Šta je novo?

mts mobilni net 5G / 4G

Mts sad daje ovaj uređaj uz 5G xxl net

Da li neko zna kakav je?
Ja imam E6888 i odlican je samo sam ugasio update i simfree je takodje a update je ugasen jel preko developera mozes da radis band lock bez problema
meni je druga kartica u njemu inace

Da li se greje previše?
Ne nekad se zagreje ali radi okej ja ga ohladim pre punjenja jednom forom ako se zagreje i to je to.Baterija meni izvlaci 7-8h bez problema a moze i vise ali to je ono lagan surf i remote rad to je meni backup pa se ne koristi stalno
Pozdrav

Jel zna neko zašto se dešava da nestane 5g signal, obično ako pada neka kišica ili tako nešto? Svaki put kad se to desi dobijem mini srčani udar i odmah zamišljam situaciju gde oni isključuju 5g na mojoj lokaciji, ja ulažem žalbu i dobijem šipak a plaćam 3 000din internet. Ogromna je razlika između 4g+ i 5g na mojoj lokaciji. Mislila sam da pomaže restart rutera ali ne, vrati se samo posle nekog vremena. I sve hoću da proverim da li na globaltelu isto nestane 5g ali nikako da uhvatim momenat.

Prilozi

• IMG_5091.jpeg
    IMG_5091.jpeg
    32 KB · Pregleda: 214
Čudi me da mts daje samo ovaj 5G ruter uz 5G net pakete.

Prilozi

• Screenshot_2026-05-04-16-59-26-607_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2026-05-04-16-59-26-607_com.android.chrome.jpg
    41.5 KB · Pregleda: 78
Ja sam ovu temu postavio zbog:
  • Ljudi koji na ADSL-u / VDSL-u mogu da dobiju 5-10-20Mbps pri tome bezobrazno skupo
  • Nemaju drugi vid fiksnog pristupa internetu
  • A1 mobilna mreža nema dovoljno kapaciteta za stabilan kućni net 50 ili nema dobru pokrivenost
  • mts ima dobru 4G pokrivenost i nije opterećena.
Ja sam od tih korisnika, završavam Box 4 ugovor i malo mi je muka da za adsl 20/4 internet plaćam skupe pare.
A1 kućni net ovde kod mene ima prihvatljive down brzine ali up je nezadovoljavajuć (ponekad čak ispod megabita).
Tako da sam pazario 5ica MobNet XXL pa ćemo da vidimo, trebalo bi da bude ok a ako ne u roku od 14 dana raskidam.

Imao si ovaj 5G. Ne znam kakav je ali je verovatno bolji od tog 4G.

Prilozi

• Screenshot_2026-05-10-21-52-21-643_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2026-05-10-21-52-21-643_com.android.chrome.jpg
    41.9 KB · Pregleda: 49
20260511_00h35m20s_grim.png
Jel neko koristio ovaj dodatak od 1TB za 2026 dinara?
Puna kapa je i jednom da se aktivira i korisiti 6 meseci, to je 166GB mesecno za nesto vise od 1000 dinara mesecno.
Ali me zanima, da li moze da se aktivira vise puta?

Kod mene se na huawei modemu samo tako izgubi 5g. Mislila sam da je do vremenskih uslova ali nije. Da se zaglupi modem ali restart ne pomaže. A kad na telefonu upalim internet sa globaltela radi normalno 5g.

Prilozi

• IMG_5171.jpeg
    IMG_5171.jpeg
    221.2 KB · Pregleda: 62
Imao si ovaj 5G. Ne znam kakav je ali je verovatno bolji od tog 4G.
Znam, ali ne treba mi baterija a trebaju mi lan portovi. Tako da za početak ide izabrani ruter i ako sve bude dovoljno ok ću posle da pazarim o svom trošku kršten i potentan 5g ruter.

Stigao ugovor, oprema i kartica. Zar ne bi trebalo da se automatski poveže kartica i da imam uslugu?
Sim kartica ubačena, sačekao baš dugo vremena i ništa. Ušao u meni rutera na adresi 192.168.1.1 ni tamo nema ništa smisleno (no signal što se kartice tiče). Karticu sam ubacio i u telefon, nema signal ni tamo. Treba je dakle aktivirati, kako?

Kontam da je nešto banalno ali stvarno nemam živaca zvati 0800100100 i naganjati se sa mts "inteligencijom".

Dva puta po pola sata zvao podršku, naravno operater je uvek "udaljen" više od 2 minuta.
Dakle u meniju rutera nema signala kartice, nema opcije da se ručno kreira apn. Kartica kad se ubaci u telefon takođe kaže no signal.
Ako je od značaja, u mts aplikaciji se još nije pojavila usluga 5ca Mobnet XXL (imam već tamo Box 4 i jedan pripejd broj).

Nemam vremena trenutno tako da neka sačeka, ako neko zna šta i kako hvala unapred.

Stigao ugovor, oprema i kartica. Zar ne bi trebalo da se automatski poveže kartica i da imam uslugu?
Sim kartica ubačena, sačekao baš dugo vremena i ništa. Ušao u meni rutera na adresi 192.168.1.1 ni tamo nema ništa smisleno (no signal što se kartice tiče). Karticu sam ubacio i u telefon, nema signal ni tamo. Treba je dakle aktivirati, kako?

Kontam da je nešto banalno ali stvarno nemam živaca zvati 0800100100 i naganjati se sa mts "inteligencijom".
ako je nova usluga, koliko znam cekas da se telekomu vrati ugovor pa onda pustaju mrezu

Puževi i kornjače su Ferari za njih. 2-3 dana da evidentiraju uplatu a tek pre 5 dana ukinulli servis jer nije prošla uplata za februar, odmah uplatio ponovo a prošlo 4 dana od reaktivacije i još jedan dan da jave da je uplata evidentirana. Račun na e-mail, kad stigne, stigne !!! Jel to oni rade sve peške i ručno?

Poslednja izmena:
Danas je stigao sms u ruter da nazovem korisnički centar za podešavanja za internet. Naravno operatera je nemoguće dobiti, a sms poslat iz rutera na broj 4777 ne radi u ovom slučaju.
Koje su mi opcije? Ne bih do poslovnice osim ako baš ne mora.
Ovaj način aktivacije usluge je čist kriminal, svaka čast..

@Pauk kako si aktivirao uslugu?

Edit: dobio konačno operatera, rešeno.
Prvi test je ok, ja sam i sa dosta manje zadovoljan samo neka bude dovoljno stabilna usluga.
14068.jpg
14070.jpg

Poslednja izmena:
Danas je stigao sms u ruter da nazovem korisnički centar za podešavanja za internet. Naravno operatera je nemoguće dobiti, a sms poslat iz rutera na broj 4777 ne radi u ovom slučaju.
Koje su mi opcije? Ne bih do poslovnice osim ako baš ne mora.
Ovaj način aktivacije usluge je čist kriminal, svaka čast..

@Pauk kako si aktivirao uslugu?

Edit: dobio konačno operatera, rešeno.
Prvi test je ok, ja sam i sa dosta manje zadovoljan samo neka bude dovoljno stabilna usluga.
Pogledajte prilog 539312
Pogledajte prilog 539316
Super brzina za 4G. Ja na 4G nemam ni 20Mbps.

Ova cena važi samo ako ima neko već 5ica postpaid tarifu.

Nazad
Vrh Dno