Zato što je i moj "priče pričine" komentar bio odgovor na post čoveka gde je tvrdio da je za ljudsko oko idealno 600 FPS. Ma da, kako da ne.
Ako ti se "price pricine" stvarno odnosi samo na 600Hz/fps, onda upisi i mene pod tu kategoriju. Ozbiljno. I call that bullshit, kakvih crnih 600.
Problem je sto si se direktno na to nadovezao sa svojim (da ponovim:
svojim) iskustvom prelaska sa 60 na 165Hz. To me je trigerovalo.
Nem pojma, kad cene budu došle u prihvatljivi raspon, videću kako to mom oku izgleda u praksi, pa ću znati da li smeta ili ne. A kako je često nemoguće videti primerak pre kupovine, mora čovek obično da se osloni na testove, gde je opet sve individualno. Tako su za moj sadašnji monitor pričali da ima prihvatljivi black ghosting, ali za mene koji svuda držim tamne teme je bogami preveliki i smeta mi. Tako isto ti kažeš da je 60 i 165 Hz razlika nebo i zemlja, neko na osnovu tvorjih reči može da kupi monitor i razočara se kad vidi da je njemu razlika mala.
Dva odgovora:
1. Neka ga vrati.
2. Bas me briga, nisam ja ovde da ikome govorim sta da kupi niti je moje iskustvo koje sam podelio na forumu sveto pismo.
Vidi, izuzetno cenim Tima sa Monitor's Unboxed kanala, maltene prvo gledam njegov review, potom Vinsenta sa HDTVTest, pa RTings i tako dalje... dodatno se imformisem na forumima, Reditu... pa mi i to nije dovoljno vec uvek gledam da se uverim (ili razuverim) licno u ono sto je izreceno, da vidim svojim ocima, probam i donesem zakljucak. Pogotovo kada je monitor u pitanju, konkretno - nesto u sta treba da gledam vise sati dnevno... i vise godina, takodje.
To bih svakome mogao da preporucim, naravno.
Problem sa 60Hz default je Windows problem, svaki Linux sa krštenim DE uredno prepozna i postavi max refresh rate monitora.
Cisto infoa radi, to resavaju oni G-Sync sertifikati (Compatible/Ultimate i sta vec ima), koji automatski postavljaju podesavanja pri instalaciji drajvera... da ne ulazim sad u detalje, iskreno me mrzi.
No svakako je meni licno to i nepotrebno, jer smatram da bi svako trebalo da
jednom prodje kroz Display Settings pri kupovini novog monitora ili graficke, ispodesava (opet jednom) sve sto treba tamo i mirna Backa.