Šta nije tačno kada ti menjačnice prodaju po 116rsd za 1€?
Za početak, nauči razliku između prodajnog i kupovnog kursa.
Današnji kursevi u menjačnicama:
Magnifica, imam razne račune u Intesi. Za SEPA transfer, proviziju su mu skinuli sa istog deviznog sa kog sam slao novac.Razmisljam da otvorim racun u Intesi pa me zanimaju dve stvari, ako moze da mi kaze neko ko ima racun. Da li se za transakcije u inostranstvu skida sa dinarskog ili deviznog racuna i da li je, uopste, moguce da se skida direktno sa deviznog i za koju karticu?
Druga stvar, da li neko moze da mi kaze danasnji magnifica kurs za EUR da bih mogao da uporedim sa ovim koji imam u mojoj banci?
Hvala svima.
Nisu. Intesa ne radi online otvaranje (i najverovatnije neće zbog protivzakonite naplate takse za kb izveštaj), većina dokumentacije se potpisuje lično u papirnoj formi osim za neke kredite preko Wacom tabli i tek ponešto od kredita može online, ali i dalje je zastupljena papirologija, za prvo izdavanje kartica mora preuzimanje u ekspozituri, a reizdavanje kartica na kućnu adresu na lični zahtev se doplaćuje, dok Raiffeisen ne prihvata zahtev za gašenje potpisan kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, niti uvažava njegovu upotrebu u pratećoj dokumentaciji (periodična obnova KYC izjava i slično).Intesa i RF su potpuno digitalizovale svoje usluge
preko 500 listova u jednom printu.
Za početak, nauči razliku između prodajnog i kupovnog kursa.
Današnji kursevi u menjačnicama:
Kao što sam naveo ne živimo svi u velikim gradovima i nemamo toliku konkurenciju menjačnica da bih dobili bolji kursPrvi predlog je da promeniš menjačnicu, jer ti daje loš kurs.
Poruke su brisane, jer svojim nepoznavanjem terminologije i bespotrebnim porukama povlačiš i druge ljude da pišu bespotrebne stvari.
Ovde smo da nešto naučimo i razmenimo korisne informacije. Sve drugo će biti brisano, a korisnici, po potrebi, udaljeni sa teme ili foruma.
Ok da budem baš precizan 99% su digitalizovali 🙂Nisu. Intesa ne radi online otvaranje (i najverovatnije neće zbog protivzakonite naplate takse za kb izveštaj), većina dokumentacije se potpisuje lično u papirnoj formi osim za neke kredite preko Wacom tabli i tek ponešto od kredita može online, ali i dalje je zastupljena papirologija, za prvo izdavanje kartica mora preuzimanje u ekspozituri, a reizdavanje kartica na kućnu adresu na lični zahtev se doplaćuje, dok Raiffeisen ne prihvata zahtev za gašenje potpisan kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, niti uvažava njegovu upotrebu u pratećoj dokumentaciji (periodična obnova KYC izjava i slično).
PJ nije admin, a to što ti menjačnica plaća 116 dinara za 1EUR, nemam ama baš nikakve veze sa tim što ti Intesa NAPLAĆUJE 118,15 dinara, za 1EUR.
I to da preciziram dakle odnosi se na moje mesto boravkaKurs je takođe odličan bolji nego u bilo kojoj menjačnici
Ovo sa limitom je posebno ******ska stvar.Elektronski ne možeš ni limit da skineš za neke veće transakcije kad si u inostranstvu. Nikom nije palo napamet da nekad nekom treba jednokratno da to reguliše. Mora telefonski razgovor i dok si na vezi šalju SMS koji im pročitaš glasom, dok roaming zveči li zveči.
Ne radim to često, pa mi je ok, nije mi da menjam banku. Nemam visoka očekivanja na bilo šta više iz Srbije. Sve ređe i dolazim, jmbg.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari