Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Malo su ovog puta to drugačije postavili. Ta tri meseca zvanično važe samo za nove brojeve, nisu standard za obnovu starih ugovora, pa ni nema dodatnog popusta na to.

Ako dobro shvatam, ideja je da ti daju ponude samo za ekvivalentne tarife, što je u tvom slučaju 5ica L. Ako bi hteo neku nižu, treba da smanjiš i trenutnu. Mislim, svakako je čudno, ali to objašnjenje mi ima najviše smisla, šta znam. Naravno, kako i sam kažeš, biće sve bolje kad ti istekne ugovorna obaveza.
Tamo izgleda da kako naletiš na kojeg agenta i izgleda da nisu informisani da preko portala već sada mogu da smanjim na manji paket po punoj ceni ili da aktiviram trenutni bez odlaska u poslovnicu, pre nedelju dana sam pitao na 064733 i nudili su samo 10% i rekli su mi da je najbolje da nazovem 15 dana pre isteka za bolje ponude, svakako čekam da vidim šta će moći da mi ponude, da su mi ponudili 40%-50% popusta odmah bi pristao, ovako po redovnoj ceni - ne želim, sada razmišljam čak i o 5s paketu, a ako mi zatreba opet roaming aktiviraću dodatak po potrebi ili uzeti neki online eSim.

Da li neko zna gde mogu da proverim koliko interneta imam za hotspot na Omorika S? Koristim ga redovno pa da ne dođem do nekog limita kad mi baš bude zatrebao.

Planiram uzeti 5ica L pa ako neko ima lično iskustvo da mi odgovori dali je ovo moguće kako ja zamišljam. Uz 5ica L se može dobiti jedan sim fizički i dva esima (tako sam ja razumeo) Fizički sim bi da stavim u ruter za kućni wifi i gledanje TV sa MOVE platformom a ove dve esim u dva telefona kao drugu karticu da mi služi za internet mobilni i za pozive i poruke (mislim na odlazne pozive i poruke za dolazne pozive i poruke bih koristio drugu fizičku katricu koji mi je i osnovni broj. Ako neko ima ovo iskusto molio bih za odgovor. Može i na PP. Zahvaljujem unapred.

Planiram uzeti 5ica L pa ako neko ima lično iskustvo da mi odgovori dali je ovo moguće kako ja zamišljam. Uz 5ica L se može dobiti jedan sim fizički i dva esima (tako sam ja razumeo) Fizički sim bi da stavim u ruter za kućni wifi i gledanje TV sa MOVE platformom a ove dve esim u dva telefona kao drugu karticu da mi služi za internet mobilni i za pozive i poruke (mislim na odlazne pozive i poruke za dolazne pozive i poruke bih koristio drugu fizičku katricu koji mi je i osnovni broj. Ako neko ima ovo iskusto molio bih za odgovor. Može i na PP. Zahvaljujem unapred.
Probao sam nešto slično, imam SIM i eSIM (u tablet-u), na dodatnoj "kartici" eSIM ne stižu sms poruke, slično sam i ja planirao i da tako otkažem SBB, tako da sam SIM morao da vratim u telefon, a eSIM je u tablet-u i dalje samo za internet (iako može da prima i šalje pozive, sms ne funkcionše)

Probao sam nešto slično, imam SIM i eSIM (u tablet-u), na dodatnoj "kartici" eSIM ne stižu sms poruke, slično sam i ja planirao i da tako otkažem SBB, tako da sam SIM morao da vratim u telefon, a eSIM je u tablet-u i dalje samo za internet (iako može da prima i šalje pozive, sms ne funkcionše)
Ja sam zamislio da mi u telefonima ostanu fizičke kartice kao i do sada (koje su na pripejdu) i da mi one služe kao i do sada a ove dodatne esim za mobilni internet, odlazne pozive i odlazne SMS-ove da ne trošim kredit sa osnovne fizičke kartice. Nebi mi smetalo da dolazni pozivi i SMS-ovi nestižu na esim jer bi mi glavni broj ostao koji je bio i do sada na fizičkoj kartici koja je uzgred u drugoj mređi (A1).

