Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja nesto gledam Midea Oasis Plus MSOPBU-12HRFN8. Najjeftiniju nalazim za 94000din. Ako neko zna gde ima jeftinije javljajte.
Vec imam jednu Mideu pa da se uklopim u ekosistem sto se tice aplikacije.
Video sam par ljudi ovde da imaju, malo mi je cudno da ne modulira ispod 400W na grejanju. Kako radi leti to je pitanje isto, koliko najnize moze da modulira? Sta mislite da li vredi te pare?
Jesi li je kupio na kraju? Razmisljam i ja da uzmem jednu, ali sam u dilemi da li radi kako treba.

Pitaj na zimu, sigurnije je 👍
Prosla je zima. Starija je poruka 🙂

Bas sam u dilemi sta da kupim. Kad pozoves prodavce, nemaju pojma koje su razlike u klimama i da li vredi ili ne vredi kupiti neki skuplji model. Svako gura da proda ono sto je najpovoljnije nabavio, gde ima najvecu zaradu i svako prica drugu pricu.

Moze li savet, u dilemi sam sta kupiti za grejanje prizemlja kuce, direktno se greje 30m², indirektno jos skoro toliko, klima duva pravo na vrata prema hodniku. Iznad je stan koji se greje, izolacija 12cm, pvc stolarija. Do sada se grejali na Alfa kamin, i bilo je bas toplo, pri velikim minusima bi opet kamin radio ako klima ne moze da izgura. Izbor je sveden na

VENTING VSGPCU-18HRFN8 GLORY PRO WiFi ili​

HAIER AS50PDPHRA-PRE/1U50KEPFRA-H Pearl Premium WiFi
Razlika u ceni 10.000 u korist Haier.

Bas sam u dilemi sta da kupim. Kad pozoves prodavce, nemaju pojma koje su razlike u klimama i da li vredi ili ne vredi kupiti neki skuplji model. Svako gura da proda ono sto je najpovoljnije nabavio, gde ima najvecu zaradu i svako prica drugu pricu.
Znam da je prosla zima, kroz salu sam rekao ali i iz iskustva svaka klima se pokaze zimi a je ljeti. Mislim na klime i sve nas koji se grijemo putem klime. Dali vredi uloziti vise para u klimu... Definitivno ako je klima prioritet, naravno pitanje je ko koliko moze.

Znam da je prosla zima, kroz salu sam rekao ali i iz iskustva svaka klima se pokaze zimi a je ljeti. Mislim na klime i sve nas koji se grijemo putem klime. Dali vredi uloziti vise para u klimu... Definitivno ako je klima prioritet, naravno pitanje je ko koliko moze.
Ja sam kupio za drugi stan Hisense FreshMaster i bas je lepo platio tad. Najskuplja je bila od svih Hisense modela i bas lose radi. Cudno se ponasa, ne spusta ispod 1kw (kad je hladnije oko 1600w cak vuce), treba joj vecnost da krene da duva toplo...
Pa ne bih da prodjem isto i sa najskupljim Midea modelom 🙂

Jesi li je kupio na kraju? Razmisljam i ja da uzmem jednu, ali sam u dilemi da li radi kako treba.
Nisam, odustao u poslednjem trenutku. Odlucio sam se za Fujitsu i kupio 12KHCAN. U pitanju je nordic cudoviste, izuzetno efikasan uredjaj kao stvoren za grejanje a i hladjenje. Prepolovio sam bio racune za grejanje.
Svakome bih savetovao da pazari nesto ovako ako finansije dozvoljavaju. Kupljena je sredinom decembra u Viacomu i placena je bila 103K dinara.
Trenutno u ponudi imaju KJCAL model koji uopste nije los (ali nije Nordic).

Edit: Izbacio sam Mideu iz kuce i presao na Fujitsu. Pazario sam i 7KETA (trenutno u hladnoj prodavnici na akciji za 39K dinara) za drugi deo kuce i time zatvorio pricu.

Druze, gledaj tehnicku dokumentaciju samo. Nikakve price prodavaca ne dolaze u obzir jer velika vecina njih su priuceni i nemaju pojma sta prodaju.

Edit 2: Inace, Fujitsu se, barem u Srbiji, nije nesto proslavio sa servisnom podrskom. Daikin dosta bolje stoji u tom domenu. Mozda i to treba uzeti u obzir prilikom odabira i kupovine.

Poslednja izmena:
Tako je meni toplotna stavljena, a u mnogim zemljama se samo sa kanalicama i instalira, to je normalno.

Grejao sam se na Midea Solistice 9000btu ove sezone, tj jednu sobu i deo hodnika pa ti mogu reci nesto o njoj.
Klima je malo bucnija kada radi, takodje kada pada kisa jako prenosi vibraciju na unutrasnju jedinicu.
Nije neki stedisa, s obzirom da je devetka trosila je oko 400w i vise na modulaciji.
Nema taj grejac tacne o kom svi pricaju nego neki grafitni premaz ali nije ni trebao.
Sto se tice samog grejanja tu nema ni jedne zamerke , zaista isporucuje toplotu kao luda u najhladnijim danima i u onim minusima. Jako lepo sam grejao taj deo stana i preporucuo bi je za grejanje svakako.
Imam i Midea Oasis koja je osetno boljeg kvaliteta ali je dosta skuplja.
Kako ti se pokazala Midea Oasis? Na koliko modulira i koliko je bucna? Vredi li da se doplati za nju? Prvenstveno za grejanje mi treba info. Hvala unapred.

Šta znači oznaka na tesla klimi TC? TT je TCL, TA je AUX, TM je MIDEA. Iz čije li je kuhinje tesla klima sa oznakom TC?

Kako ti se pokazala Midea Oasis? Na koliko modulira i koliko je bucna? Vredi li da se doplati za nju? Prvenstveno za grejanje mi treba info. Hvala unapred.
Novi model Raynor ima fantasticne specifikacije

View:

Screenshot_20260523_155939_Gallery.webp

Screenshot_20260523_155959_Gallery.webp

SJ 43.5 kg, freon 1kg
Na -10 daje 4kW toplote potvrdzeno sa Eurovent.
UJ lezajevi keramika.
Najnisko moze da modulira 120W

Na SJ pise "build for the north" napravljeno za sever 😉

Screenshot_20260603_121546_Gallery.webp

I cena bice veoma Ok za takvu masinu, krece se oko 1200€ (Raynor)
Samo se nadam da ne radi neki DF na plusu, onako ozbiljna klima 🙂
---->
12.webp

Poslednja izmena:
Šta znači oznaka na tesla klimi TC? TT je TCL, TA je AUX, TM je MIDEA. Iz čije li je kuhinje tesla klima sa oznakom TC?
Ne bih znao da ti kažem, ali što se tiče TM (TM36AF21-1232IAW)modela imam je u lokalu, čim padne temperatura ispod 10C spoljna jedinica je jako bučna. Ne znam da li je to do mog primerka, ali u par navrata je bila nepodnošljiva. Eto čisto za one koji razmatraju i ovaj model za kupovinu.

Nazad
Vrh Dno