Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Passenger (2026)

Sve ono što me nervira ovaj horor ima- jeftine jumpscare momente, klišei na sve strane, slabu glumu.
Dao bih mu trojku ali će ipak biti petica samo i samo iz razloga jer ovaj film potiče od čoveka koji je radio, možemo reći, legendarni "The Autopsy of Jane Doe".
Naravno, zaboraviću ga za 10 dana.
5/10

Možda ima nade za US filmsku industriju

57328.webp

Supergirl je jos svez, treba mu dati vremena. Zato je He-Man bas lose prosao i njega je trebalo ubaciti na listu.
S obzirom da su komentari ljudi koji su gledali He-Mana bolji nego sto sam ocekivao, iskreno sam ocekivao da ce bolje proci u bioskopu.

Vidim ja glavna glumica iz Obsession mi poznata, a ona glumila u Superman & Lois seriji...samo je smrsala malo, pa ne lici na sebe 😀

Posle gledanja Obsession, ženu već danima zovem Niki. Što je najgore, ne ljuti se.

Ćuti, ja sam imao jednu takvu, još se i zvala Niki, čak i malo liče. Proradio mi PTSD od gledanja filma.

Supergirl je jos svez, treba mu dati vremena. Zato je He-Man bas lose prosao i njega je trebalo ubaciti na listu.
S obzirom da su komentari ljudi koji su gledali He-Mana bolji nego sto sam ocekivao, iskreno sam ocekivao da ce bolje proci u bioskopu.
He/she Man je užasan film, ono je stvarno muka bilo gledati
Meni je fascinantno da tamo neki studio težak ko zna koliko milijardi odobri uopšte snimanje ovakvih filmova
Npr Mortal Kombat 2 je odličan ali baš odličan stari fajterski trash movie, uživao gledajući, mnogo bolji nego kec

Ćuti, ja sam imao jednu takvu, još se i zvala Niki, čak i malo liče. Proradio mi PTSD od gledanja filma.
Jel se vi to hvalite ili zalite ? 😎

Smrt Robina Huda, bez Robina Huda. Jer je Hju depresivna mentalno poremecena klosarcina serijski ubica. Mali Dzon je takodje klosarcina manijak.
I tako oni kolju nevine ljude pola filma sto i nije lose ali se onda sve usporava i pretvara u "matori krelac bebisituje mutavo celjade" podzanr. A ja takve gluposti vise ne gledam pa sam zapalio iz sale.
Ima tu i 1 nindza, kao i monahinje koje se pipaju u pecini...trebao sam da gledam Evil Dead Burn.

Drugarica mi preporucila Spanski film - Mirage (Netflix, 2018), vidim na IMDB da je u pitanju SF / Mindfuck zanr, da nije neko mozda gledao ? 7.4 za film iz 2018 je poprilicno visoka ocena

Nisam gledao dvojku, ali od spanskih koji su generalno za preporuku su:

The Invisible Guest

The Body

Timecrimes

Takodje bas sam davno gledao, ali se secam da mi se ovaj bas svideo, morace da se reprizira

The Ferpect Crime

I za kraj, nije spanski, tj argentinski je, ali bas odlican film

Wild Tales

Eyes wide shut-slobodan fudbalski dan je iskoriscen za gledanje posle duzeg vremena poslednjeg Kjubrikovog filma , ovaj put u 4k BR izdanju. Iako se secam glavne teme i radnje, neke detalje sam zaboravio.
Malo sam pristrasan, jer je stekao status kultnog filma, i uz verovatno neko trece gledanje po redu, bez tog osecaja potpune neozvesnosti i dalje mi je odlican i tera na razmisljanje . Nakon zavrstetka filma, sat vremena sam proveo citajuci razne interptetacije ….dosta je zivotan film koji uz dozu mistike, misterije i simbolike govori o problemima savremenog braka.

