Pisao sam ja detaljno na opštoj temi o HyperOS-u, a link ka prvoj (najavnoj) poruci sam postavio i ovde. Moje pisanje se, doduše, odnosi na model 17, ali koliko sam ispratio na drugim mestima, potpuno iste utiske javljaju testeri na svim modelima, s tim što 17T nema napredne teksture. Ukratko, samo su vidžeti problematični, a sve ostalo je bolje, isto ili stvar ukusa.
Jedino gde je jasno da se utisci ne mogu preslikati jeste procesor, pogotovu modem. Tamo sam za 17 utvrdio da je smanjena potrošnja napolju, mada ni pre toga nije bila prevelika, ali to je Snapdragon. Ovde na 17T Pro je Dimensity, pa to ipak treba posebno ispratiti, pogotovu što ja sa njim imam negativno iskustvo u tom domenu, konkretno na modelu 15T Pro.
A da, osetno je smanjen odziv u radu sa pokretačem sistema, ćerka je to dobro primetila. Naravno, tek bi letelo kad bi stavila animacije na Brzo, ali za tim i nema potrebe. Čak i Opušteno izgleda veoma fluidno, mada kontam da je to više za ljude kojima iz bilo kog razloga smeta velika brzina animacija. Kada bi se skroz i izgasile, radilo bi maltene instant.