Čudi me da ljudi ne kažu isto za konzole kad izađu, pošto ni jedna nije ni prići mid range PC-u, a nekomli high-end. Mnogi i dalje sanjaju PS5, a ovo je kao PS5 Pro manje više.Bukvalno teška krntija već sad u 2026.
A kamoli za predstojeće godine.
Valjda kad kupiš nešto planiraš da ti traje bar par godina.. Ovo je mrtvo na samom izlasku, osim za nekoga ko planira da igra stare igre.
U tom slucaju bolje da uzme Xbox S za 5 puta manje para (ima ih za 200e na oglasima)
Ali ok, lepo se uklapa u dnevnu sobu, mali je i lepo izgleda 😂
ovo je kao PS5 Pro manje više.
Ovo nije tačno apsolutno, pogotovo za ovaj gen tj Xbox Series X/PS5 jer su im sve komponente u vreme izlaska bile veoma dobre, čak možda i bolje nego tadašnji medium PC. U mali Series S je neki GTX 1660 ekvivalent i vrti igre pristojno dok će pomenuta grafička danas verovatno imati ogromnih problema čak i na low.Čudi me da ljudi ne kažu isto za konzole kad izađu, pošto ni jedna nije ni prići mid range PC-u, a nekomli high-end. Mnogi i dalje sanjaju PS5, a ovo je kao PS5 Pro manje više.
Verovatno isto kao i na RX6600 pošto koliko sam ispratio performanse su manje više iste. Drugim rečima: ništa spec. 30/40FPS na medium sa nekim apskejlingom.Kako li će raditi GTA6 na SM? A online verovatno ni neće.
Šta su ljudi očekivali kad su otkrili specifikacije još u novembru, da će biti neki Mark Cernyevski secret sauce koji će mašinu učiniti mnogo bržom nego za šta je sposobna?Da rezimiramo nekako :
Nisu obecane performanse
verovatno nižu cenuŠta su ljudi očekivali
Razlika između najave i prodaje je 7 meseci. Ako planiraš da koristiš uređaj 5 godina, i nije baš odavno. Ne vidim šta je zastarelo, jer je hardver namenjen za određeni segment. Igrom slučaja imam PC sličnih gejming performansi i ne nameravam da menjam išta narednih par godina. Ljudi i danas kupuju Switch 1, proizvod star 9 godina. Konzole su bolja ponuda za ljude koji žele da se igraju na konzolama. Za ljude koji baš hoće PC, ponuda je takva kakva je. Ono što nije zastarelo košta preko 1500€ danas, 50% više.To što pišeš stoji, samo se polemika vodila i oko stvari koju nisi pomenuo : tajming. Mnogo bitno. Uređaj je najavljen odavno, a izbačen u trenutku kada je tehnički zastareo. Zato se povlače paralale sa konfiguracijama i konzolama u istom cenovnom rangu.
Da li je zaista neophodno podešavanje na bilo kojoj PC igri? Ja uglavnom instaliram i počnem da igram tako kako je. A nisu ni konzole daleko od sličnih opcija.ima jos jedna stvar kod steam machine : svi pricate plug and play, kao konzola.
Nije.
Mozete da podesavate detalje, rezoluciju, osvetljenje, kao na bilo kojoj pc igrici.
Stam machine bas JESTE za entuzijaste iljude koji vole hw.
Da rezimiramo nekako :
Nisu obecane performanse
Nije obecana cena.
Kapiram da vecina ovde ljudi vise voli valve nego korpo konzole jer je gabe dobri cika, ali prosto ovo nema opravdanje.
Plus, pocinjem da sumnjam da su digli steam deck na 950 eura da bi nekako opravdali SM cenu. Digli su cenu bukvalno par nedelja pred izlazak SM.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari