i mi bi iskoristili pravo prece kupovine. Da li u tom slucaju nasom saglasnoscu to moze biti kupljeno u zajednickom vlasnistvu? Isto u slucaju da drugi krug ne uspe, u trecem opet ide 50% ili moze da se spusta jos?

Cesto je pominjano 30% ali izgleda da je to pogresna informacija.
Po pravilu vestak daje samo misljenje dal je moguca fizicka deoba, ali mozete ga iskorsititi odmah i da trzisnu cenu, da u izvrnsom postupku ne bi ponovo angazovali vestaka.

Procena se u izvrnsom postupku moze prihvatiti ako nije starija od 6 meseci.

Pocetna cena je 70% po pravilu u 99% slucajeva, ali zakonsko pravo je poverioca da moze da predlozi da na pravom javnom nadmetawnju pocetka bude 80 90 i vise.
Manje od 70% ne moze na prvoj prodaji. Na drugoj prodaji je uvek 50%.

Ne moze da se u izvrnom postupku kupi u zajednickom vlasnistvu. Ako oboje iskorsitite pravio prece kupovine, pozivate se da nastavite licitiacju dok jedan ne da vecu cenu.

ako drugi kurg ne uspe nepokrenost se prodaje neposrednom pogodbom gde je cena stvar dogvoora izmedju poverioca i kupca, ali ukoliko je cena ispod 30% poverilac se smatra namirenim u iznosu od 30% sto kod deobe je specificko jer su svi "poverioci" namiruju se samo su formalno oznaceni kao duznicu. No to otom potom sto bi sad razmisljao o tome.
Mozda se prodaj za 70 mozda za 50 kad dodje dotle pitaces

60 i 30% su bili procenti pre do 2016 , tada je zakon izmenjen pa su 70/50.

Za aerodrom i avione ne možeš ništa sem da se seliš. Pravac piste je 275 ° GEO što je skoro Istok-Zapad, tako da je sletanje i uzletanje uzavisnosti od pravca vetra. Avioni uvek poleću što je moguće više protiv vetra a tada je i najveća buka. Protiv vetra i sleću ali tada su najtiši. preko Čukarice bitrebalo da lete između između 600m pri sletanju, 1.500 metara pri
poletanju, nebi trebalo toliko da smeta.

Čukarica je, na žalost, tačno na pravcu piste tako da je tamo neizbežno preletanje, ali uglavnom koliko vidim sleće se sa te strane i to, kako je rečeno, ne bi trebalo da je previše bučno.
Ono što su meni odgovorili na pitanja zašto se od pre nekoliko godina poleće preko Novog beograda je ova poletna procedura koja je uvedena i deluje mi potpuno šašavo - svako jutro od 6 otprilike kada krenu da poleću (Rim, Frankfurt, Pariz, Amsterdam...), tačno imamo pun gas i zaokret iznad blokova.
Na stranu što je iritirajuće (tačno prepoznam onaj jedan Airbus što ima neki drndavi motor koji zuji i uglavnom je na liniji za Pariz u ~06:40), uopšte mi ne deluje ni bezbedno da pod tako oštrim uglom prave pun zaokret i penju se iznad gusto naseljenog dela grada, posebno što im je desni zaokret iznad makiša i nenaseljenog dela...
Vidi se samo da je crvenim uokviren BGH2O i deo NBG koji su zaštićeni od buke jer je nametnuto da moraju pre Save da urade zaokret i to vrlo oštar. 1
Kapiram da nema previše smisla žaliti se bilo kome, samo mi je potpuno neverovatno kakve sve propise/procedure imamo prilike da vidimo u praksi.

1785133805749.webp

Ne može ništa da se pravi i menja proizvoljno jer je sve deo internacionalnih koridora a specialno je regulisano u blizini aerodroma gde je regulasana trasa određena skoro u metar i strogo praćena sa tornja, tu se pilot najmanje pita. Zato svaki pilot na svetu može da ispravno leti. Tu je i elektronika u pomoći. Radio odašiljači sa uskim snopom navode na trase uzletanja i sletanja a radari sve prate, čak i dok su avioni na zemlji. Nema tu neke trte-mrte slobode. Pri uzletanju bi buka mogla i veća da bude ali su piloti primorani da upotrebe najmanju moguću snagu čim se odvoje od zemlje, sigurno prepoznaješ promenu zvuka kada se to dogodi. Ja sam pre nekih 12ak godina zapostavio letačku dozvolu zbog zdravlja a i nije bila neka, samo osnovna, dnevna, jednomotorna ali se sve to učilo i polagalo.

