Project Hail Mary
Nije mi kliknuo film.
Vidim da ga dosta hvale po internetu a i neki drugari mi ga preporučili. Pogledao sam i ne kapiram baš čemu toliko oduševljenje.
Nije loš (ako se izbaci ono S iz SF), ali ni posebno dobar. Mnogo su me nervirala objašnjena u filmu kako šta funkcioniše ( posebno kako su rešili sporazumevanje i prevođenje) posle toga sam ostavio mozak na ispašu i gledao na motanje.
Poređenje sa Interstelar ili Marsovcem mi je nerealno, ovo ne može ni da im prismrdi.
Ocena 6/10.
Poređenje sa pomenuta dva filma svakako nije realno, upravo zato što i ne treba sa njima da se poredi niti da im prismrđuje i za mene to nije nikakva mana filma.
A to što ti nije legao, ništa strašno, sto ljudi sto ćudi, možda si očekivao da bude drugačiji i onda se razočarao, ja sam ga gledao porodično i film je stvarno blagotvorno delovao na sve nas, kao pravo osveženje u moru neverovatnih gluposti koje Holivud servira poslednjih nekoliko godina.
Jednostavno, film ima jedan šmek, toplinu, kako god, nekog to dotakne, nekog ne i to je u redu.
Čak i taj lik vanzemaljca, koliko god nekome delovao smešno, u stvari razbija šablon da alieni moraju da imaju jajastu glavu, dve ruke i noge, a suštinski mogu izgledati bukvalno i kao amorfna masa i da to bude sasvim normalno za njih.
Meni je baš ta fina doza humora jedan značajan kvalitet fima, nešto što ovi ozbiljni SF klasici baš i nemaju.
Inače, nisam znao da su naši ljudi učestvovali u radu na filmu, što se mene tiče, sve čestitke.
🙂