Šta je novo?

Gree Premium Airy 12k wifi modulacija za grejanje

• Začetnik teme Začetnik teme dekson
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Klima fujitsu 14 kmcc deluje fenomenalno, samo mi se čini da će mi biti prejaka i bože me oprosti ali je tolko ružna, dizajneru momentalni otkaz. Aman al stvarno , koja im isto fora nema ništa klot kocka i duvaj. Ona Keta dobro izgleda moćno, a ova jadnica užas

Hvala svima , kao neki ludak mesec dana zevam i gledam koju , šta ima , nema dal mi to treba. Šta kad odem na poso da li da je ugasim ili smanjim. Ma pukla mi glava više. Oće wifi nece, ima filter nema, šta da radim ako zaboravim da smanjim a odem na poso i takve stvari. Iskreno ova airy mi baš moćno izgleda , čitao sam negde da je konstrukcija spoljne jedinice nekako drugačija od nekih (nešto je šire negde, pa ne ledi često) pa manje ide u DF. Opet mi frka da ne bude skuplje od pećke, godinama snjom se družim drnda mi tu ventilator, jadna odradila poso.
Verovatno ću tu airy svidaju mi se izgled krilca, mislim da će manje da mi troši. Reče tu neki korisnik da finije radi da bi nju uzo da sad bira.

Ja sam je uzeo za 78.000 din prošle godine u oktobru nemoj je uzimati za 97.000 to ti je maltene cena montaže same klime.
I savet ako je kupiš da je staviš na veće nosače a ne standardne za 12 klimu i gumene mortizere jer ima 30 kilograma i male su šanse za vibracijama onda..
Ljudi, hvala vam puno!!! 🙌
Kupio sam Airy 12k, početna cena 97 000 din. Pitao sam prodavca da li može cena malo niže, kaže, može (maltene bez cenkanja 😄), ali ne ispod 80 000 din. Ja rekoh, naruči, odgovara mi. Kada je stigla klima u KŠ, račun je izneo 79300 din. Ja prezadovoljan. Uštedeli ste mi više od 17 000 din. To je već više od cene jedne ugradnje kod nas!

Kupio sam Airy 12k, početna cena 97 000 din. Pitao sam prodavca da li može cena malo niže, kaže, može (maltene bez cenkanja 😄), ali ne ispod 80 000 din. Ja rekoh, naruči, odgovara mi. Kada je stigla klima u KŠ, račun je izneo 79300 din. Ja prezadovoljan. Uštedeli ste mi više od 17 000 din. To je već više od cene jedne ugradnje kod nas!
Super za klimu, kad kreneš da koristis obavezno piši iskustva.

Kad krene da šljaka piši obavezno. Ja ću tamo oktovra dok isteknu raze za gume. Aj srećno

Sta sam ti rekao 😉
U zdravlju da te sluzi 👍

U zdravlje da te služi...bar narednih 20 godina! Nisi mogao da pogrešiš. Obe varijante su dobre. Mislim da si izabrao si ono što tebi najviše odgovara.

Ljudi da pitam za savet u kući imam ovu jednu Gree Airy Premium 12K koja je u dnevnoj sobi od 20 kvadrata , moji su prvu zimu sada imali sa klimom i prezadovoljni su .
Sada iz sobe gde je Airy ide hodnik od 10-7 kvadrata i kuhinja/trpezarija koja je na suprotnoj strani od dnevne gledajući hodnik isto je 20 kvadrata visine 2.56m izolacija 5cm.
Moji bi uzeli sada i klimu za tu sobu da šporet bude samo za hitne slučajeve.
Ja bih uzeo opet Airy ali moji bi hteli da uzmu

MIDEA Breezeless MSFAAU-12HRFN8 pa čak im je serviser nudio i oasis ali mislim da je prejaka za tako mali prostor pa da vidim vaše mišljenje da li uzeti Airy koji se već pokazao dobro ili brizlu , one bi obe duvale u hodnik kroz sobe u kojima se nalaze....​

Hvala unapred.....

