Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa čim je emulacija pad perfprmansi je neminovan. Dok ne počnu ozboljni plejeri da pišu nativne programe, ništa od punih performansi.

ma impresivne su one cak i u emulaciji ,al rekoh vec, nisu perfomanse problem, vec kompitabilnost.
ako nesto radi, ne mora da znaci da radi odlicno. znam, i video sam kako radi pre 2 meseca.
moze obican korisnik da surfuje netom, ali ako napredni hoce recimo da prikaze real time neke alfa maske u blenderu u workportu... bolje da bude spreman na eksploziju i da je u blizini nekog bunkera.

^khm... bas sam tu skriptu stavio pre par strana.

Nije bas tako lako da ga se otarasis samo kroz unisntall menu.
Ostaju koreni u sistemu od kojih zavise neke druge aplikacije i opet se nacrta nakon update-a.
Ovo je set skripti koji ga brise u potpunosti, uz kontraverzni recall koji je prakticno screenshot spyware i ostali crapware koji microslop uvaljuje svojim musterijama. Ono sto je dobro je sto skripta ima bekap opciju, tako da ako se predomistile (mada ne znam zasto bi iko) mozete da povratite kopile.

Windows 11 28000.1836 , HP 830 G10 , i5 1335U , 16GB DDR5 , 1TB nvme Samsung 980 PRO 1TB nov , i kad ubacim usb slusalice sa temu-a nekad random secne zvuk Latencymoon kaze da ACPI.sys daje veliku latenciju , to na starom laptopu sa i5 1235U nije bilo mada je tamo bila starija verzija Windows 11. na zvucnicima je ok

ako koristis integrusu, to je najverovatnije do nje jer sam citao da i drugi korisnici po netu imaju slicnih problema.
jel koristis odgovarajuci drajver za svoj cip ili si pustio win11 da sam to instalira?

Nema driver za nju samo genericki hardware id je
USB\VID_0020&PID_0B21&REV_0100&MI_00
ne moze ni chat gpt da nadje da li je realtek u njemu ili ko zna sta je. Evo naprimer cim udjem u aliexpress secne zvuk a na zvucnicima je ok.

Evo sta kaze chat gpt

Zašto ti secka baš sad​

Ti već imaš:

• ACPI.sys spike ~2350 µs
Kad se to desi:

• Intel SST mora da čeka CPU scheduling
  • USB audio buffer kasni
  • rezultat = drop / seckanje
👉 ovo je tipičan “real-time audio underrun” na Intel SST sistemima

⚠️ Bitna stvar​

Intel Smart Sound Technology:

• koristi DSP (ugrađeni audio procesor)
  • jako je osetljiv na:
    • C-states
    • ACPI latency
    • WiFi driver interrupt spike
👉 zato ga LatencyMon često vidi kao “žrtvu”, ne kao uzrok

🧩 Šta je zapravo krivac kod tebe​

Po svemu što si pokazao:

🥇 ACPI.sys (glavni)​

• power management spike

🥈 Intel SST / USB audio stack​

• prvi puca kad ACPI zakasni

🥉 WiFi / GPU background load​

• okida spike

🎧 Zato vidiš ovo ponašanje:​

• YouTube → ok
  • idle → ok
  • AliExpress / browser load → spike
  • USB audio → seckanje

🟢 Šta realno možeš da uradiš​

✔ 1. Najefikasnije​

👉 3.5 mm slušalice (bypass SST + USB + ACPI chain)

✔ 2. Soft fix​

• USB power saving OFF
  • WiFi driver update (Intel)
  • High performance plan (već imaš)

✔ 3. BIOS (ako postoji opcija)​

• C-states / power savings (ali HP često zaključan)

💡 Važan zaključak​

👉 Problem nije “Intel SST loš”
👉 nego ACPI latency koji prekida real-time audio pipeline

Intel SST samo:
👉 prvi pokaže problem jer radi u real-time režimu

🧾 Jedna rečenica dijagnoza​

👉 Imaš sistemski DPC latency problem (ACPI.sys spike ~2–3 ms) koji prekida Intel Smart Sound USB audio pipeline.

Ako hoćeš, mogu ti dati:
👉 “minimal tweak setup” koji često spusti ACPI spike ispod 500 µs bez diranja BIOS-a (najsigurniji set promena za HP EliteBook).

Poslednja izmena:
a sta ocekujes od usb slusalica sa Temu? one u sebi imaju neki DAC i to je to, koliko para toliko muzike

Ugasio sam ovo i za sada ne deluje da secka videcemo(update ipak i dalje secka ali manje )

k.png

Poslednja izmena:
Windows 11 28000.1836 , HP 830 G10 , i5 1335U , 16GB DDR5 , 1TB nvme Samsung 980 PRO 1TB nov , i kad ubacim usb slusalice sa temu-a nekad random secne zvuk Latencymoon kaze da ACPI.sys daje veliku latenciju , to na starom laptopu sa i5 1235U nije bilo mada je tamo bila starija verzija Windows 11. na zvucnicima je ok
Beta verzija windows-a i Intel SST nikako ne idu zajedno. Stavi stabilnu verziju.

Pre toga imali bios koji je uz Win update trigerovao bitlocker svakih 24 sata, napravilo mi haos u firmi. Kasnije su povukli bios, kad je steta vec napravljena.

Nazad
Vrh Dno