Vidim gore lepe popuste 60-70%, jel to važi i za 5icaL ili samo za ove skromnije pakete. Dali se uz te popuste može kupiti i telefon na rate ?

Kupis esim adapter za ruter

I just found this on AliExpress:
ESIM write card to SIM card can write 10-15 numbers EUICC card reader TYPEC socket compatible with 95% mobile phones/computers

Nebi mi smetalo da dolazni pozivi i SMS-ovi nestižu na esim
U tom slučaju ne bi trebalo da bude problema, a samo ti poruke ne bi stizale, dok pozivi bi.

Vidim gore lepe popuste 60-70%, jel to važi i za 5icaL ili samo za ove skromnije pakete.
Za taj su ranije nudili samo 50% i mislim da se to nije promenilo.

Dali se uz te popuste može kupiti i telefon na rate ?
To dosad još niko nije prijavio, ne bi trebalo da je moguće.

Kod pregovora za bolje uslove da li je svejendo A1 ili Yettel prelazak na njih posle isteka UO, kakva su iskustva?
Nešto mi je u glavi da su za zadržavanje uvek iste ponude, ali taman neka neko napiše ako je suprotno, jer i mene zanima.

Ja sam zamislio da mi u telefonima ostanu fizičke kartice kao i do sada (koje su na pripejdu) i da mi one služe kao i do sada a ove dodatne esim za mobilni internet, odlazne pozive i odlazne SMS-ove da ne trošim kredit sa osnovne fizičke kartice. Nebi mi smetalo da dolazni pozivi i SMS-ovi nestižu na esim jer bi mi glavni broj ostao koji je bio i do sada na fizičkoj kartici koja je uzgred u drugoj mređi (A1).
Popouste 50-70% se sad daje samo brojevima koji su Mts-u i nudi za ostanak u mrezi. Resili su svi da daju mnogo vise za zadrzavanje korisnika. Za nove korisnike je 3 meseca po dinar , to su ovde kolege prijavljivale do sada.
Ne moze popust 50-70% i telefon. Moze da se skime par meseci pune cene na dinar koja jeste vec skinuta opet sa.4200 (5ica L) na 999. Znaci 3 meseca po dinar i 21 mesec puna cena i telefon. To jesete nudjeno korisniku telekoma provereno ,ja znam jednom kome nudjeno ali skupo opet.
Ali ko ima bilo koju uslugu u Telekomu (fixna, mobilna, internet, tv ili box, moze da uzme bilo koji telefon u Tehmomaniji na 24 rate. Bio taj telefon po punoj ceni ili na 50% popusta, cenu koja je telefonu se deli na 24 rate. Potrebna je samo vasa licna karta i da je usluga na vase ime. Znam prodavca koji je prodao vec 10-tak telefona tako. Moze da se uzme i 5 telefona na rate ako im.je ukupam zbir do 300000 dinara, ili 10 ili.2 telefona za 300000. Kad su ljudi to culi pre i potrcali da kupuju telefone, tv, vas masine nemam pojma.

Prilozi

• Screenshot_20260519_044501_Opera.jpg
    Screenshot_20260519_044501_Opera.jpg
    92.8 KB · Pregleda: 29
Citam sad prethodne postove pa da potvrdim da sam razumeo.
Ako vracam broj iz A1 nece ponuditi 60% ili 70% na 5s ili 5m, to samo nude za ostanak svojim korisnicima?

Ubedljivo najjeftinija tarifa sa besplatnim pozivima i porukama ka svim mrezama i sa 5 GB interneta koji se ukoliko ne potrose prenose u sledeci mesec,sa VOLTe uslugom ali samo sa 4G mrezom je SRB Omorika 5 i e racunom za 480 dinara.Uslov ove specijalne tarife u MTS u je da je neko u porodici ucesnik ratova sa borackom legitimacijom,ne mora da je aktivno vojno lice.Moze tri broja na svoje ime pod tim uslovima.Moze i telefon da se uzme uz Eko popust a ekvivalent je tarifi 5S.Pri tome tarifa ostaje ista a ajfon15 sa 15000 Eko popusta je 3225 dinara mesecno.

