Danas, ali koliko se secam uvek sam imao srednji kurs bez obzira kad kupujem evre do odredjenog iznosa.To je srednji, dakle. A kad si primio platu? Ako si danas, jasna je stvar. Ako nisi, onda je možda neki bag, a možda su i opustili stvar, ali u ugovoru stvarno piše da je samo na dan zarade.
Ja sam juče primio platu, a i danas je srednji kurs za kupovinu evra.To je srednji, dakle. A kad si primio platu? Ako si danas, jasna je stvar. Ako nisi, onda je možda neki bag, a možda su i opustili stvar, ali u ugovoru stvarno piše da je samo na dan zarade.
Da, ostaje evo meni treći dan je srednji kurs.Ja sam juče primio platu, a i danas je srednji kurs za kupovinu evra.
Ne radis nista pogresno, vec ima neki bug u njihovom sistemu. Zovni njihovu korisnicku podrsku da to rese.dobio sam onaj LIB broj preko kontakt centra. Kad pokusam da aktiviram aplikaciju kaze mi da su podaci neispravni. Broj racuna (tekuceg) i LIB. Jel radim nesto pogresno ?
meni se ovo dešavalo, na ios aplikaciji bar mi nije radilo kad sam radio copy paste nego morao ručno da ukucam br računa. meni je do toga samo bilodobio sam onaj LIB broj preko kontakt centra. Kad pokusam da aktiviram aplikaciju kaze mi da su podaci neispravni. Broj racuna (tekuceg) i LIB. Jel radim nesto pogresno ?
S tim svakako neće biti problema, jasno je da su te evidentirali kao primaoca zarade.Čekamo kraj meseca da proverimo AVista štednju, da li računaju i iznose preko 200k.
Zvanje kontakt centra to rešava, kako je već odgovoreno, ali evo i pune priče: ako ti je broj u MTS-u ili A1, proći će prijava ako si na mobilnim podacima, dok u ostalim slučajevima (Yettel, Wi-Fi) neće, tj. tu je poziv kontakt centru neophodan. Ovo za mobilne podatke piše i u zvaničnom uputstvu (Prilikom aktivacije aplikacije neophodna je internet konekcija sa SIM kartice koja je prijavljena u banci za elektronsko ili mobilno bankarstvo.) i to važi i za npr. Raiffeisen, koji koristi isti sistem. Da Yettel ne radi, ovi iz Aika prećutkuju u uputstvu (ali ti kažu u kontakt centru kad pozoveš, otud ja znam, jer mi je broj u Yettelu), dok kod Raiffeisena recimo i to lepo piše, pa ne bude većih iznenađenja.Jel radim nesto pogresno ?
Ovo je već zanimljiva informacija, nisam dosad čuo. Možda ti se slučajno kopirao i neki razmak ili nevidljivi karakter, ali eto, to je ređi problem.meni je do toga samo bilo
pitali su me da li sam u yettel mrezi ja reko' jesam ali ipak sam morao ponovo da zovem da mi privremeno omoguce aktivaciju, svastavanje kontakt centra to rešava, kako je već odgovoreno, ali evo i pune priče: ako ti je broj u MTS-u ili A1, proći će prijava ako si na mobilnim podacima, dok u ostalim slučajevima (Yettel, Wi-Fi) neće, tj. tu je poziv kontakt centru neophodan. Ovo za mobilne podatke piše i u zvaničnom uputstvu (Prilikom aktivacije aplikacije neophodna je internet konekcija sa SIM kartice koja je prijavljena u banci za elektronsko ili mobilno bankarstvo.) i to važi i za npr. Raiffeisen, koji koristi isti sistem. Da Yettel ne radi, ovi iz Aika prećutkuju u uputstvu (ali ti kažu u kontakt centru kad pozoveš, otud ja znam, jer mi je broj u Yettelu), dok kod Raiffeisena recimo i to lepo piše, pa ne bude većih iznenađenja.
Najbolje da zovnes njihov korisnicki centar i pitas, mada ne verujem da nude tu opciju iz vise razloga.Da li neko zna da li moze prilikom online otvaranja racuna da se negde navede da se Dina posalje na neku drugu adresu od one na kojoj je prebivaliste?
može da se pošalje na drugu adresu od one u ličnoj, ako to pitaš, sami i nude da se popuni adresa prebivališta ako se razlikuje od adrese u ličnojDa li neko zna da li moze prilikom online otvaranja racuna da se negde navede da se Dina posalje na neku drugu adresu od one na kojoj je prebivaliste?
