Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Milion puta sam ga pomesao sa

Memoir of a Murderer
Ovaj gledao nisam a onaj prvi mi je u odličnom "sećanju" ali kraja se ne sećam uopšte i toliko o odličnom sećanju ali odličan je. Ne znam kako da objasnim ne sećam se filma ali se sećam da mi je bio odličan. Vrlo verovatno i 1. korejanac kojeg sam gledao, sad cu izguglam kraj.

A da kraj je upečatljiv al mi nije jasno šta je tu loše i što se kaže da je to tako, zbog efekta kontam 1/1 odradio posao ako je nešto drugo dajte spojler.

Sobzirom da su Rejchel Mekadams i Dzoel Egerton trenutno u Beogradu, pade mi napamet da podsetim ljude jer uvek ima nekih koji su propustili -

Warrior 2011 - meni licno top 5 filmova svih vremena.

Rental Family(2025)

Jako lep i emotivan film, dobra tema skroz, što je najjače ovaj posao u Japanu zaista postoji, koliko je verno to prikazano ovde ne znam, ali pretpostavljam da nije bilo nešto naročito teško. Elem, preporuka ko voli dobre drame.

Izgleda da se snima u Beogradu.

До зоре/свитања https://www.imdb.com/title/tt30955489/ (илити на српском - ко преживи, причаће 😁)
а искрено нисам очекивао да сви прекостану
Немам појма зашто сам ово погледао. Гледао пре тога на hbo max задњу епизоду серије from и онда као да погледам препоруке. И контам шта је мање њесра - ово или анаконда. И тако погледах ово. Видим да је према некој игри урађен филм, тако да је са те стране ОК - баш сам контао како све то изгледа у самој игри. Што се тиче свега осталог почев од глуме па на даље - меееехххх... Једва 5/10

Rental Family - skroz lood film koji me je držao između smeha i tuge sve vreme. Pojam nEsam imao o toj strani japanske kulture i pored toga što imam nekoliko dobrih poznanika u Japanu. Ne može ta ludačka marljivost i posvećenost da prođe a da se ne plati neka cena. Dosta dobra uloga Frejžera. Od mene 7/10 - solidna popodnevna zabava.

28 Years Later: The Bone Temple - ni prvi deo me nije oduševio, ali rekoh - kad sam ga već skinuo daj da odgledam. Rečju, film mi se nije svideo. Utisak mi je kao da sam odgledao drugu epizodu nečega što može da postane serija.
6,5/10 a ni sam ne znam zašto. Valjda zbog Fajnsa i Mejdena.

До зоре/свитања https://www.imdb.com/title/tt30955489/ (илити на српском - ко преживи, причаће 😁)
а искрено нисам очекивао да сви прекостану
Немам појма зашто сам ово погледао. Гледао пре тога на hbo max задњу епизоду серије from и онда као да погледам препоруке. И контам шта је мање њесра - ово или анаконда. И тако погледах ово. Видим да је према некој игри урађен филм, тако да је са те стране ОК - баш сам контао како све то изгледа у самој игри. Што се тиче свега осталог почев од глуме па на даље - меееехххх... Једва 5/10
Sniman po igri, samo sto prica uopste nije ista kao u igri.

Project Hail Mary
Nije mi kliknuo film.
Vidim da ga dosta hvale po internetu a i neki drugari mi ga preporučili. Pogledao sam i ne kapiram baš čemu toliko oduševljenje.
Nije loš (ako se izbaci ono S iz SF), ali ni posebno dobar. Mnogo su me nervirala objašnjena u filmu kako šta funkcioniše ( posebno kako su rešili sporazumevanje i prevođenje) posle toga sam ostavio mozak na ispašu i gledao na motanje.
Poređenje sa Interstelar ili Marsovcem mi je nerealno, ovo ne može ni da im prismrdi.
Ocena 6/10.

Mortal Kombat 2
Sprdačina od filma ali zabavna sprdačina.
Volim MK od kada se pojavio u segatekama 90-tih tako da film može da bude i teška trešina, ja ću ga ipak pogledati.
Ukratko - sjajni kostimi i mesta, lep omaž fanovima igara i dosta poznatih referenci, prosečna priča stavljena na pokretnu traku gde nam serviraju tuču svakih 6-7min (što je ok) sa slabim dijalogom i još slabijom glumom. Tuče variraju od proseka do vrlo dobrih.
Od mene 6/10.

Pa svi koji gledamo MK je zato što smo bili sega klinci, ili većina. Svaki film ima istu radnju, neki borci se bore na turniru na ostrvu, podeljeni su u dve grupe - dobre i loše, i uvek su isti likovi. Samo je razlika ko režira pa ono da li je trešina baš baš ili je koliko toliko gledljiv. Svakako ga ne bih gledao da nisam znao sve fatalitije napamet 😆

Dakle ipak je bolje da se odgleda lepo nego na fast forward?

Pa svi koji gledamo MK je zato što smo bili sega klinci, ili većina. Svaki film ima istu radnju, neki borci se bore na turniru na ostrvu, podeljeni su u dve grupe - dobre i loše, i uvek su isti likovi. Samo je razlika ko režira pa ono da li je trešina baš baš ili je koliko toliko gledljiv. Svakako ga ne bih gledao da nisam znao sve fatalitije napamet 😆
Neki ga igramo upravo i to keca na mamama, sve sam poteze pozaboravljao.

