Šta je novo?

Disney+ u Srbiji (pravila u prvom postu)

• Začetnik teme Začetnik teme Blaham
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nudi, oznacim tj izaberem hr ali nece, ostane na eng de fr ili bilo koji drugi

Ljudima ukidaju dv, hdr10+ i šta sve ne, i ujedno im uvaljuju još skuplju pretplatu 🤣 ne znam iz koje evropske zemlje je post

Prilozi

• RDT_20260811_2240172707822230900246692~2.webp
    RDT_20260811_2240172707822230900246692~2.webp
    80.4 KB · Pregleda: 100
А шта је то било толико добро и квалитетно на нетфликсу, да би се гледао само он? Ако си хтео да гледаш било шта ван нетфликс продукције и оног што се тамо може да погледа - морао си имати алтернативу. Исто је и данас.
Тако да ја своју капу скидао нисам, а имам и нетфликс и хбо макс и скај шоутајм. Нетфликс плаћам искључиво због рецензија боксова, а ова 2 имам бесплатно.

Mislim da je hteo da kaže da sad ima milion tih streaming servisa i da se treba vratiti na torente.😉

Ne znam zašto je bilo ko i bataljivao torente. Sem za one "daj da pustim nešto pre spavanja da se opustim", nikad, ni uz sve servise nemaš ovde ni pola zanimljivog.
Hoćeš da pogledaš neki kultni noir film iz pedesetih, hoćeš al juče.
Hoćeš da pogledaš neku britansku komičnu seriju iz devedestih koju si voleo ko klinac, hoćeš al juče.
Hoćeš neki novi brazislki film koji si čuo da je dobar, hoćeš ali juče.
Hoćeš stand up neki stariji Georga Carlina, CK-a, Chris Rocka, hoćeš ali juče.

Uvek treba imati što više opcija.

Meni je problem krenuo kod skidanja odredjenih stvari koje nisu imale seeder-e ili su bile dostupne tipa u 720p kvalitetu sa niskim bitrejtom.
Dosta serija je danas skoro pa nemoguce skinuti, narocito neke starije sa po 22-23 epizode. Zbog takvih stvari je em mnogo lakse, brze i dostupnije platiti neku streaming platformu. Ne kazem da treba bataljivati torente ali zlatno vreme istih je proslo sa zatvaranjem velikih sajtova. Narocito sa RARBG gde apsolutno nista vise nije isto i sve je daleko teze za naci/skinuti.

Imam i te servise i Torbox i Offcloud tako da koristim malo jedno,malo drugo.

Ono kad imaš sve pretplate koje nude prevode i na kraju ukapiraš da više novih serija i filmova, a da ti nisu baš totalno đubre i koje pratiš nude Amazon i Apple TV. To je jedan od razloga za korišćenje i dalje piraterije a drugi i ono što ima od pretplata to je verovatno ko i kod većine preko raznih kablovskih i mobilnih operatera gde su to obično standard paketi. Tako da i u tu proveri da li ima 4k na stremiu i nuvio pa ako se još pogodi da ima i prevod opet ne gleda preko legalnih pretplata.

Previse ste ozbiljno/bukvalno shvatili "meme". Poenta je da se pojavom streaming servisa smanjila potreba za torrentima, odnosno da je dosta ljudi smanjilo koriscenje istih jer je streaming postao jednostavniji i prakticniji nacin da dodju do sadrzaja.

Medjutim, kako je svaka „kuca“ krenula da pravi svoj servis, sadrzaj se sve vise rasuo izmedju razlicitih platformi, a uz to su dosla i konstantna poskupljenja, pa se isplativost pretplate na toliko servisa debelo dovela u pitanje. Zbog toga deo ljudi ponovo pocinje da se vraca torrentima, dok streaming servise polako bataljuju.

Naravno, ni ovo moje objasnjenje ne treba shvatiti bukvalno od reci do reci, vec cisto kao smernicu u kom pravcu treba razumeti poentu memea, ili bar kako ga ja vidim/razumem.

Nepotrebno bacanje para, naročito na ovakav Dizni+ i ostale servise. Vidite da se ide na sve veće restrikcije i sve veće povećavanje cena. Zato lepo pretvorite jedan PC u svoj server preko jellyfin ili plex-a, i nebo je granica.

Sledeće što možete da očekujete su stalne reklame dok gledate neki film ili seriju, kao u filmu Idiocracy dok Frito gleda Ow my balls! 🤣
Budućnosti striming servisa: reklame, reklame, reklame....

idiocracy-ow-my-balls.webp

Zato lepo pretvorite jedan PC u svoj server preko jellyfin ili plex-a, i nebo je granica.
Ko ima svrhe, vremena, volje i motivacije (+hardver) -u redu.
Smatram da ima dosta prostijih (set & forget) rešenja po ceni jedne tople čokolade u restoranu.
I da se vratim temi. Disney mi je delovao odlično na prvu loptu, plus podela promo pretplate na tri dela -džabe. Ali vidim da zapravo ništa bolji nisu od ostalih (netflix i prime), niti vrede više od 3€.. u vrh glave 5€.
Pričam sa pozicije nas korisnika iz Srbije.
ps na hbo koji ne plaćam i skyshowtime sa vrlo dobrom ponudom za decu upola cene, ne mogu da se žalim..