Citam sad prethodne postove pa da potvrdim da sam razumeo.
Ako vracam broj iz A1 nece ponuditi 60% ili 70% na 5s ili 5m, to samo nude za ostanak svojim korisnicima?
@papabear
Pazi, meni deluje da je to tako logicno, da se otvore za popuste najvise kad treba da zadrze korisnike ali opet, ko zna.
Da, 50-70% popusta se nudi starim korisnicima koji pokrenu proces prenosa broja u A1.
Tako je mesecima unazad, kolege koje se javljaju da dolaze iz A1 ponuda je bila 3 meseca po.dinar 21 puna cena.
Dosadili im preletaci i vise nude da ostanes u mrezi , jer jedni isti ljudi stalno prelaze tamo vamo.

Dali je neko kupovao u Tehnomaniji ovo na rate. Koja je procedura traze li novi ugovor kod Mts-a i gubimo li popuste na pretplatu koju smo imali do sada i mozemo li ponovo kad dodje vreme za par meseci

Dali je neko kupovao u Tehnomaniji ovo na rate. Koja je procedura traze li novi ugovor kod Mts-a i gubimo li popuste na pretplatu koju smo imali do sada i mozemo li ponovo kad dodje vreme za par meseci
Treba ti samo licna karta i nista vise. Mozes da kupis do 300000 vrednosti robe i delis na 24 rate. Mozes da kupis 2 telefona za 300000 ili 10 telefona za 300000. Mozes da kupis samo jedan telefon za 50000 i ostaje ti jos 250000 za sledece kupovine. Sledeci put mozes za mesec dana mozes opet telefon ili tv za 50000 i ostsje ti 200000 dalje za sledece kupovine.
Nema nikakve veze sa UO koju imas u telekomu. Ne menja se UO koju imas , samo se na racun u Mts dodaje stavka rata za tv, frizider ili telefon.
Ako je tv lostao 100000 a na akciji je 48000 , placas tv na 24 rste po 2000 ukupno 48000 koliko kosta na popustu za kes.
To mi bilo cudno da se deli na rate cena sa popustom da nema nikakve kamate ili skriveni trosak na 48000 sa popustom. 3 puta pitao i nema , cena koju vidis se deli na 24 rate i kraj.

A šta kada raskineš ugovor sa MTS-om (istekne recimo), kome plaćaš, šta kako?

A šta kada raskineš ugovor sa MTS-om (istekne recimo), kome plaćaš, šta kako?
Placas telekomu dalje, racuni ne mogu da nestanu. Nisam pitao to, jer moj broj selio vise puta ali zenin je uvek u Mts-u. I uvek ima rscuna.
Samo treba proveriti , da ne bude ona fora na kvarnjaka , nemas vise usluga kod nas i sad plati sve odjednom. 😂
To nigde ne pise , ali ti neko da na 24 rate nesto kako bi mogao da trazi 20 preostalih rata odjednom.

Zanimljivo. Tehnomanija dere sa cenama, ali ko nađe matematiku, neka bude.

A bila bi fora kad dođe produženje ugovora, podneseš zahtev za prenos, ono patka imaš kredit kod mts-a 🤣

Da, 50-70% popusta se nudi starim korisnicima koji pokrenu proces prenosa broja u A1.
Tako je mesecima unazad, kolege koje se javljaju da dolaze iz A1 ponuda je bila 3 meseca po.dinar 21 puna cena.
Dosadili im preletaci i vise nude da ostanes u mrezi , jer jedni isti ljudi stalno prelaze tamo vamo.
Pa dobro onda ako A1 ne ponudi nesto krsteno za ostanak idemo 2meseca MTS sve cool pa nazad na Giga plan 6m free.
To je svakako naj isplativija varijant, za drugi broj mi i netreba vise.

