Evo i mene s istim glupim pitanjem, mene zanimaju iskustva ljudi za dve masine:
BOSCH WGG244Z5BY
LG F4WR509SWW
Procitao sam dosta o BosHku, i vidim da su verovatno pojedinacne manice koje znaju da se pojave.
Za ovu Lg nisam video (mozda mi je i promaklo) nista.
Zanima me iskustvo ljudi koji imaju jednu od ove dve, jer mi je to najuzi izbor za kupovinu
ja imam ovu LG F4WR511SWW objavljenu ovde tokom kupovine par strana unazad
mislim da su iste s tim da je moja od 11 kg i par cm dublja zbog toga
za sad nemam zamerki, čak sam se navikao i na "pesmicu" na kraju pranja, a i na "labave dugmiće" (
😀 morao sam, jače je od mene)
proveri, ali mislim da bi i ta od 9 kg trebala da ima recirkulaciju odn. 4 prskalice kod vrata (TurboWash se valjda kod njih to zove) i dodatnu pumpu za vodu za to, a obe pumpe su inače sa inverterskim motorima
sa tim imaš program od valjda 39 minuta koji pere i "fajta" veš sa svih strana
ima i antialergijski program sa parom, a i neki AI ako hoćeš da je učiš kako da pere određene stvari
wifi nema, nisam ni hteo da ima da mi proizvođač određuje koje opcije će mašina da ima posle garantnog roka, a za dijagnostiku koristi
modem-like zvučnik koji "sluša" aplikacija na mobilnom pa izbaci izveštaj kad R2D2 ispriča šta mu je
zvuk i vibracije su mnogo manje nego kod stare Indesit, mada je i ona prala dosta tiho dok joj nije otišao ležaj bubnja (a sa njim i cela mašina jer je bubanj zalepljen), jedino se čula baš pumpa za vodu jer nije bila inverterska
ova je tiha dovoljno da preko dana ostavljamo vrata od kupatila otvorena, što sa starom nije baš moglo a da ne smeta
u međuvremenu sam od majstora (dolazio za nešto drugo, ne za nju) saznao da je kod ove LG bubanj "na šrafljenje" pa može da se relativno lako menja taj kod svih novijih mašina ozloglašeni ležaj, ali dok joj istekne 2+3 godine garancija (i 10 na motor) ne verujem da će se to kod mene popravljati ako/kad otkaže