Poslednji film od najboljeg rezisera svih vremena, kojem je trebalo 2 decenije da sazri u glavama gledalaca.
Godine zivota gledaoca, kao i iskustvo u vezi braka, mozga zene i muskaraca u istom.. drasticno menja perspektivu, kada se film gleda svakih nekoliko godina.
Reprizirao sam ga nekih 10-tak puta od izlaska u bioskope.. i svaki put sam nasao nesto novo.

Film je debelo podcenjen na imdbu, jer tera na razmisljanje i suocavanje sa realnoscu i samim sobom, izmedju ostalog!

P.S.
Jesi primetio kako kolorit u scenama igra snaznu ulogu u odnosu na to da li se protagonista nalazi u zoni komfora ili u zoni surove, ogoljene istine i buđenja?
... npr. crvena choja na bilijarskom stolu, umesto zelene.. u jednoj od najboljih awakening scena u filmu.. samo jedan primer cu dati, ostalo sam provali sledeci put 🙂
Iste godine je izasao i Matrix... u kojem je igra bojama takodje prisutna u odnosu na gore navedeno.

Poslednja izmena:
Sto se dreamlike amtosfere tice, pogodio si sasvim... film i jeste zasnovan na nemackoj knjizi iz 1926... "Traumnovelle" (ovo sam morao da izguglam, jer znam samo na engleskom naziv) , eng. "Dream Story".
Ovaj put se Stenli zacudo drzao knjige, germansku atmosferu i socijalne statuse je naravno izmenio na modernu anglosaksonsku danasnju kulturu, ne mnogo, poente su tu..
ali je kraj i poslednju rec u filmu definitivno izmenio!
naravno, na bolje, kaoi uvek, i shodno vremenu u kojem zivimo 😉

Sto se bioskopa tice, ne bi nista propustio, jer si vrv bio mlad kao i ja kada je izasao.
Ja sam ga gledao sa prijateljicom koja je isto filmofil i mindfucked smo izasli iz bioskopa.
Naravno da sa 24 godine nismo skontali o cemu se radi... gledali smo ga kao mistery/thriller, sto film je samo malim delicem...

Zanimljivo da na nemackom jeziku traumu i san deli samo jedno dodatno "a" na kraju 😉

Poslednja izmena:
Kingdom Of Heaven (2005) Director's Cut - 6/10.
Prva polovina dosta bolja od druge, na stranu izmisljotine i promene istorije, ipak nije dokumentarac - ali dobar za jedno gledanje.

Sto se dreamlike amtosfere tice, pogodio si sasvim... film i jeste zasnovan na nemackoj knjizi iz 1926... "Traumnovelle" (ovo sam morao da izguglam, jer znam samo na engleskom naziv) , eng. "Dream Story".
Ovaj put se Stenli zacudo drzao knjige, germansku atmosferu i socijalne statuse je naravno izmenio na modernu anglosaksonsku danasnju kulturu, ne mnogo, poente su tu..
ali je kraj i poslednju rec u filmu definitivno izmenio!
naravno, na bolje, kaoi uvek, i shodno vremenu u kojem zivimo 😉

Sto se bioskopa tice, ne bi nista propustio, jer si vrv bio mlad kao i ja kada je izasao.
Ja sam ga gledao sa prijateljicom koja je isto filmofil i mindfucked smo izasli iz bioskopa.
Naravno da sa 24 godine nismo skontali o cemu se radi... gledali smo ga kao mistery/thriller, sto film je samo malim delicem...

Zanimljivo da na nemackom jeziku traumu i san deli samo jedno dodatno "a" na kraju 😉
Traumnovelle, 1967 , najbolja adaptacija sa eng sub

Podsetiste me

Jedan od najboljih filmova, koji pritom bas mnogo ljudi ne zna ni da postoji -

Defendor

Uz True Detective, najbolja uloga Vudi Harelsona ikada.

Nazad
Vrh Dno