Nije los post i ja sam hteo da predlozim slicno.Ja sam koristio sonde koje idu na esp...
Edit:
Ne znam zasto sam ovo napisao...🙂
ma imam i ja jedan sa AE, uzeo za probu, pa se ponadao da ne moram sa AE ponovo da narucujem jos par komada... Ali moracu, izgleda 🙂Samo ime brenda sadrzi Smart - inace je klasicni senzor sa sirenom, ima ih u svakom stanu u DE.
Ja imam Zigbee smart, kupljen na Ali-ju.
Moj Smart ForTwo kaci se na WiFi i 4g nisam jos stigao da ga nakacim na home assistent ali cim uhvatim vremenaVideo sam u oglasima auto Smart Fortwo, ali ne vidim da može da se poveže na WiFi, Zigbee ili Z-Wave... šta je tu smart, nemam pojma 🤷♂️
Šalim se, naravno 😉
Verovatno cu i ja morati da uradim nesto slicno, jer 25% humidity i door senzora mi ne radi kako treba sa ZHA. Hteo sam da ih testiram sa Z2M ali sam skontao da ne mogu da koristim isti dongle za oba u isto vreme... 😁Ne prave smetnje. Različiti kanali su.
Pogledajte prilog 538425
Živim u stanu, jedva sam našao kanal na kom ne ubija interferencija od wifi-a, ne bih da tražim i drugi 😂Mislim da 20€ nije puno da se plati za još jedan koordinator. Otkako sam dodao drugi uopšte ne razmišljam da li će nešto raditi ili ne. Probam ZHA, probam Z2M i odlučim se šta mi se više sviđa. Nije problem da se i kasnije prebaci ako treba. Samo mu dam isto ime.
da li za Z2MQTT bolje uzeti ZBDongle-P ili E? Prema google AI P je bolji za Z2MQTT... Imate li neki info o tome?Živim u stanu, jedva sam našao kanal na kom ne ubija interferencija od wifi-a, ne bih da tražim i drugi 😂
Uglavnom ako imaš krš no name uređaja sa alija, veća je verovatnoća da će svi oni raditi na z2m, tako da nema potrebe za ZHA.. manja komplikacija sa jednom mrežom
Ja imam dva komada E. Jedan koordinator, drugi ruter. Sve radi odlično.da li za Z2MQTT bolje uzeti ZBDongle-P ili E? Prema google AI P je bolji za Z2MQTT... Imate li neki info o tome?
Na istom uređaju?Čemu to?Ja imam dva komada E. Jedan koordinator, drugi ruter. Sve radi odlično.
Ne, koordinator je povezan na Mini PC, ruter je negde u sredini stana da pojača signal.Ja imam P i 50-tak uređaja,nikakav problem.Najudaljeniji mi je senzor vrata na radionici koji ima lqi 42,na nekih 20-tak metara od koordinatora kroz tri zida,ali svi znamo kako se domet proširuje 🙂
Na istom uređaju?Čemu to?
Da li imate za preporuku neku unutrašnju sirenu za alarm koja radi direktno na Z2M?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari