Bas sam se pitao ko gleda ovo 😉. Nisam mogao ni trailer do kraja da odgledam, potpuno mi je delovao besmisleno, radjen je valjda po video igriIron lung (2026)
Da se neko ne *****e kao ja... 2/10
Apsolutno nista nemam da kazem o ovom filmu. Ocekivao sam bar nesto, NISTA. Vakuum emocija, ideja vec obradjena, pokrada ideje NG Evangeliona...
Mislim, ja zaista volim sf, ali ovo... Gospode blagi, potopi i ne haj.
Primetio sam jarke boje 🙂 pogotovo u ovom novom 4k ruhu ( sa dosta “grejna”) nisam bas povezao simboliku , pa sam naknadno citao tumacenja- sex crveno, plavo - moc novca( to mi bas nije palo napamet)Poslednji film od najboljeg rezisera svih vremena, kojem je trebalo 2 decenije da sazri u glavama gledalaca.
Godine zivota gledaoca, kao i iskustvo u vezi braka, mozga zene i muskaraca u istom.. drasticno menja perspektivu, kada se film gleda svakih nekoliko godina.
Reprizirao sam ga nekih 10-tak puta od izlaska u bioskope.. i svaki put sam nasao nesto novo.
Film je debelo podcenjen na imdbu, jer tera na razmisljanje i suocavanje sa realnoscu i samim sobom, izmedju ostalog!
P.S.
Jesi primetio kako kolorit u scenama igra snaznu ulogu u odnosu na to da li se protagonista nalazi u zoni komfora ili u zoni surove, ogoljene istine i buđenja?
... npr. crvena choja na bilijarskom stolu, umesto zelene.. u jednoj od najboljih awakening scena u filmu.. samo jedan primer cu dati, ostalo sam provali sledeci put 🙂
Iste godine je izasao i Matrix... u kojem je igra bojama takodje prisutna u odnosu na gore navedeno.
Director: Zoë Kravitz 😂😂Kakav femi krš od filma
Meni bre i nije bio loš film, iako sam morao da bunarim po forumu da bih video šta sam napisao o istom.
Kakav femi krš od filma....hoću nazad mojih sat i 45 minuta
Film je korektan, da ne ulazim u neke (loše) detalje, ali gde nadjose one dve glavne, ja ono ne bih štapom.
Nalazim CRITERION COLLECTION verziju.... da gledam to ?Sto se dreamlike amtosfere tice, pogodio si sasvim... film i jeste zasnovan na nemackoj knjizi iz 1926... "Traumnovelle" (ovo sam morao da izguglam, jer znam samo na engleskom naziv) , eng. "Dream Story".
Ovaj put se Stenli zacudo drzao knjige, germansku atmosferu i socijalne statuse je naravno izmenio na modernu anglosaksonsku danasnju kulturu, ne mnogo, poente su tu..
ali je kraj i poslednju rec u filmu definitivno izmenio!
naravno, na bolje, kaoi uvek, i shodno vremenu u kojem zivimo 😉
Sto se bioskopa tice, ne bi nista propustio, jer si vrv bio mlad kao i ja kada je izasao.
Ja sam ga gledao sa prijateljicom koja je isto filmofil i mindfucked smo izasli iz bioskopa.
Naravno da sa 24 godine nismo skontali o cemu se radi... gledali smo ga kao mistery/thriller, sto film je samo malim delicem...
Zanimljivo da na nemackom jeziku traumu i san deli samo jedno dodatno "a" na kraju 😉
Sad čitam na reditu da je rescan, sa više zrna i drugačijim bojama.... hvala na brzom odgovoruNije vrsta izdanja nego kolekcija. Gledaj slobodno
Podeljena mišljenja u suštino Criterion bliži onome što je zamisljeno dok je BR verzija navodno imala zeznut kolorit. Kome verovati s obzirom da Kjubrik nije nadgledao restauraciju ali jeste ako sam dobro pročitao direktor fotografije što je meni dovoljno da sada kada bih gledao gledam Criterion.Sad čitam na reditu da je rescan, sa više zrna i drugačijim bojama.... hvala na brzom odgovoru
Mislio sam da si napravio gresku kad si napisao dont worry darling i da si mislio na Strange darling koji je nesto drugaciji od tematikeTaj film zanatski uopšte nije loše realizovan. Ima dobru dinamiku, saspens, lepo izgleda. Problem je što očigledno moraju da snimaju po unapred određenim agendama. Pored ovog padaju mi na pamet i Don't worry darling, Men, Companion, verovatno ih ima još gomila ali ovo je žanrovski nešto što pratim (SF, horor). Sve solidni filmovi, za koje se na kraju ili pred kraj ispostavi da prodaju istu priču o nesposobnim i iskompleksiranim muškarcima koji maltretiraju žene na raznorazne načine. Ne tvrdim da toga nema, ali stvarno ga preteraše, svi znamo da nije zbog toga što žele da skrenu pažnju, već zbog profita jer je priča aktuelna.
Svaka cast na hrabrosti da pustis film koji ima oceni 4.4 🤣Tim Roth i Radha Mitchell u australijskoj akcionoj nebulozi. Moram priznati da sam ga ipak pogledao do kraja, mazohizam na max. Sedam snajpera sedam promašaja.
www.imdb.com/title/tt36926359/
Ja recimo nisam mogao da preguram dugo od početka - kada je neko od glumaca/glumica koje iz nekog razloga ne mogu da svarim ja film i ne gledam a ova glavna glumica je da svojom pojavom upravo takva. Ne znam da li mi je gora ovako ili kada se nasmeši. Za ovu mi je Teyana ultra gotivna.Film je korektan, da ne ulazim u neke (loše) detalje, ali gde nadjose one dve glavne, ja ono ne bih štapom.
Pogledao film. Dobio sam dijabetes posle ovih sat i 54 minuta.Ima tih Muzika filmova koji su ekstra. Meni se svideo August Rush, mojoj mami je to svetinja film koji gleda jednom godisnje ko LOTR
Adria je top. Mislio sam na glavnu, već spomenutu i njenu pegavu drugaricu.Sad gledam kako bre loše ribe sećam se da je neka vrh riba bila u fimu. Adria Arjona bombonica ostalih se ni ne sećam sem da je glavna bila crnkinja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari