Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da se upišem u klub. Naručila sam s40 pro na ananasu plus još neke sitnice i iskoristih kod za popust od 5000din. Od sutra do ponedeljka će da mi stigne. I na temu naručih rezervne krpice za mop da imam da menjam.

Update za moj S20+, i dalje pri svakom puštanju prikazuje edge sensor error, probao sam da očistim sve senzore, i krpom i "kompresorom" one iznutra mada ne može tu baš puno da se pristupi jer nema puno mesta okolo. Deluje mi kao da se sve više sudara sa stvarima a od nedavno je počeo i sopstvenu bazu da pomera, vrati se u rikverc, okrene u mestu i izvrne bazu za 20-30-40 stepeni u stranu i posle ne može da se vrati nazad.
Nisam hteo da uzimam iRobot modele jer su bili skuplji a "lošiji" po performansama na kraju sam se zeznuo sa Žaomijem...
Kupljen u Oktobru 2025 dakle ni godinu dana u upotrebi...

Pisao sam ranije, moj je počeo da izbacuje laser sensor error isključivo kad dođe na jedno mesto kod wc šolje u kupatilu. Dakle normalno očisti ceo stan, dođe na to jedno mesto i zabode samo. Moram da ga vraćam na bazu. Čist softverski problem.
Stari Mop 2 Pro Plus nije imao ovih problema.

Jel vi postavite u opcijama da prvo usisa pa tek onda da briše ili oba zajedno? Ja sam postavila da prvo usisa pa tek onda da briše. Drnda evo već 45min. Pri kraju je. Al što se sa lajsnom u kujni svađa, nežan je ko traktor.

Kod mene stari mop 2 pro+ još radi, ali neki dan sam mislio da je umro 😀
Jednostavno je u toku usisavanja stao, bez ikakvog signala. Tada je izgubio i vezu , jednostavno offline. Prenesem ga na bazu, ali na bazi lampica se palila i gasila u nepravilnim intervalima, ne kako je uobičajeno kad se puni. Ne reaguje uopšte na bilo šta, ni pritisak na on/off dugme, home dugme, čak ni reset čačkalicom. Samo to nepravilno pali-gasi lampicu dok je na punjaču. Ostavim tako preko noći, kontakući da se baterija previše ispraznila, obzirom da mu je 4 godine. Drugi dan sve isto, bez promjena. Ništa, skinem donji poklopac, skinem bateriju, da vidim može li se naću zamjenska. Bio je tako bez baterije možda par minuta dok sam je izslikao. Vratim nazad bateriju, spustim ga na punjač, kad poče normalno blinkanje...ponovo se zakači na wifi, u aplikaciji pogledam, baterija na 85%?! Pustim ga ponovo da usisava, sve normalno... Šta mu se desilo, nemam pojma, ali mu je skidanje baterije pomoglo...

Jednostavno je u toku usisavanja stao, bez ikakvog signala. Tada je izgubio i vezu , jednostavno offline. Prenesem ga na bazu, ali na bazi lampica se palila i gasila u nepravilnim intervalima, ne kako je uobičajeno kad se puni. Ne reaguje uopšte na bilo šta, ni pritisak na on/off dugme, home dugme, čak ni reset čačkalicom. Samo to nepravilno pali-gasi lampicu dok je na punjaču. Ostavim tako preko noći, kontakući da se baterija previše ispraznila, obzirom da mu je 4 godine. Drugi dan sve isto, bez promjena. Ništa, skinem donji poklopac, skinem bateriju, da vidim može li se naću zamjenska. Bio je tako bez baterije možda par minuta dok sam je izslikao. Vratim nazad bateriju, spustim ga na punjač, kad poče normalno blinkanje...ponovo se zakači na wifi, u aplikaciji pogledam, baterija na 85%?! Pustim ga ponovo da usisava, sve normalno... Šta mu se desilo, nemam pojma, ali mu je skidanje baterije pomoglo...
.

Prilozi

• 1778843978012.png
    1778843978012.png
    176.3 KB · Pregleda: 27
Jel vi postavite u opcijama da prvo usisa pa tek onda da briše ili oba zajedno? Ja sam postavila da prvo usisa pa tek onda da briše. Drnda evo već 45min. Pri kraju je. Al što se sa lajsnom u kujni svađa, nežan je ko traktor.
Zajedno stavim. Treba mu oko 50 min za kuhinju i dnevnu, ovako bi radio duplo toliko - nije strašno bučan, al mi nije ni da ga slušam toliko dugo. Za ostatak kuće bi trebalo par sati tako sa sve punjenjem između.
Imaju te bagove, moj godinama voli da jaše bazu od sva 4 zvučnika kućnog bioskopa koji su na podu.

S20+ koristim tako da više ne biram mapu i ne pokrećem ga iz aplikacije, nego ga ručno skinem sa baze, postavim na sred sobe i uključim na dugme "On/Off" na samom uređaju (robotu?). Pustim da odradi posao. Svaki put on ponovo mapira sobe, ali bar se ne zaglupljuje i ne gubi mape, odnosno, ni ne proveravam više šta radi sa mapama. Kada završi, prebacim ga u kuhinju da tamo odradi, jer se često zaglavljuje na pragu. U aplikaciji je samo podešeno da radi usisavanje i džogiranje odjednom.
Zatim ga očistim, odnesem ga blizu baze i pritisnem dugme na uređaju za povratak u bazu.

Brljavi sa mapama u aplikaciji, ne prepoznaje da je u istoj prostoriji, ili šta već, pa svakako ponovo mapira, tako da sam odustao od aplikacije, zarad štednje sopstvenih živaca.

Bzv je što je tako. Ne mogu da se setim, ali retko ima apdejt softvera ako uopšte, seća li se ko kad je bio poslednji?

Mislim da to ide retko, nezavisno od modela. Više u smislu bar nekom apdajtu čovek da se nada za rešenje problema...

Meni S20+ savršeno radi, uključujem uvek prvo usisavanje pa tek onda brisanje. Dajem mu komande preko aplikacije, u 90% slučajeva custom (npr sve sem dnevne, pa onda kad legnem pustim dnevnu)

Update:
Obzirom da se situacija ponovila, još dva puta, vjerovatno je baterija zrela za zamjenu, mop 2 pro+ ide u penziju. Juče kupljen "S40 pro". Ovo ja značajan napredak, pogotovo kada je u pitanju brisanje. Stan je gotovo sav u pločicama, samo jedna spavaća soba parket bez tepiha, i druga parket sa malim tepihom. Ovaj rotirajući mop neuporedivo bolje briše u odnosu na to kako je radio mop 2 pro+. Takođe, bolje čisti ćoškove, detaljnije obilazi oko nogica stola i stolica. Kvalitetniji rezervoari i za vodu i za prašinu, nije ona "krta plastika"...a na kraju značajno jeftiniji nego što je bio mop 2 pro+ kada smo ga kupovali...Sada na Temu treba naručiti što više ovih krpa za mop, obzirom da su ovdje naduvali cijene, 45KM (oko 23 evra) za jedan par mop krpa...

Uzeo Xiaomi Robot Vacuum 5 Pro od preko, demo primerak, povezem sve ali medjutim robot ne prepoznaje bazu. Nece da odradi update firmware (jer kaze da moram da ga stavim na bazu), kada kliknem da se vrati u bazu zabaguje se i pomera se napred nazad a uredno se puni i prikazuje charging kada ga rucno stavim. Probao hard reset i nije pomoglo. Pisao sam supportu na FB mada nemam neka velika ocekivanja, a da ga saljem nazad za Nemacku ne isplati mi se bas. Imate li neku ideju ili gde bih ga mogao odneti da neko pogleda?

Ako je Demo, sasvim je moguće da nije njegova baza, već da su pomešali modele.
Napravi se kontakt, pa punjenje radi, ali on bazu ne vidi kao bazu, već samo punjač.

S obzirom da si ga povezao u aplikaciju, možeš da mapiras prostor? Kada pustiš jednu prostoriju, gde završi čišćenje?

Ako imaš uslova, uvek možeš da koristiš Vacuum all varijantu.

Hm, good point. Provericu tacnu oznaku baze da vidim da nije stavljena pogresna, to bi objasnilo celu situaciju.

Uspeo sam da mapiram prostor, cak i da upalim ciscenje, ali kad god treba da se vrati u bazu zabaguje se. Povoljno me je izasao, ali nisam bas planirao rucno da ga koristim i bez 3/4 funkcija 😀

Nazad
Vrh Dno