Sad vidim na njihovo sajtu da ima promocija ako se koristi neki od petica net paketa može da se prijavi za novi petica xxl za 2699din. A meni je taman isteklo 3 meseca po 999 i sad treba da plaćam 3000 petica xl paket. Jel neko dobio to možda? Verovatno da modem isplaćujem kako isplaćujem ili moram da ga isplatom skroz ako bude morao novi ugovor.

Treba ti samo licna karta i nista vise. Mozes da kupis do 300000 vrednosti robe i delis na 24 rate. Mozes da kupis 2 telefona za 300000 ili 10 telefona za 300000. Mozes da kupis samo jedan telefon za 50000 i ostaje ti jos 250000 za sledece kupovine. Sledeci put mozes za mesec dana mozes opet telefon ili tv za 50000 i ostsje ti 200000 dalje za sledece kupovine.
Nema nikakve veze sa UO koju imas u telekomu. Ne menja se UO koju imas , samo se na racun u Mts dodaje stavka rata za tv, frizider ili telefon.
Ako je tv lostao 100000 a na akciji je 48000 , placas tv na 24 rste po 2000 ukupno 48000 koliko kosta na popustu za kes.
To mi bilo cudno da se deli na rate cena sa popustom da nema nikakve kamate ili skriveni trosak na 48000 sa popustom. 3 puta pitao i nema , cena koju vidis se deli na 24 rate i kraj.
Sve ok, ali Tehnomanija preskupa, bar ono što ja gledam

Sad vidim na njihovo sajtu da ima promocija ako se koristi neki od petica net paketa može da se prijavi za novi petica xxl za 2699din. A meni je taman isteklo 3 meseca po 999 i sad treba da plaćam 3000 petica xl paket. Jel neko dobio to možda? Verovatno da modem isplaćujem kako isplaćujem ili moram da ga isplatom skroz ako bude morao novi ugovor.
Da odgovorim samoj sebi da se još neko ne zezne. Ovo je popust ako neko ima postpejd mobilnu petica tarifu a ne petica net tarifu... Hehe al sam naivna.... Očekivala sam da me neko apdejtuje na viši paket po manjoj ceni ničim izazvan.

garancija da se cena neće povećavati tokom čitavog ugovora
Kakva garancija? Na majke mi ili na pismeno?

Videli smo šta je MTS radio sa računima u nekoliko navrata (podizanje cene usluge u toku trajanja UO) u prethodnih meseci/godina, i da čak ni preko advokata ljudi nisu uspevali da isteraju svoja prava. Kako će sada ta "garancija" da spreči ponovo pomenuti scenario?

Samo treba proveriti , da ne bude ona fora na kvarnjaka , nemas vise usluga kod nas i sad plati sve odjednom. 😂
To nigde ne pise , ali ti neko da na 24 rate nesto kako bi mogao da trazi 20 preostalih rata odjednom.
Ali najverovatnije jeste tako. Isto kao kad uzmeš neki telefon direktno preko njih. Prevremenim raskidom sva dugovanja dospevaju odmah. U slučaju ove saradnje sa Tehnomanijom tek ne bi imali razlog da ti oproste, jer je posredno dugovanje. Ja ovo zapravo i vidim kao dodatni način zadržavanja korisnika, i to veoma zgodan. Tipa imaš 4 meseca do kraja UO, uzmeš neki uređaj, onda istekne UO, i ti sad moraš da isplatiš i preostalih 20 rata ako hoćeš da napustiš MTS, i tad su dobre šanse da ipak ne bi hteo da ih napustiš.

Na sledećem linku se vidi spisak nekih stvari odnosno uređaja koje Tehnomanija nudi za korisnike MTS usluga, da li je to sve što se asortimana tiče ili je pak ceo asortiman u ponudi što se tiče tog plaćanja na 24 rate.
Može bilo koji uređaj, ovo je samo predlog nekih koju su kao na velikom popustu, malo da ti zagolicaju maštu.

Nazad
Vrh Dno