Project Hail Mary
Nije mi kliknuo film.
Vidim da ga dosta hvale po internetu a i neki drugari mi ga preporučili. Pogledao sam i ne kapiram baš čemu toliko oduševljenje.
Nije loš (ako se izbaci ono S iz SF), ali ni posebno dobar. Mnogo su me nervirala objašnjena u filmu kako šta funkcioniše ( posebno kako su rešili sporazumevanje i prevođenje) posle toga sam ostavio mozak na ispašu i gledao na motanje.
Poređenje sa Interstelar ili Marsovcem mi je nerealno, ovo ne može ni da im prismrdi.
Ocena 6/10.
Poređenje sa pomenuta dva filma svakako nije realno, upravo zato što i ne treba sa njima da se poredi niti da im prismrđuje i za mene to nije nikakva mana filma.
A to što ti nije legao, ništa strašno, sto ljudi sto ćudi, možda si očekivao da bude drugačiji i onda se razočarao, ja sam ga gledao porodično i film je stvarno blagotvorno delovao na sve nas, kao pravo osveženje u moru neverovatnih gluposti koje Holivud servira poslednjih nekoliko godina.
Jednostavno, film ima jedan šmek, toplinu, kako god, nekog to dotakne, nekog ne i to je u redu.
Čak i taj lik vanzemaljca, koliko god nekome delovao smešno, u stvari razbija šablon da alieni moraju da imaju jajastu glavu, dve ruke i noge, a suštinski mogu izgledati bukvalno i kao amorfna masa i da to bude sasvim normalno za njih.
Meni je baš ta fina doza humora jedan značajan kvalitet fima, nešto što ovi ozbiljni SF klasici baš i nemaju.
Inače, nisam znao da su naši ljudi učestvovali u radu na filmu, što se mene tiče, sve čestitke. 🙂

The Punisher: One last kill
Е тако се то ради - кратко, али је****чно. Овако треба филмови да се снимају. 45 минута, може још 4-5 и то је то. А јок разглабање 2,5 сата... Те овако ћемо другови, те онако ћемо другови... Нема, кад Американац сними филм...
Озбиљно - свака част. Од мене, седи 5 (10/10).

Project Hail Mary
Nije mi kliknuo film.
Ocena 6/10.
Ocena na IMDB je skroz nerealna, film je ok moze da se pogleda, verujem da je decijoj populaciji zanimljiviji. Ja sam ga odlgedao u bioskopu, cak ni to nije uticalo da bih mu dao vise od 6.5.

The Punisher: One last kill
Što neko reče kopija Raid, plus taman kad se zalaufa, film gotov! 6/10

Ocena na IMDB je skroz nerealna, film je ok moze da se pogleda, verujem da je decijoj populaciji zanimljiviji. Ja sam ga odlgedao u bioskopu, cak ni to nije uticalo da bih mu dao vise od 6.5.
Zbog čega je ocena nerealna? To su podjednako validna mišljenja, koliko i tvoje ili moje.
Glasalo preko 300k ljudi, mnogi su napisali i sjajne review-e, koje mirne duše mogu da potpišem, sumnjam da su sve dečica u pitanju i da su ga gledali sa torenta u 480p.
Siguran sam da ga većina na imdb, nije ocenila ovako, zbog njegove naučne vrednosti, nego zato što su ga prihvatili takvog kakav jeste i dobro se zabavili.

Obrati paznju da je Reviews prosecna ocena cesto komplet drugacija od klasicne IMDB ocene.

Ljudi koji se iscimaju da napisu review, obicno daju realniju ocenu nego sto su glasaci koji to urade jednim klikom.
U slucaju ovog filma su poprilicno blizu ocene metacritic( profesionalne kritike) i ocene posetilaca sajta

Star Wars: The Mandalorian and Grogu

Film ništa specijalno, kao da su spojili par epizoda serije, specijalni efekti odlični, priča onako, mislim da dosadnije glavne negativce nisi mogao naći u celom SW univerzumu. Generalno ne može da se poredi sa starijim SW. Dizni će morati da se malo trgne.

Na "pretpremijeri" u bioskopu sinoć 60% sale prazno ako ne i više.

I ja sam bio sinoć, 90+% sale prazno.
Moj utisak je da ovo nije Star Wars film. Zapravo odavno ih nema. Nema ih jer nemaju tog duha i te enegije. Ovo su sve "moderni" filmovi, gdje je bitno da sve šljašti od efekata i brze a pri tom često sulude i nepotrebne akcije. Ajde redovna akcija, ali on sam protiv divovskih čudovišta, i tako to. Sasvim drugačiji koncept, ritam, sadržaj, dijalozi, duh, energija od nekadašnjih legendarnih Epizoda 4, 5 i 6. Ali kome je to OK film može proći. Meni su serijali SW crtanih filmova puno bolji od filmskih ostvarenja.

Project Hail Mary (2026) - 8/10. Lep film, voleo bih da je bilo manje drmusave kamere u nekim segmentima kao i da je bilo malo vise nauke, ali van toga - topla preporuka.

Nazad
Vrh Dno