Slobodno uzimaj Breezless, odlična je klima. Airy ti je za celokupan prostor sam po sebi dovoljan, tj. bio bi da je sve iz jednog dela. Nema nekog smisla davati novac za još jedan, s' obzirom na ciljanu kvadraturu (primarna vrednost Airy-a je snaga).

Sa Brizlom gubiš na sposobnosti u debelim minusima (-15C i niže, znatno pre Airy-a će početi da "zapinje"), međutim s' obzirom koliko to retko biva, a i kad bude - bude na nekoliko dana, kao i na to da imaš i šporet i Airy - ne vidim nikakav smisao ne uzeti je. Sa druge strane, dobijaš primetno tišu klimu i bolju kulturu rada (u odnosu na Gree - pogotovo u prelazu).
A za sposobnost generalno u toj površini, budi bez brige - nikakav problem nećeš imati, kod mene 9-ke guraju 25-31m2 bez naznake zapinjanja (do -9C provereno zimus).

Slobodno uzimaj Breezless, odlična je klima. Airy ti je za celokupan prostor sam po sebi dovoljan, tj. bio bi da je sve iz jednog dela. Nema nekog smisla davati novac za još jedan, s' obzirom na ciljanu kvadraturu (primarna vrednost Airy-a je snaga).

Sa Brizlom gubiš na sposobnosti u debelim minusima (-15C i niže, znatno pre Airy-a će početi da "zapinje"), međutim s' obzirom koliko to retko biva, a i kad bude - bude na nekoliko dana, kao i na to da imaš i šporet i Airy - ne vidim nikakav smisao ne uzeti je. Sa druge strane, dobijaš primetno tišu klimu i bolju kulturu rada (u odnosu na Gree - pogotovo u prelazu).
A za sposobnost generalno u toj površini, budi bez brige - nikakav problem nećeš imati, kod mene 9-ke guraju 25-31m2 bez naznake zapinjanja (do -9C provereno zimus).
Hvala na savetu pretpostavio sam da još jedna Airy ili Oasis što su nudili može da bude overkill za taj prostor. Samo mi reci da li da idem sa 9-kom ili 12-kom pošto kod tebe veći prostor nego moj završava 9-ka...

Hvala na savetu pretpostavio sam da još jedna Airy ili Oasis što su nudili može da bude overkill za taj prostor. Samo mi reci da li da idem sa 9-kom ili 12-kom pošto kod tebe veći prostor nego moj završava 9-ka...
Realno nećeš pogrešiti ni sa jednom, tako da na 9-ku idi samo ako je razlika u ceni značajna (tj. značajnija nego poređenje @style53 iznad).
Razlike gotovo i da nema između njih, sem +200gr na spoljnoj i toliko na unutrašnjoj na 12-ici...

Pokusavam da nadjem na temi ali ne vidim (ili sam corav): koja je tacno oznaka za ovu Gree 12 Airy o kojoj pricate? Sve sam nasao samo ne i tacnu oznaku 😀

Razmisljam da kupim dve takve. Pisao sam na drugoj temi, jedna ce grejati oko 30 kvadrata (16 + 14, odvojene otvorenim vratima). Druga ce grejati 14 kvadrata (ako otvorim vrata bilo bi 14+14, s tim da bi tih drugih 14 bila ista prostorija kao i kod onih gore 16+14). Drugim recima raspored je: |soba od 16 kvadrata| - |hodnik 14 kvadrata| - |soba 14 kvadrata|. Izmedju hodnika i svake sobe su vrata.

Procitah na temi da je ova klima previse za prostoriju od 14 kvadrata, ali sta to zapravo znaci? Sta je glavni problem ako se klima pali/gasi jer je prejaka za tu prostoriju? Buka? Potrosnja?

Radije bih da kupim dve iste klime nego razlicite 🙂

Gree ima tendenciju da se loše ponaša u malim prostorima (ispod 20kv), ume da se zaleti, pregreje prostor i dosta "odmara" pa oscilacija u temperaturi prostora ume da bude velika 3-4 stepena što je posebno izraženo u prelaznom periodu kada je spoljna temperatura u rasponu od 5-15 stepena.

Nazad
Vrh Dno