Meni je upravo stigla DinaCard kartica ali AKS-om, a racun sam otvorio pre mesec dana.A da li je ikome stigla Dina? Pisao sam da je meni PIN stigao tačno mesec dana od otvaranja računa, dok same kartice još nema.
Što je najčudnije, pre dve nedelje mi je stigao SMS da mi je kao poslata kartica kao preporučeno pismo, uz fiktivan broj pošiljke (RDxxxxxxxxxRS), budući da na ovoj Poštinoj stranici za praćenje piše da ta pošiljka ne postoji. I to nije samo slučaj kod mene, fiktivne brojeve su dobili i ostali koje znam (različite, naravno), i nikome još nije stigla, dok u toj poruci piše da će stići za najviše pet dana. Zaključujem da oni to uopšte nisu ni poslali, što je po ugovoru i okej (tu daju sebi čak 90 dana fore), ali ne znam zašto su onda javili kao da jesu.
Edit: da naglasim, za svaki slučaj, nije bukvalno kao broj napisano RDxxxxxxxxxRS, umesto iksova su konkretne cifre, hahah, tj. broj je tehnički validan, ali pošiljka nepostojeća.
Svakako me i mrzi da ih opet cimam, već sam zbog svega u glavi i odustao od štednje kod njih. A i već sam ih sto puta bezuspešno cimao zbog drugog (glavnog) problema, koji mi, naravno, još nisu rešili, iako su formalno prihvatili prigovor. Drugim rečima, račun mi je potpuno neupotrebljiv već 48. dan, i videćemo dokad će biti tako, a pritom isto nisam jedini...
I meni je podosta bilo poznato odranije, pisao sam na temi i pre više od jedne godine. Oduvek su postojali tehnički problemi sa aplikacijom, ali su ranije makar umeli da ih otklone. Što se tiče moje lokalne filijale, isto šalterski radnici retko šta znaju, ali je makar šef ekspoziture preduzimljiv i rešava sve što može, tj. zna kome da se obrati ako nešto treba.Godinama imam račun u AIK, koristim za vrlo određene stvari. Užas od banke, posebno poslednjih par godina.
Au, zanimljivo, verovatno su i sami uvideli da Pošta ne funkcioniše. A jesu li ti najavili ikako? Meni su, dakle, za oba stigli SMS-ovi, koje stavljam u prilog. Hronologija je sledeća: račun sam otvorio 10. aprila, SMS o slanju PIN-a je stigao 30. aprila, PIN je stigao 11. maja, SMS o slanju kartice je stigao 13. maja, a kartice i dalje nema.Meni je upravo stigla DinaCard kartica ali AKS-om, a racun sam otvorio pre mesec dana.
Bio je u sandučetu, pa je tehnički gledano ko god mogao da ga ubaci, ali najpre je poštar, hahah. Isto bi trebalo da bude za samu karticu, jer broj pošiljke označava Poštino preporučeno pismo. Svakako, možeš ih pozvati i pitati šta se dešava, pošto je procedura da ti se prvo šalje PIN, a tebi je stigla kartica bez njega.Preko cega salju PIN - Posta Srbije ili ...?
Samo sam dobio pre par dana SMS da je poslat PIN, dok za karticu nije stigao SMS, vec samo poruka na Viber jutros da je posiljka na isporuci.Au, zanimljivo, verovatno su i sami uvideli da Pošta ne funkcioniše. A jesu li ti najavili ikako? Meni su, dakle, za oba stigli SMS-ovi, koje stavljam u prilog. Hronologija je sledeća: račun sam otvorio 10. aprila, SMS o slanju PIN-a je stigao 30. aprila, PIN je stigao 11. maja, SMS o slanju kartice je stigao 13. maja, a kartice i dalje nema.