Kapiram da nije proizvoljno, ali ovo je doneto i počelo da se primenjuje od negde 2021-2022 pa mi nije najjasnije kako je moglo ranije da se poleće bez ovog zaokreta tačno iznad gusto naseljenog područja kad na drugoj strani imaš skoro potpuno prazan prostor?
Jasno mi je i da postoje koridori i za kruženje oko aerodroma i svakakve druge procedure, samo mi je ovo baš onako - nelogično.

Ta procedura je uvedena da bi se skratio put, a samim tim i stedelo gorivo. Crvena zona sa slike je zona iznad grada gde letenja nema, mislim da se ona nije menjala.
U Nemackoj na nekim aerodromima (frankfurt, minhen) nema letenja nocu, nissm siguran za period ali recimo 00-06, ali zatu u engleskoj sve radi punom parom, sve zavisi kako je dogovoreno.
Sto se buke tice, mislim da je slaba vajda zaliti se, postoje propisane procedure za sve u vazduhoplovstvu pored ostalog za buku i nadvisavanje prepreka. Dok je leteo ruski il-76 doneta je uredba da ne polece na jednu stranu jer buka bila prevelika, tako da nije bas da se apsolutno ne vodi racuna o tome.

Sve je to jasno i nije mi cilj da nastavljam diskusiju, samo ne kapiram zaokret na levo iznad gusto naseljenog područja umesto zaokret na desno gde je Galovica i prazna polja... eto, samo toliko.

Mozete li da prestanete sa diskusijom o buci aviona na ovoj temi?

Buni me nesto, imam neki prekrsaj za prekoracenje brzine jos iz aprila...

Medjutim nisam potvdrio preko euprave da prihvatam odgovornost, itd... tacnije nedavanje podataka. Inace za kaznu je trebalo platiti 1500 din u roku od 8 dana.

Iz neke prica cujem da mogu i po tom osnovu da me gone, cifra za to fina, kazna je oko 1000 evra.

Sta da radim, imate li neki predlog? Da se javim kome sad?

Ja sam zvao u maju, ps. Sokobanja, kasnije ps Zajecar. Kazu otislo dalje, kasno je...

Ja sam iz Bg, prekrsaj se dogodio u Sokobanji.

Kasno sam video preko euprave, nije mi ni stigla notifikacija itd. Ovo se desilo polovinom aprila, ja sam video u maju. Tu mozda oko 8.5.

Kuci i dalje nista ne stize...

Kome? Prekrsajni sud u Bg ili Sokobanja?

Tast ima istu situaciju, nije ni znao da mu je otislo na eUpravu, pa sam ja usao da iskopam sta je stiglo i tu sam video sta je u pitanju.

Nedavno mu je stigao postom poziv za izjasnjavanje u prekrsajni sud.

• Like
Reagovanja: M J
Je l znas koji datum je bio prekrsaj? Da cekam i ja ili da se javljam, stvarno ako ne mora ne bih da me gone i naplacuju kazne za nedavanje podatka...

Kolegi je stiglo posle godinu i kusur samo presuda, preinacena kazna od 25k din u 25 dana zatvora. Kazna bila za parking na zelenoj povrsini ali s' obzirom da je tada bio podstanar i prijavljen na toj staroj adresi te stare gazde ga nisu obavestile... Uspeo je nekako da plati i izbegne zatvor.

U ovo doba elektronskih komunikacija kakvo kameno doba. Dal ima dve gore zemlje u krugu od 2000km ?

Kolegi je stiglo posle godinu i kusur samo presuda, preinacena kazna od 25k din u 25 dana zatvora. Kazna bila za parking na zelenoj povrsini ali s' obzirom da je tada bio podstanar i prijavljen na toj staroj adresi te stare gazde ga nisu obavestile... Uspeo je nekako da plati i izbegne zatvor.
uvek stizu te kazne po automatizmu dan zatvora 1000rsd, svakako nikome nije cilj da se ide u zatvor nego da se daju.

Meni kad stiže na eupravu,dobijam mejl i poruku na viber.
Ima tamo u profilu da se čekira za notifikacije.
Dobio sam u julu i na mejl i na viber.
Izjasnio se online,platio kaznu i posle proverio dal je sve prošlo.
Ništa,sad ćeš u zatvor,zbog prekoračenja brzine.

Glupo pitanje, jel za saobracajne prekrsaje stize u sanduce na eupravi ili moram da imam onaj consentID da bih pristupio tim informacijama?

Stiže i bez.

Ranije, pre nego što su počeli na upravu da šalju, ako se ne izjasniš ko je vozio, imali su običaj da donesu rešenje o kažnjavaju vlasnika.

Nazad
Vrh Dno