Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ja lično posedujem kolekciju diskova za PS4 i PS5 i volim to. Ali isto tako znam da to nije budućnost. Sony takođe zna da digitalnu igru ne možeš da prodaš kao polovnu i povratiš deo novca posle kad se izigraš nego će svako ko želi da igra morati da plati svoju.
Žao mi je što ukidaju i znam da moje PS4 i PS5 disk igre neću moći da igram na PS6.

Moći ćeš. Biće podržane igre na disku koje su već izašle, samo neće biti novih naslova nakon januara 2028.

Mada i dalje sam mišljenja da igrači tu odluku mogu da okrenu, jer je neverovatna hajka na Sony koja teško da će prestati.

Ja sam za neko među rešenje, a to je iznajmljivanje igara, softvera, generalno digitalne građe
Platiš one pretplate PlayStaton plus gde imaš biblioteku igara i to je to
Nema klasična kupovina, ali nema ni posedovanje već traje dok koristiš
Kao stiming muzike i filmova

Kao opcija da, ali isključivo kao jedini izbor nikako ne.

Od digitalnog vlasništva nema ništa osim ako države ili EU ne donesu zakone na svojim teritorijama, za Ameriku se zna da od toga nema ništa. Kompanije same nema teorije da to uvedu bez neke obaveze.

A ko može da garantuje digitalno vlasništvo ako firma koja ti je prodala nešto digitalno propadne? Da država preuzme obavezu hostovanja?

A ko može da garantuje digitalno vlasništvo ako firma koja ti je prodala nešto digitalno propadne? Da država preuzme obavezu hostovanja?
Može na aukciji ili iz stečajne mase da kupi druga firma koja se bavi istim poslom.
Ako npr. propadne HBO njegov sadržaj kupi Netflix i ponudi publici
Ili ako se uvodi nešto državno tj. nacionalno znači serveri koji bi čuvali i emitovali tu digitalnu baštinu
Nešto slično kao Kinoteka za filmove i serije

Ima kampanja o tome za online igre, "Stop Killing Games" se zove ali koliko se sećam odbila ih je Evropska Komisija, ideja je bila da dozvole online-only igre da funkcionišu (host serveri/offline downloadi) kada/ako firma pukne ili im postane neisplativo da održavaju servere (npr Ubisoft je kompletno isključio servere za The Crew i svi koji su kupili igru su dobili šipak).

Ima kampanja o tome za online igre, "Stop Killing Games" se zove ali koliko se sećam odbila ih je Evropska Komisija, ideja je bila da dozvole online-only igre da funkcionišu (host serveri/offline downloadi) kada/ako firma pukne ili im postane neisplativo da održavaju servere (npr Ubisoft je kompletno isključio servere za The Crew i svi koji su kupili igru su dobili šipak).
EU danas objavila da ne moze zaustaviti Soni u svom naumu da nudi kakvu hoce uslugu

Jel ste provalili da su nestali sati igranja za mnoge naslove? Vidim po netu da se žale ljudi da je otprilike pre dve nedelje nestalo za neke igre...
Meni su izgleda nestale koje igram sa drugih naloga. Brdo naslova nemam na spisku da sam uopšte igrao. Vama?
Meni isto nestali sati igranja za igre sa drugih naloga,i sada kada igram igru sa drugog naloga uopšte više ne beleži vreme. Dok za igre sa diskom beleži vreme uredno.

Prvo su nam izeli Egipat

Polako nestaje PS5 Pro sa lagera, upravo naručen jedan, nadam se da neće otkazati porudžbinu.

Nazad
Vrh Dno