Nisam ni proveravao da li je aktivna (u aplikaciji trenutno pise samo da nije urucena), a ni kovertu nisam jos otvorio 🙂 . Uzgrad, taj SMS sa kodom za pracenje posiljke za PIN jos nisam dobio, vac samo prvi da ce mi stici za 5 dana.Aha, pa dobro, onda nema frke, doći će ti sigurno i PIN kroz neki dan. A da li ti je kartica aktivna? Aik dosad nije imao neaktivne kartice, u smislu da moraju da se otključaju upotrebom PIN-a prvi put. Pitam se da li su to uveli sad za Dinu, kad se već šalje na kućnu adresu. Sumnjivo je i što MC mora da se preuzme lično, možda je neki problem baš sa tim. Može status da se vidi i u aplikaciji, ali ne znam koliko je relevantan. Mojoj je iz NIJE URUČENA prešao u REDOVAN STATUS upravo 13. maja, kada su mi je kao poslali.
Ne, ne, kod je za navodnu (fiktivnu) pošiljku sa karticom, koja je kao poslata preporučenim pismom. PIN je poslat kao obično pismo, samo je stigao u sanduče. Zato i cenim da će i tebi sigurno stići. Jeste da piše pet dana, ali mom je trebalo jedanaest, pa s te strane ima smisla sačekati malo više. Ali eto, kartica je kritičnija, a tebi je makar to rešeno, jer je stigla.Uzgrad, taj SMS sa kodom za pracenje posiljke za PIN jos nisam dobio, vac samo prvi da ce mi stici za 5 dana.
Razumem sad. Nisam procitao sa paznjom.Ne, ne, kod je za navodnu (fiktivnu) pošiljku sa karticom, koja je kao poslata preporučenim pismom. PIN je poslat kao obično pismo, samo je stigao u sanduče. Zato i cenim da će i tebi sigurno stići. Jeste da piše pet dana, ali mom je trebalo jedanaest, pa s te strane ima smisla sačekati malo više. Ali eto, kartica je kritičnija, a tebi je makar to rešeno, jer je stigla.
To znači da sigurno nije aktivna. Eto, zanimljivo baš, tebi zvanično nije uručena, iako ti je stigla, a meni zvanično jeste uručena (redovan status), iako nije stigla.(u aplikaciji trenutno pise samo da nije urucena)
Nema je, zato i kažem da su fiktivni brojevi, hahah. Пошиљка није пронађена. Проверите исправност унетог броја. I tako i ostalima kojima su poslali kao neke brojeve. Doduše, verovatno Aik ima neki ugovor sa Poštom, prema kome su ti brojevi već rezervisani, pa ih naknadno povezuju sa konkretnim klijentima. U tom slučaju nisu sasvim izmišljeni, ali su nam ih prerano poslali, budući da pošiljki nema u Poštinom sistemu. Drugim rečima, te kartice nam skoro sigurno uopšte nisu poslate, pa boga pitaj zašto su SMS-ovi stigli.Kakav status posiljke ti daje na sajtu Poste Srbije za karticu kada uneses kod za pracenje?
Probaj da pozoves kontakt centar Poste da oni vide u njihovom internom sistemu sta je sa tom posiljkom.Nema je, zato i kažem da su fiktivni brojevi, hahah. Пошиљка није пронађена. Проверите исправност унетог броја. I tako i ostalima kojima su poslali kao neke brojeve. Doduše, verovatno Aik ima neki ugovor sa Poštom, prema kome su ti brojevi već rezervisani, pa ih naknadno povezuju sa konkretnim klijentima. U tom slučaju nisu sasvim izmišljeni, ali su nam ih prerano poslali, budući da pošiljki nema u Poštinom sistemu. Drugim rečima, te kartice nam skoro sigurno uopšte nisu poslate, pa boga pitaj zašto su SMS-ovi stigli.
Otvorih malocas kovertu i u pretecem dokumentu za DinaCard karticu pise da ce biti aktivirana automatski nakon potvrde urucenja, sto ce u slucaju AKS-a verovato potrajati par dana.Aha, pa dobro, onda nema frke, doći će ti sigurno i PIN kroz neki dan. A da li ti je kartica aktivna? Aik dosad nije imao neaktivne kartice, u smislu da moraju da se otključaju upotrebom PIN-a, već su uručenjem odmah bile spremne. Pitam se da li su to uveli sad za Dinu, kad se već šalje na kućnu adresu. Sumnjivo je i što MC mora da se preuzme lično, možda je neki problem baš sa tim. Može status da se vidi i u aplikaciji, ali ne znam koliko je relevantan. Mojoj je iz NIJE URUČENA prešao u REDOVAN STATUS upravo 13. maja, kada su je kao poslali.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari