Šta je novo?

Banka Intesa

Razmisljam da otvorim racun u Intesi pa me zanimaju dve stvari, ako moze da mi kaze neko ko ima racun. Da li se za transakcije u inostranstvu skida sa dinarskog ili deviznog racuna i da li je, uopste, moguce da se skida direktno sa deviznog i za koju karticu?

Druga stvar, da li neko moze da mi kaze danasnji magnifica kurs za EUR da bih mogao da uporedim sa ovim koji imam u mojoj banci?

Hvala svima.
Magnifica, imam razne račune u Intesi. Za SEPA transfer, proviziju su mu skinuli sa istog deviznog sa kog sam slao novac.
Kurs EUR 116,55/118,15. Nikada ne menjam u Intesi.

EDIT: Jedina Intesa kartica koju ne treba da koristiš u inostranstvu je Visa inspire, debitna, vezana za dinarski tekući. Uz devizni, možeš dobiti Visa Classic, skida se samo sa deviznog, nema provizije. Za potrošnju u bilo kojoj valuti osim EUR, koristi se Visa kurs.
Ako otvoriš neki paket računa, možeš dobiti kreditnu Master, isto važi kao i za Visu, kod plaćanja u instranstvu. Može i Amex, sa njom nemam iskustva.

Poslednja izmena:
Šta nije tačno kada ti menjačnice prodaju po 116rsd za 1€?

Prvi predlog je da promeniš menjačnicu, jer ti daje loš kurs.

Poruke su brisane, jer svojim nepoznavanjem terminologije i bespotrebnim porukama povlačiš i druge ljude da pišu bespotrebne stvari.

Ovde smo da nešto naučimo i razmenimo korisne informacije. Sve drugo će biti brisano, a korisnici, po potrebi, udaljeni sa teme ili foruma.

Intesa i RF su potpuno digitalizovale svoje usluge
Nisu. Intesa ne radi online otvaranje (i najverovatnije neće zbog protivzakonite naplate takse za kb izveštaj), većina dokumentacije se potpisuje lično u papirnoj formi osim za neke kredite preko Wacom tabli i tek ponešto od kredita može online, ali i dalje je zastupljena papirologija, za prvo izdavanje kartica mora preuzimanje u ekspozituri, a reizdavanje kartica na kućnu adresu na lični zahtev se doplaćuje, dok Raiffeisen ne prihvata zahtev za gašenje potpisan kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, niti uvažava njegovu upotrebu u pratećoj dokumentaciji (periodična obnova KYC izjava i slično).

Nedavno sam bio u Intesa, kancelarija za poslovne korisnike, pogrešno odštampala neke papire i kao evo saće, kad koleginica pustila, ako se dobro sećam, preko 500 listova u jednom printu. Ova moja otišla u drugu kancelariju i štampala tamo.

Ko će ceo ris papira da nosi okolo, a još bolje, ko će to da pregleda, da mu je potrebno na papiru. Intesa.

Procedure iz prošlog milenijuma. Verujem da se i oni sprdaju na račun istih, ali rade apsolutno ništa da to promene.

Za početak, nauči razliku između prodajnog i kupovnog kursa.

Današnji kursevi u menjačnicama:

Ne živimo svi u BG, NS, NI, SU, KG....

U mom mestu na istoku Srbije ima nekih 5 menjačnica i sve drže isti ovaj kurs koji sam vam rekao

Jedino da se preselim u gore navedena mesta kako bih promenio i menjačnicu

Prvi predlog je da promeniš menjačnicu, jer ti daje loš kurs.

Poruke su brisane, jer svojim nepoznavanjem terminologije i bespotrebnim porukama povlačiš i druge ljude da pišu bespotrebne stvari.

Ovde smo da nešto naučimo i razmenimo korisne informacije. Sve drugo će biti brisano, a korisnici, po potrebi, udaljeni sa teme ili foruma.
Kao što sam naveo ne živimo svi u velikim gradovima i nemamo toliku konkurenciju menjačnica da bih dobili bolji kurs
A to dovodi do toga da admin PJ ne poznaje terminologiju niti prilike van svog mesta boravka, ali zato može da uskraćuje drugima da kažu svoje mišljenje
I potpuno se slažem da smo ovde da razmenimo korisne informacije i da nešto naučimo i ja govorim iz ličnog iskustva sopstvenog tako da nije u redu to mi braniti da javno iznesem

Nisu. Intesa ne radi online otvaranje (i najverovatnije neće zbog protivzakonite naplate takse za kb izveštaj), većina dokumentacije se potpisuje lično u papirnoj formi osim za neke kredite preko Wacom tabli i tek ponešto od kredita može online, ali i dalje je zastupljena papirologija, za prvo izdavanje kartica mora preuzimanje u ekspozituri, a reizdavanje kartica na kućnu adresu na lični zahtev se doplaćuje, dok Raiffeisen ne prihvata zahtev za gašenje potpisan kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, niti uvažava njegovu upotrebu u pratećoj dokumentaciji (periodična obnova KYC izjava i slično).
Ok da budem baš precizan 99% su digitalizovali 🙂
Eto sada je bolje formulisano

Elektronski ne možeš ni limit da skineš za neke veće transakcije kad si u inostranstvu. Nikom nije palo napamet da nekad nekom treba jednokratno da to reguliše. Mora telefonski razgovor i dok si na vezi šalju SMS koji im pročitaš glasom, dok roaming zveči li zveči.

Ne radim to često, pa mi je ok, nije mi da menjam banku. Nemam visoka očekivanja na bilo šta više iz Srbije. Sve ređe i dolazim, jmbg.

PJ nije admin, a to što ti menjačnica plaća 116 dinara za 1EUR, nemam ama baš nikakve veze sa tim što ti Intesa NAPLAĆUJE 118,15 dinara, za 1EUR.

Elektronski ne možeš ni limit da skineš za neke veće transakcije kad si u inostranstvu. Nikom nije palo napamet da nekad nekom treba jednokratno da to reguliše. Mora telefonski razgovor i dok si na vezi šalju SMS koji im pročitaš glasom, dok roaming zveči li zveči.

Ne radim to često, pa mi je ok, nije mi da menjam banku. Nemam visoka očekivanja na bilo šta više iz Srbije. Sve ređe i dolazim, jmbg.
Ovo sa limitom je posebno ******ska stvar.
Pustim devizni nalog, iznad limita, moram da zovem banku. Ok, razumem, i to je radim često. Ali, limit je pomeren samo do ponoći, i odnosi se na bilo koji elektronski transfer sa bilo kod mog računa!
To znači da sam, sutradan, probao da platim QR kodom nekih 1.000 din. Ne može, probijen mesečni limit! Dakle, do kraja meseca, svakog dana, kada bih ea platim nešto, moram da zovem banku!
Limit se ne odnosi na plaćanje karticama, a to je kanal koji je najpodložniji zloupotrebi.

Dakle: svaki devizni nalog svakako prolazi ručnu kontrolu banke. Ne razumem zašto te transakcije ulaze u ukupan mesečni limit.

O da, to sam zaboravio, elektronsko plaćanje blokirano do narednog meseca.

Biser.

Nazad
Vrh Dno