Zadržao sam one servise koje imam džaba (HBO i Sky Showtime) kao i one koji koštaju malo (Prime Egipat i ATV+ preko Indije). Za ostalo koristim RealDebrid/AllDebrid i ima doslovno sve. Ono što sam primetio je da je slika na TV od 65 inča bolja kad je uzmem sa nekog od Debrid servisa nego kad je puštam sa Sky npr, iako je i Sky 4K paket, tako da nekad i ono za šta imam servis uzimam sa Debrida da bih imao bolju sliku, ako gledam na TV.

Samo HBO i Sky bih placao godisnju pretplatu da nemam druge, svi drugi servisi su ili siromasni sa ponudom ili me taj sadrzaj ne interesuje da bi bili vise od kratkorocne zabave.

Striming mi uglavnom sluzi za filmove koje ne bih skidao ili mi ne bi pali na pamet, da mi nisu na taj nacin dostupni, verovatno ih ne bih pogledao/reprizirao. Ni dan-danas ne bih pogledao Tenet recimo. One filmove koje vise gotivim cu da pogledam u najboljem dostupnom kvalitetu, a to naravno nije striming.

Zadržao sam one servise koje imam džaba (HBO i Sky Showtime) kao i one koji koštaju malo (Prime Egipat i ATV+ preko Indije). Za ostalo koristim RealDebrid/AllDebrid i ima doslovno sve. Ono što sam primetio je da je slika na TV od 65 inča bolja kad je uzmem sa nekog od Debrid servisa nego kad je puštam sa Sky npr, iako je i Sky 4K paket, tako da nekad i ono za šta imam servis uzimam sa Debrida da bih imao bolju sliku, ako gledam na TV.
Izvini kako je skyshowtime 4k ako kažeš da je besplatan?

Треба имати резервне (или прве) опције у виду торената или јузнета реално. Ја имам ХБО, Скај и сад Дизни годишње планове и Нетфликс месечно. Да ли је пуно, па реално јесте, нарочито када у све то урачунате слабији битрејт него код торената/јузнета, и дотупност матерјала. Али имам и прикачен екстерни диск на адроид боксу па када хоћу нешто да погледам што ће тешко бити доступно на овим сервисима, скинем и гледам на тај начин. Дајем предност локализованим апликацијама и више волим језик који ја причам него енглески. ***. Разумем и коме то не смета.

Да хоћу неку апликацију која је прелака за коришћење и највише подсећа на стриминг сервис тренутно сигурно бих користио премијум Дебрид Стрим и Примиумајз као дебрид сервис и то је то. Нема јаче тренутно од ње по мени. И Стремио и Нувио и Коди сви су они супер и озбиљни тимови стоје иза њих... али ови су баш баш направљени буквално за тотални комфорт као што то нуде стриминг сервиси.

Ako neko ima mesta u familiji, javljajte. Idealno na duzi vremenski period.

IMG_2524.webp
Ovo sam jutros primetio, ne znam da li ima jos neki sadrzaj sa HR titlom.

Prilozi

• IMG_2523.webp
    IMG_2523.webp
    17 KB · Pregleda: 39
Vec par nedelja ima hr prevod, ceka se i srpski za par meseci.
Akcijska cena u Srbiji i dalje traje za D+, ako neko hoce neka se javi, mozemo da delimo nalog na pola.

Jel jos neko ima problem da mu ucita hr prevod, pustim film izaberem hr prevod i dalje stoji engleski.
Jedno vreme sam na foru ukljucivao dok ide film izaberem prevod i ostane hr.
Danas bio update aplikacije i sad kad hocu dok ide film da izaberem prevod pauzira mi film i nece da prebaci na hr vec ostane na engleskom, probao sam neke druge prevode, francuski....njih izabere ali hr nece

Jel jos neko ima problem da mu ucita hr prevod, pustim film izaberem hr prevod i dalje stoji engleski.
Jedno vreme sam na foru ukljucivao dok ide film izaberem prevod i ostane hr.
Danas bio update aplikacije i sad kad hocu dok ide film da izaberem prevod pauzira mi film i nece da prebaci na hr vec ostane na engleskom, probao sam neke druge prevode, francuski....njih izabere ali hr nece
Pisao sam par postova iznad.. tokom reprodukcije idi na subtitles>off>hrvatski.

Nazad
Vrh Dno