Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Odgledao pola serije Jutro ce promeniti sve. Stvarno je dobra serija. Nije mi jasno kako je ranije nisam gledao.

The Morning Show (S04)

Možda i jedina serija koja na neki način odstupa od mojih kriterijuma, u smislu da nije moja interesna sfera , a s kojom sam opet dogurao tako daleko i činjenicom da je u konstantnom scenarijskom padu. Od sjajne i najkompaktnije prve sezone, preko zamorne druge, došlo se do nekih nagoveštaja oporavka kroz treću i četvrtu ali u suštini više je sklonija padu. I što je najgore od svega, ne nameravam da je batalim.

Odgovor čini mi se leži u glumačkoj postavi, počev od već sada mogu reći omiljenog Billy Crudupa (iako ništa drugo sa njim nisam gledao), pa preko ostalih. Ubace tako neki novi lik, koji me prijatno iznenadi pojavom kao Marion Cotillard, a gledam nešto njene slike po netu i nemam isti taj osećaj. Voli je kamera, ali van nje, nije ni nalik na onu Celine Dumont. Od većih imena pojavljuje se Jeremy Irons, kojeg nisam video od Lolite i smorio me žestoko svakim svojim pojavljvanjem, iako je imao jedan dobar monolog.

Mislim da produkcija i režija stvore osećaj teranja na gledanje do kraja i pored vidljivih manjkavosti. Tako da je najveći problem u scenariju koji pokušava da hendluje sa više tema odjednom, gde neki zapleti budu stvarno prenaglašeni i melodramatični, da povuku na sapunicu. Prosto se zapitam, šta ja ovo gledam? Mada, imalo je štihova koji peglaju nedostatke, ali ne u tolikoj meri. U svakom slučaju - ćeraćemo se još.

Neki nezvanični konsenzus je da je Černobil vrh.

Pa da.
Oni koji bi da gledaju nesto slicno imaju i brazilski "cernobilj" koji je isto snimljen po istinitoj prici a koji se desio relativno brzo nakon pravog cernobilja.
Emergência Radioativa
iznenadjujuce je dobar, mada ga ne bih poredio sa koncenzusovanim.

Odgledao pola serije Jutro ce promeniti sve. Stvarno je dobra serija. Nije mi jasno kako je ranije nisam gledao.
Da sam sebi odgovorim. Ipak sam prekinuo na pola. Mnogo "dugacke" epizode, mogli su na bar dve sezone da razvuku. O ostalim razlozima ne bih da ne popijem ban.

Meni je bila veoma interesantna mini serija Platonic, preporuke 😇

Komedija ali ima i dobrih ozbiljnijih trenutaka. Rose Byrne i Seth Rogen, dobru hemiju imaju

Serija je jako dobra ali ne 9.5/10 ili 10/10 dobra / odlična / fantastična kako mnogi ovde tvrde.
Od mene jakih 8.5/10.
Slažem se, ok zanatski urađeno ali da je neki top-topova teško, više je to hajp i trenutak nemaština dobrih serija.

Ne znam kako neko moze dati 9/10 bambija, a ljudi u onakvom okruženju pričaju na engleskom.

Možda zato što im to nije ključni kriterujem jer jelte imaju slobodnu volju.

Sigurno ima i dobra RU sinhronizacija oni su majstori da ga sinhronizuju kao da čitaju umrlice.

Šalu na stranu da je izvorno na ruskom ovog kvaliteta bilo bi nevidjeno.

Ma to mi samo mislimo da ne bi - vidiš da je za razliku od grčkog naroda Micotakis izuzetno razumeo Nolana i zahvalio mu se zbog adaptacije Homerovog dela i predstavljanje antičke kulture...

Slažem se, ok zanatski urađeno ali da je neki top-topova teško, više je to hajp i trenutak nemaština dobrih serija.
Černobilj ima kolektivnu težinu za jednu generaciju ljudi. Mnogi od nas su ga kao klinci osetili na neki način i u tom kontekstu bih rekao da je hajp oko serije bio opravdan, pogotovo zato što je serija zaista isporučila kvalitet. Ali ne slažem se sa tim da je hajp stvoren jer nije imalo ništa bolje te godine. Za većinu mlađe populacije serija je verovatno bila odlična gde je svako drugo interesovanje za sam događaj izostalo, a itekako ima šta da se vidi i pročita. Ali to je njihov problem.

Druga stvar oko ocena je da se pojedini (ne samo ovde, nego svuda), zanose sa tim, da kao kritički sude o nečemu pa donose zaključke zašto je neka serija za 9/10, a nije 10/10. Ili zašto je zaboga 8/10 kada je bolja od ne znam koje druge. A mi u stvari dajemo ocene na osnovu ličnog utiska što pravi kritičar obično pokušava da odvoji i procenjuje zanat. Može serija da ima mana, ali ako mi je našla žicu, bez razmišljanja ću joj dati najveću ocenu, koja kao takva ulazi u čabar sa svim drugim belosvetskim ocenama. Ko se bavi tim poslom verovatno će biti i realniji sa ocenom, ali meni je Černobilj 10/10 iz puno razloga, da ne nabrajam sada. Da li mi je imao mana? Jeste. Da li su mi bile bitne na kraju? Nisu.

Nazad
Vrh Dno