Šta je novo?

Banka Intesa

Sve i da. moraš da zatvoriš, odmah otvoriš devizni samo za za Visa classic debit koji se naplaćuje 1,02 evra ako imaš promenu na stanju računa u toku meseca. Meni nisu naplatili već nekoliko meseci iako ima nešto na računu, ali nije bilo promene cifre i nije bilo prometa.

Poslednja izmena:
Vođenje se ne naplaćuje ako je raspoloživi saldo ispod visine održavanja. Promene nemaju veze sa tim. Bitno je da na datum naplate bude (skoro) prazan račun.

Isto mislio kao što pišeš, pošto je bila takva filozofija od početka 😃
Ima i više nego iznad, ali nisu naplatili 😃

Il vam radi aplikacija na telefonima? Meni od juce crn ekran na android 16. Ocistio sam cache, restartovao i nema promene. Jedino da opet instaliram ali onda moram da opet unosim sta vec treba

Upravo mi je stigao mail da mi je obustavljena usluga placanja na rate debitnom karticom. Zvao banku normalno oni nemaju pojma zasto moram da idem do ekspoziture
Jel se nekom desilo da mu obustave uslugu?
Mozda su namerno obustavili da mi uvale kreditnu karticu, ja koristim tu podelu na rate ove godine manje nego raniej ali pre 5 dana mi je naplacna zadnja rata od kupovine na 3 rate

Naravno da obustavljaju. Niko ne zna zasto i kako kao i sto ti dozvole. Nesto ti se menjalo u prilivima , u poslednje vreme?

Ma jok, isti prilivi ono klasika na racun ide obavezan deo koji propisuje drzava na blagajnu ostatak, tako je pa ima 2-3 godine, jedino sto je razlika da rata kes kredita koja dospeva 26. e nju platim 5. sledeceg meseca, to sam poceo da praktikujem zadnjih 6-7meseci

Meni je stiglo da mi je odobrena kupovina na rate u iznosu od 200k. Nikad to nisam koristio, a jedino što sam u međuvremenu pomenio da više ne primam platu kod njih. Nigde logike.

Meni su jednom ukinuli sa razlogom a dva puta dodelili bez razloga. Ima kreditnu, nikad to nisam koristio a mislim da mi je i sad aktivno.

Nasuprot tome, upravo mi je stigao mail

Usluga plaćanja na rate debitnom karticom Vam je odobrena u skladu sa tačkom 2.3. Opštih uslova poslovanja za debitne kartice, u okviru Vašeg platnog računa i dodeljen Vam je poseban limit koji možete koristiti do 25.06.2027 za plaćanje na rate, na više od 9.000 prodajnih mesta u zemlji.

meni stiglo
Nakon redovne periodične revizije odobrene usluge plaćanja na rate debitnom karticom, obaveštavamo Vas da je po Vašem platnom računu broj xxxx ova usluga obustavljena.

Meni sami od sebe redovno produžavaju, čak povećavaju limit kako mi raste plata. I redovno je prate, skoro pa u dinar.
Danas mi stiglo da opet kao "poštovani sada možete blabla", sa većim limitom nego prošli put. A koristio sam samo jednom za sve ove godine od kad je to krenulo.
A devojci stigao mail još odavno da joj je to ukinuto, iz nepoznatog razloga, nije ni koristila nikad, a imamo skoro istu platu, primamo iz iste firme iste datum sve skoro pa identično.
Kad je pitala što to, oni rekli to sistem sam tako prepozna i tjt. Ništa konkretno joj nisu rekli..

Ma jok, isti prilivi ono klasika na racun ide obavezan deo koji propisuje drzava na blagajnu ostatak, tako je pa ima 2-3 godine, jedino sto je razlika da rata kes kredita koja dospeva 26. e nju platim 5. sledeceg meseca, to sam poceo da praktikujem zadnjih 6-7meseci
Da li sam dobro razumeo, poslednjih 6-7 meseci kasniš sa ratom kredita 10ak dana?

Ako jesam dobro razumeo, da sam ja neki bot koji radi za banku, to bi mi bio okidač za ukidanje plaćanja na rate.

Verovatno gledaju i sveukupnu kreditnu zaduženost. Tj. koliko su opterećene kreditne kartice, keš i ostali krediti, itd...

Ne bih rekao,gledjuci po sebi. To im je tako proizvoljna opcija da je malo neozbiljno.

Ma devojka moja nikad nije išla u minus, nikad kredit nije uzimala, nikad plaćala na rate, nema kreditne kartice, perfektno sve. I paf ukinuli joj. Nije da joj treba, nego ono.
Bukvalno nema jedan parametar po kome su mogli da joj ukinu, ni njima nije jasno šta se zapravo desilo.

U suštini neki sistemi i to detektuju kao negativan koeficijent, to što se nikada nisu koristili kreditni proizvodi.

U suštini daleko se više vrednuje klijent koji često koristi kreditne proizvode i redovno ih izmiruje, od onih koji ih ne koriste. Bez obzira na visinu plate i stanja na računu.

Da li sam dobro razumeo, poslednjih 6-7 meseci kasniš sa ratom kredita 10ak dana?

Ako jesam dobro razumeo, da sam ja neki bot koji radi za banku, to bi mi bio okidač za ukidanje plaćanja na rate.
tako je, ono sto znam kako radi provera u kreditnom birou tamo se nalaze informaije o kaznjenju samo ako je kasnjenje duze od mesec dana, Primetio sam da su promenili politiku, ranije su slali mailove tipa 2 maila posalju da kasnim, sad su poceli i da zovu proslog meseca me zvali tipa dan ili dva ja bio iznenadjen, znam da banke zovu kada prodje min 5 dana. Imam i dozvoljeni minus to koristim godinama, kes kredit koji istice sledece godine
banka uredno naplati kamatu za kasnjenje plus naplate i poziv

U suštini neki sistemi i to detektuju kao negativan koeficijent, to što se nikada nisu koristili kreditni proizvodi.

U suštini daleko se više vrednuje klijent koji često koristi kreditne proizvode i redovno ih izmiruje, od onih koji ih ne koriste. Bez obzira na visinu plate i stanja na računu.
Vidiš, o tome nisam baš razmišljao haha
Kontam da više vole mušterije koje koriste njihove usluge koje mogu da naplate, ali da ove koji su "mirni" i ne upadaju im u oko gledaju tako, to mi nije palo na pamet

Nazad
Vrh Dno